margo75 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam,jestem nowa,ale z nerwicą już znam się dobrze....cierpię odkąd pamiętam,a leczę od ponad 10lat z przerwami.Kiedyś po ośmiokrotnej zmianie leków wreszcie pomógł mi seroxat,potem przez półtora roku nic nie brałam i było ok.ale wróciło....pomógł fevarin,znów zrobiłam przerwę i znów po takim samym czasie wróciło.Tym razem bez depresji i troszkę w łagodniejszy sposób(początkowo).Dostałam coaxil,po 3 tyg.żadnej poprawy,dostałam więc ASENTRĘ.Przeżyłam szok w 2 i 4 dzień przyjmowania.Biorę od 11 dni,ale 5 dni pół,potem całą.Moje pytanie brzmi,czy mimo silnych dziwnych objawów powinnam dalej to brać?(moja doktór jest na zwolnieniu i nie mam kogo się poradzić).Napiszę po kolei co się ze mną działo; początkowe kilka dni; -Huśtawka nastrojów-ze skrajności w skrajność!(łącznie z napadami złości,agresji,radości) -Ból głowy,szczęk,twarzy,odrętwienie,ból oczu,szklane oczy,szum w uszach,uczucie wypierania drżenie,wszystkiego,zawroty głowy, -słabo, jadłowstręt -wybuchy gorąca,głównie w głowie nie możliwość usiedzenia na miejscu,trudności z przebywaniem w łazience, -napady lęku ,paniki -napięcie wewnętrzne do granic wytrzymałości,z uczuciem,że pęknę! -depresja, -nie możliwość pozbycia się tych wszystkich myśli, -nie możliwość skupienia się na niczym,nie możliwość skupienia myśli i wzroku. Na 6 dzień jakby przełom,trochę lepiej,mogłam się trochę skupić,jako tako funkcjonowałam,Tylko ból głowy i twarzy był nie do zniesienia,ranki straszne,brak siły fizycznej,drżenie i mocno(choć nie szybko)bijące serce.Po południu było znośnie,aż do dziś. Jest 11dzień i -drżę cała od rana, -całkowicie nie mam siły i fizycznie i psychicznie, -zawroty głowy silniejsze,drętwienie i mrowienie głowy,znów szczękościsk. - znów nie mogę się skupić,ból kości twarzy, -nawrót nie mocy i depresji. Znów ratuję się oxazepamem......... Nie wychodzę z domu od 3 tyg.......nie ogarniam tego....... Może ktoś z Was miał doświadczenie z ASENTRĄ??? Czy jest szansa,że skończą się te złe objawy i będzie przełom na lepsze?Czy koniecznie muszę zmienić znowu lek???Nie wiem jak to wytrzymam....... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Organizm może tak reagować na nowy lek i po 3 tyg.powinno być dobrze . A jeśli nie to chyba lekarz musi odstawić .Z tego co pamiętam to w składzie jest sertalina a ona daje duzo objawów na początku .Po prostu na początku objawy choroby są spotęgowane i to bardzo .Trzeba brać i czekać .Tak zawsze mówił psychiatra u mnie w pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza
margo75 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź!Tak też sobie to tłumaczę,próbuję uzbrajać się w cierpliwość.z pomocą przychylnych forumowiczów na pewno dam radę!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ignoox Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Witam ;) biorę Asentrę bo cierpię na fobię społeczną. Pierwsze dni były trudne ze względu na działania niepożądane (ciągłe nudności, bezsenność, jadłowstręt, biegunki). Teraz biorę ten lek już ponad 3 tygodnie w końcu zaczyna działać ^^ Czuję się o wiele lepiej, chce mi się wstawać i działać ;) Warto przejść te pierwsze dni z asentrą, bo po jakimś czasie lek zaczyna działać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Joasia Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2022 Hej dostałam lek asternie czy mogę wpaść po niej w śpiączkę lub dostać zawału Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość RobertVex Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 https://goldengalaxy.ru/zarabotok-v-internete/kak-zarabotat-v-telegramme-bez-vlozhenij Облачный майнинг (Сloud Mining) Bitcoin, Litecoin, Dogecoin и других: обзор всех сайтов и бесплатных сервисов, мониторинг вложений и отзывы. Культурная экспансия как форма межкультурной коммуникации Каталог свежих вакансий удаленной работы в Москвe от прямых работодателей смотрите на сайте Cataloxy.ru)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Рассказываем, как открыть собственный ? салон красоты с нуля. ?Дарим расчеты на ? открытие и сравниваем ? затраты на собственный и готовый бизнес. ?Бонусом в статье – подсчет затрат на оборудование и персонал. Заходите! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość RobertVex Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 https://goldengalaxy.ru/sposoby-zarabotka/majning-ferma-chto-eto-prostymi-slovami Заказать обработку фото, услуги специалистов по обработке фотографий на бирже фриланса Freten.ru Венчурное инвестирование — современный, перспективный вид заработка. Но есть много нюансов… Огромная потенциальная прибыль граничит с еще большими рисками)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Seo Sprint - типичнейший букс (от английского жаргонного "bux" - доллар), который отлично подойдет начинающим манимейкерам. Cytuj Odnośnik do komentarza
Maliszewska Magdalena Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2024 Lek asentra stosuję czwarty dzień w dawce 25 mg. Po 10 dniach mam zwiększyć do 50 mg, a po kolejnych 10 do 75 mg. To będzie max. Lekarz uprzedził mnie, że przez około 2 tygodnie mogą wystąpić różne niepożądane skutki związane z przystosowaniem się organizmu do tego leku. U mnie te objawy uboczne nie są póki co aż tak bardzo nasilone. Pojawiają się i owszem ataki wzmożonego lęku, ale mijają. Zdarzają się też zawroty głowy, brak apetytu, bóle brzucha. Najgorsze są poranki. W ciągu dnia jest lepiej. Myślę, że trzeba zacisnąć zęby i przetrwać trudne początki. Poza tym leki nie wyleczą nas z nerwicy lękowej. One pomogą poprawić nasz stan psychiczny, żeby móc rozpocząć indywidualną walkę z tym badziewiem. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zmagających się z nerwicą lękową i depresją Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi