Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem nowa,ale z nerwicą już znam się dobrze....cierpię odkąd pamiętam,a leczę od ponad 10lat z przerwami.Kiedyś po ośmiokrotnej zmianie leków wreszcie pomógł mi seroxat,potem przez półtora roku nic nie brałam i było ok.ale wróciło....pomógł fevarin,znów zrobiłam przerwę i znów po takim samym czasie wróciło.Tym razem bez depresji i troszkę w łagodniejszy sposób(początkowo).Dostałam coaxil,po 3 tyg.żadnej poprawy,dostałam więc ASENTRĘ.Przeżyłam szok w 2 i 4 dzień przyjmowania.Biorę od 11 dni,ale 5 dni pół,potem całą.Moje pytanie brzmi,czy mimo silnych dziwnych objawów powinnam dalej to brać?(moja doktór jest na zwolnieniu i nie mam kogo się poradzić).Napiszę po kolei co się ze mną działo; początkowe kilka dni; -Huśtawka nastrojów-ze skrajności w skrajność!(łącznie z napadami złości,agresji,radości) -Ból głowy,szczęk,twarzy,odrętwienie,ból oczu,szklane oczy,szum w uszach,uczucie wypierania drżenie,wszystkiego,zawroty głowy, -słabo, jadłowstręt -wybuchy gorąca,głównie w głowie nie możliwość usiedzenia na miejscu,trudności z przebywaniem w łazience, -napady lęku ,paniki -napięcie wewnętrzne do granic wytrzymałości,z uczuciem,że pęknę! -depresja, -nie możliwość pozbycia się tych wszystkich myśli, -nie możliwość skupienia się na niczym,nie możliwość skupienia myśli i wzroku. Na 6 dzień jakby przełom,trochę lepiej,mogłam się trochę skupić,jako tako funkcjonowałam,Tylko ból głowy i twarzy był nie do zniesienia,ranki straszne,brak siły fizycznej,drżenie i mocno(choć nie szybko)bijące serce.Po południu było znośnie,aż do dziś. Jest 11dzień i -drżę cała od rana, -całkowicie nie mam siły i fizycznie i psychicznie, -zawroty głowy silniejsze,drętwienie i mrowienie głowy,znów szczękościsk. - znów nie mogę się skupić,ból kości twarzy, -nawrót nie mocy i depresji. Znów ratuję się oxazepamem......... Nie wychodzę z domu od 3 tyg.......nie ogarniam tego....... Może ktoś z Was miał doświadczenie z ASENTRĄ??? Czy jest szansa,że skończą się te złe objawy i będzie przełom na lepsze?Czy koniecznie muszę zmienić znowu lek???Nie wiem jak to wytrzymam.......

Organizm może tak reagować na nowy lek i po 3 tyg.powinno być dobrze . A jeśli nie to chyba lekarz musi odstawić .Z tego co pamiętam to w składzie jest sertalina a ona daje duzo objawów na początku .Po prostu na początku objawy choroby są spotęgowane i to bardzo .Trzeba brać i czekać .Tak zawsze mówił psychiatra u mnie w pracy .

Witam ;) biorę Asentrę bo cierpię na fobię społeczną. Pierwsze dni były trudne ze względu na działania niepożądane (ciągłe nudności, bezsenność, jadłowstręt, biegunki). Teraz biorę ten lek już ponad 3 tygodnie w końcu zaczyna działać ^^ Czuję się o wiele lepiej, chce mi się wstawać i działać ;) Warto przejść te pierwsze dni z asentrą, bo po jakimś czasie lek zaczyna działać. Pozdrawiam 

https://goldengalaxy.ru/zarabotok-v-internete/kak-zarabotat-v-telegramme-bez-vlozhenij Облачный майнинг (Сloud Mining) Bitcoin, Litecoin, Dogecoin и других: обзор всех сайтов и бесплатных сервисов, мониторинг вложений и отзывы. Культурная экспансия как форма межкультурной коммуникации Каталог свежих вакансий удаленной работы в Москвe от прямых работодателей смотрите на сайте Cataloxy.ru)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Рассказываем, как открыть собственный ? салон красоты с нуля. ?Дарим расчеты на ? открытие и сравниваем ? затраты на собственный и готовый бизнес. ?Бонусом в статье – подсчет затрат на оборудование и персонал. Заходите!

https://goldengalaxy.ru/sposoby-zarabotka/majning-ferma-chto-eto-prostymi-slovami Заказать обработку фото, услуги специалистов по обработке фотографий на бирже фриланса Freten.ru Венчурное инвестирование — современный, перспективный вид заработка. Но есть много нюансов… Огромная потенциальная прибыль граничит с еще большими рисками)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Seo Sprint - типичнейший букс (от английского жаргонного "bux" - доллар), который отлично подойдет начинающим манимейкерам.

Lek asentra stosuję czwarty dzień w dawce 25 mg. Po 10 dniach mam zwiększyć do 50 mg, a po kolejnych 10 do 75 mg. To będzie max. Lekarz uprzedził mnie, że przez około 2 tygodnie mogą wystąpić różne niepożądane skutki związane z przystosowaniem się organizmu do tego leku. U mnie te objawy uboczne nie są póki co aż tak bardzo nasilone. Pojawiają się i owszem ataki wzmożonego lęku, ale mijają. Zdarzają się też zawroty głowy, brak apetytu, bóle brzucha. Najgorsze są poranki. W ciągu dnia jest lepiej. Myślę, że trzeba zacisnąć zęby i przetrwać trudne początki. Poza tym leki nie wyleczą nas z nerwicy lękowej. One pomogą poprawić nasz stan psychiczny, żeby móc rozpocząć indywidualną walkę z tym badziewiem. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zmagających się z nerwicą lękową i depresją