Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nowoczesne metody operacyjne tętniaka międzyprzedsionkowego

degiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taką prośbę otóż moja mama niedawno dowiedziała się że ma tętniaka międzyprzedsionkami i prosiła mnie żebym poszukał czegoś na temat leczenia operacyjnego nowymi metodami. Czym mogły mi ktoś pomóc .Próbowałem coś znaleźć w necie ale niestety o medycynie nie mam pojęcia. Niewinem wiem zabardzo co i gdzie mam szukać. Jak by ktoś znał adresy placówek medycznych które się tym zajmujom najlepiej w woj.łódzkim (ale niekoniecznie) to bym był bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje!!!

Witam, Nie każdy tętniak przegrody międzyprzedsionkowej musi być operowany, szczególnie, jeżeli nie ma ubytku w tej przegrodzie. W Łodzi są kliniki kardiologiczne i kardiochirurgia, należące do Uniwersytetu Medycznego. W internecie można znaleźć adresy i numery telefonów do tych klinik. Natomiast szukanie w internecie informacji na temat metod leczenia nieprawidłowości w przegrodzie międzyprzedsionkowej jest prawdopodobnie przedwczesne. Najpierw lekarz powinien ustalić, czy jakiekolwiek leczenie zabiegowe jest u Pana mamy potrzebne?