Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, strach, kołatanie serca, odbijanie i blokowanie gardła a nerwica

Adzik1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od pewnego czasu mam słabości jestem taki obojetny.Caly czas jestem wsytraszony czasami strach przechodzi serce bije mi jak mialo wyskoczyc ze strachu co chwile dotykam serca.Caly czas mi sie odbija bo jak mi sie nie odbije to tak jakby mi sie gardlo blokowalo.Jestem tak jakby ze strachu rotrzesiony.Wzrok mi sie lekko zamazuje.Przez to stracilem bardzo dobra forme.Wiecie co to moze byc?Wszystkie wyniki mam bardzo dobre.Czy moze byc to nerwica?Prosze o odpowiedz

Witam... Mam bardzo podobne objawy. Właściwie cały czas mi się odbija, a jak nie, to bez mała muszę odbicie wymusić, bo mam wrażenie jakby mi jakaś piłeczka w przełyku albo gardle stała. Choć muszę przyznać że na to odbijanie pomógł mi trochę bioprazol - podejrzewam że związane jest to z połykaniem powietrza co często mają nerwicowcy. Miewasz może zgagę, pieczenie żołądka albo za mostkiem? To też może powodować odbijanie, a także kołatania serca. Słabość rąk i nóg, wrażenie jakby się było pijanym, bo kręci się w głowie i głowa taka ciężka i słaba jest... Rozmazywanie wzroku też mam. Lekarka stwierdziła u mnie nerwicę lękową, bo badania też mi dobre wyszły, więc najprawdopodobniej masz właśnie to, zwłaszcza, że odczuwasz strach i kołatania serca masz. Bierz magnez + witaminę B6 (magne B6, Magnefar czy chela-mag), pobierz ziołowe leki na uspokojenie, dla własnego spokoju wybierz się do kardiologa, niech zbada serce, wizyta u neurologa i gastrologa też nie zaszkodzi - jak wyniki będą okej to będziesz wiedzieć dokładnie co Ci jest, a wtedy zgłoś się do psychiatry. Porozmawiasz na spokojnie, powiesz o dolegliwościach, lekarz stwierdzi czy potrzebujesz silniejszych leków czy wystarczą ziołowe. Pozdrawiam

Gość Damian23

Kucie w kl piersiowej lub w okolicach serca ,tez to mam i przerabialem to niestety nerwica ,ja mialem 6ekg,echo serca ,3x w szpitalu wyniki krwi moczu wszystko ok,lekarz stwierdzil nerwice.Moje objawy to klucie w okolicach serca w klatce piersiowej,odbijanie,sciskanie w gardle ,wysokie cisnienie ,kolatanie serca,strach,leki to jest najgorsze jak by ktos chcial pogadac to zapraszam

Gość Anetachicago

Hey, Mam dokladnie takie same objawy jak ty, tylko bez rozmazanego wzroku i mam niskawe cisnienie... Do tych objawow dodaj jeszcze biegunki i problemy ze zlapaniem oddechu ze az musze ziewac co 10 secund zebym mogla normalny oddech zlapac... tragedia. Mialam robione wszystkie badania mozliwe: gastroskopie, kolonoskopie, stress test na serce, ekg, tarczyca, ct scan calego brzucha, ultrasounds.. boze ile tego bylo nie wliczajac normalnych badan krwi... ze wszystkich badan wychodzi ze jestem zdrowa, ale ja sie ciagle zle czuje... Najgorsze w tym wszystkim sa te klucia/kolki w klatce piersiowej ktore przemieniaja sie w ostry bol paro sekundowy ktory sie rozprzestrzenia po klatce piersiowej i znika... wtedy dostaje oslabienia gdzie nie mam sily nawet mowic do ludzi... Z testow rowniez wyszlo ze mam duzy niedobor witaminy B12 i D, no i ze mam problemy z hormonami... co z tego, dalej sie zle czuje, ciagle brakuje oddechu, wszystko mnie przeraza... wybralam sie do psychologa i powiedziala ze to stany nerwicowe... bralam wczesniej mocniejsze tabletki na uspokojenie ale ona powiedziala ze sa bardzo uzalezniajace i radzila ziolowy nerwomix albo nerwosol... no coz, kazdy lekarz twierdzi cos innego.... kaza zyc dalej z tym :_(

Trzeba iść z tym do psychiatry nie kardiologa. Piszę to nikogo nie chcąć urazić i z dobrej woli. Objawy mogą wynikać z początków depresji a jest to śmiertelnie groźna choroba. Polecam więc wizytę u lekarza. Jak już wcześniej napisałem są na to proszki, które skutecznie eliminują panikę i strach. Są uzależniające ale lepiej żyć w uzależnieniu od pigułek niż w uzależnieniu od strachu. p.s. dobry kardiolog również zdiagnozuje czy są to objawy choroby serca czy objawy lęków związanych z depresją. al.