Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie miękkich kolan po przeziębieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam następujący problem: w ubiegły piątek byłem na imprezie (tzw. domówka). Jedyne co piłem to alkohol, nie brałem żadnych używek itp. Pojechałem tam przeziębiony, i stałem na balkonie jakiś czas w samej koszuli w nocy. Następnego dnia, kaszel z wykrztuszaniem flegmy i bólem płuc, poza tym ok... następnie przeszedłem na piechote około (ciężko mi określić) 5-10km, pod koniec tej wędrówki, poczułem napływ gorąca w plecach. Po chwili poczułem jakbym miał upaść... miękkość w kolanach, tak jakby same chciały się zgiąć, jakbym nie miał nad nimi kontroli. Powolutku na wyprostowanych nogach doszedłem do szpitala, cisnienie 180/120 (boje się lekarzy), potem spadło po kilku proszkach od lekarza i wynik ekg mi dał. Potem przeszedłem jakieś 2km, z nogami było lepiej, chociaż nie do końca ale dałem radę dojechać pociągiem do domu. Ale... problem w tym, że nie przeszło. Od soboty mija dziś 4 dzień... codziennie mam problem z chodzeniem, muszę co jakiś czas stanąć żeby nie stracić równowagi i nie upaść. Kolana same chcą się zgiąć i lecą do przodu... czuję jakbym ważył 2 razy tyle co zawsze i nogi nie mają siły tego udźwignąć... co to może być??? Szukałem o tym w internecie i NIC zupełnie nie znajduje... jedynie Dyskopatie, ale posiadam ten jeden objaw z kolanami, żadnych bóli. Pomóżcie proszę, bo tylko się nakręcam...

A czy ten lekarz cię osłuchiwał?Może masz zapalenie płuc? Udaj się do lekarza koniecznie. I koniecznie powiedz lekarzowi,że stałeś na dworze w samej koszuli. Może to od tego.....Musisz bad. krwi zrobić OB,morfologię z rozmazem,CRP-koniecznie,w kier. reumatyzmu bad. krwi może.Myśle,ze to od tego,że przemarzłeś może być.Może potrzebny ci lek przeciwzapalny.Bad.CRP pokazuje czy w organiżmie jest stan zapalny.Ale to lekarz musi o tym zdecydować.