Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca i ból głowy, ścisk gałek ocznych, swędzenie i pieczenie ucha

zajawa69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od kąd wracałem z zagranicy do polski (listopad 2009r), mój koszmar zacząl się od przebyciu 100km na niemieckiej autostradie i trwa do tej pory ... Nie wiem juz co robic :((((((((((( A więc... Miewam uczucie uderzenia ciepła a nawet gorąca do głowy temepratura ciala podwyższona w granicach od 36.9 do 37.5 ciągły ale to ciągły ból głowy w różnych okolicach, ustępuje nie kiedy pod wieczór, a tak męcze sie z nim w sumie 16 godz na dobe. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze ścisk gałek ocznych, Swędzenie i pieczenie zazwyczaj jednego ucha ( przewaznie lewego) ręce trzęsą się jak u pijaka, słabo w nogach. zaczęły robić mi sie zakola :( szybko się mecze, kreci mi sie w glowie od wysilku Leżałem w spzitalu na obserwacji prze z5 dni porobili mi wszystkie wyniki wymazy z gardła z nosa posiew z krwi z moczu. ekg usg hiv hcv i nic Jedynie co wyszło to na zdjęciu rtg klatki piersiowej zwapnienie prawej wnęki płucnej bylem u psychiatry stosowalem 3 miesiace lek lexapro 30 mg pozniej przeszedlem na mirtor 30 mg i nic te leki nie pomogly obecnie odstawiłem mirtor i przeszedlem na hydroxyzinum 10mg rano po poludniu i 25 mg na noc, Co ja mam robic Pomóżcie, tak sie nie da żyć

Dyskretne zapalenie zatok może dawac takie bóle głowy że będziesz po ścianach chodził .Kup sobie tabletki Sinupret -są dośc drogie bo opakowanie kosztuje ok 45 zł ,bierz 3 razy po 2 a zobaczysz że zatoki się oczyszczą i głowa przestanie bolec .Inne objawy zatok to zawroty głowy ,zaburzenia słuchu ,szumy w uszach itp.U nas zazwyczaj na zatoki przepisują leki które wysuszają gluty a tym samym tworzą warstwę w zatokach która wywołuje takie objawy .Zatoki trzeba oczyścic z tych złogów .Jesli mamy katar to nie powinno się brać nic na wstrzymanie kataru tylko na rozrzedzenie co dla samego chorego jest jeszcze większym katarem ale póżnij nie ma chorych zatok .Wierz mi bo sama to przeszłam .Łeb mnie bolał od rana do wieczora non stop przez kilka tygodni . I nie ważne czy to szczękowe czy czołowe .

Ucisk gałek ocznych może być rzeczywiście od tych zatok. Polecam ci jeszcze jedno: idż do przychodni rehabilitacyjnej i wykup sobie ze 6 soluxów niebieskich na zatoki. Naświetlanie lampą solux powoduje,że z atoki się oczyszczają.Wypróbowałam to na sobie.Już po 4 soluxach ,codziennie rano lała mi sie z nosa żółto-pomarańczowa ciecz.Od tej pory mam spokój.I tylko pamiętaj,że po zabiegu przez godzinę nie wolno na powietrze wychodzić.Chodzić w czapce na czoło.Z zabiegu wyjść na dwór zakrywając twarz szalikiem...i myk do auta... Na te zatoki mogłeś zachorować od klimatyzacji w samochodzie.Jadąc w daleką podróż masz w samochodzie ciepło,jesteś rozgrzany,a w czasie krótkiego postoju wychodzisz rozgrzany wystawiając twarz na zimno. Od tego ,,szoku** termicznego zaatakowało ci zatoki.Ja zachorowałam we wrześniu,gdy w ciągu jednego dnia temperatura spadła z dwudziestu na siedem stopni.Wyszłam rano z gołą głową ,przeszłam z kilometr i od razu czułam,ze coś z zatokami mi się stało.Czułam ,że z przodu mam głowę jak globus,a twarz jakby miała zaraz wystrzelić.Solux mi bardzo pomógł.

Czytam czytam i mysle... Jeżeli problem już jest z zatokami, to czemu laryngolog obejrzawszy mnie nic nie stwierdzil,pokazalem mu rezonans i powiedzial ze tym dyskretnym zapaleniem nie ma co sie przejmowac, a rezonans byl robiony z pol roku po zaczeciu sie objaw czyli bólu głowy, wyniki ze szpitala nie pokazaly zadnego stanu zapaqlnego we krwi, zdjecie juz bylo robione płuc to napisalem ze mam zwapnienei w pawej wnetrze, jestem umowiony do pulmonologa na badania spirometryczne, na oznaczenie ANCA, dodam jeszcze bo mi sie przypomnialo ze gdy mnie ten ból głowy zaatakował to ręce mi sie trzesły, wogóle mi sie słabo zorbiło, ale za chwile czylem sie bardzo pobudzony ze jak stanąlem na pobliskiej stacji paliwowej to latalem jak popieprzony i sie nakrecalem ze umrez itp

A jak laryngolog miął na wizus stwierdzić że zatoki są chore ?Otwierał ci czaszkę ?...........My tu odpisujemy co nam przyjdzie na myśl i co jest prawdopodobne .A nie pijesz ty za dużo coli ,kawy i innych ?Takie rozdygotanie moze być powodem zbyt dużego spożycia kofeiny do tego ból głowy czyli wysokie ciśnienie i do tego niepokój i nakręcanie i masz swoje objawy .Poza tym bóle głowy mogą się pojawiać przy zmianach w kręgosłupie szyjnym ,słabość ,drżenie rąk itp. Śmiac mi się chce że dyskretnym zapaleniem nie nalezy sie przejmować .-Ma pan dyskretne nadciśnienie ,zaczniemy leczyć dopiero po udarze .ha ha

Sluchajcie Nieja to wymyslilem tylko laryngolog i pozniej w szpitalu bylem to samo nic sie nie przejmowali tym ze rezonans magneyczny wykazal dyskretne zapalenie zatok wiec chyba przeswietlenia zatok nie trzeba robic jak sie zrobilo cala glowe w rezonansie z podaniem kontrastu W sumie moja postawa moze swiadczyc o tym kregosłupie szyjnym od kilku lat chodze z garbiony strasznie i od jakiegos czasu boli mnie szyja duze tez spedzalem czasu za kolkiem a teraz mam prace przy biurku. Powiem szczerze ze juz duzo rzezy porobilem i nic Jak bede mial chwile zeskanje wszystkie badania i powiecie co o tym sadzicie Coli nie pije przed tym calym zdarzeniem pilem duzo napojow energetycznych i kawy l mozna powiedziec ze z 3 puszki neregetycznyh plus kawa a jak jechalem w dluzsza trase czyli co 3 4 tyg to termos kawy pekal i z 5 puszenek energetykow z kofeiną

Ja też robiłam tomograf głowy i nic nie wykazało tylko tak jak piszesz nie wielkie zatoki w rtg tak samo a zrobiłam tomograf komputerowy zatok obocznych nosa to dopiero cuda powychodziły jak masz takie bóle zrób jeszcze ten tomograf zatok obocznych nosa a zobaczysz ze wszystko ci na nim wyjdzie jak to od zatok pozdrawiam