Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ma ktoś orientację jak drutowany jest mostek ? Czy te druty chronią mostek? Czy są stabilne? Człowiek ma już je w sobie do końca życia?? Czy są one jakoś widoczne ? Przecież cienkie druciki nie są wstanie wzmocnić mostka. Pozdrawiam i czekam na pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam-mostek jest zadrutowany w 4-5 miejscach(tak jak siatka do słupka);druty stabilizują mostek-który sie zrasta;zostają do końca życia;sa one niewidoczne-pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A jakie jest ryzyko, że pod wpływem jakiegoś uderzenia coś się zmostkiem stanie oczywiscie juz po zrośnieciu?? Np. ktoś by mnie uderzył lub kopnął w niego. Czy po operacji można ćwiczyć sporty kontakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 To już kardiochirurg musi się wypowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 A nie orientujesz się w tych sprawach ? :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Przez osiem lat nie próbowałem tego sprawdzać;(starałem się nie wdawać w bójki) choć dwa mam pęknięte-ale tego nie odczuwam.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 No własnie o to mi chodzi, że człowiek po takiej operacji musi czuć się starsznie nie pewnie. Po za tym chciałbym kontynuować walki (trenuję boks) dlaczego masz pęknięte ? i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Druty pękły,ale to normalka; jakie masz schorzenie,że będą otwierać klatę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Niedomykalność zastawki mitralnej. A mostek wraca do normalnego funkcjonowania (jest tak samo mocny jak kiedyś ??) bo słyszałem różne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Wejdż na stronę-niedomykalność zastawki, ablacja tam prof.Zembala pisze o małoinwazyjnych zabiegach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 No ja wiem ale tych zabiegów nie robią każdemu niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Migotanie przedsionków-ablacja oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 W Twoim przypadku może.... Cytuj Odnośnik do komentarza
billymarks Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Zawodnik19, nie chcę być wścibski, ale wydaje Mi się, że masz na imię Piotr:):):) I masz dwa konta na tym forum tzn. Zawodnik19 i Piotr2. Tak mi się wydaje, a ja często mam rację;););) Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Więcej niż dwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Tak zgadłeś bo już nikt mi nie odpisuję w niektórych tematach a ja tą wizytę mam w maju !! i po mału tracę siły już Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29ToF Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Zawodniku, martw się lepiej, czy operacja się uda, a nie o to, czy będziesz mógł boks trenować. To nie jest w tej chwili ważne. Miałam mostek cięty i drutowany dwa razy (prawie 22 lata i 13 lat temu). Wcale nie żyję w jakiejś niepewności. Ale nie sądze, by Ci jakiś kardiochirurg, czy kardiolog pozwolił na uprawianie sportów kontaktowych, zwłaszcza jeśli dostaniesz zastawke biologiczną i będziesz musiał brać leki przeciwzakrzepowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Własnie .Módl się żeby operacja się udała i żebyś był zdrowy a nie o to czy będziesz mógł ćwiczyć .A odpowiedz na twoje pytanie jest prosta jak drut .NIE BĘDZIESZ MÓGŁ ĆWICZYĆ . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dobrze spokojnie tak tylko spytałem. Bo ludzie ćwiczą po takich operacjach więc byłem ciekaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Masz więc wybór.......rozum też.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 A surfur pływasz lub chodzisz na siłownię ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Sufur* przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza
Sufur Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Nie ma sprawy....nie pływam;siłowni zero; -ale bez tego można żyć! ...zdrowie ważniejsze;masz je jedno-w życiu na pewno się odnajdziesz,pełne spoko a będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania0102 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Po operacji kardiochirurgicznej mostek pozwala na ćwiczenia, ale nie może to być sport kontaktowy. Mąż jest rok po operacji, jeździ na rowerze, pływa, chodzi na siłownię (oczywiście nie podnoszenie, ale orbitrek i inne wiosła), nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zawodnik19 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dzięki bardzo :) Pozdrawiam i życzę zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi