Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwny ucisk w głowie przy zasypianiu przy głębszym wdechu

Gość Pawel212

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pawel212

Witam was kochani. Mam 20 lat i dość dziwne zchorzenie, mianowicie praktycznie codziennie przy zasypianiu, czuje dziwny ucisk w okolicach skroni i na środku glowy. Mogę to opisać jakby krew zaczela momentalnie bardzo mocno mi wplywac do glowy. Mija to po 2-4 sekundach, żeby powrócić za parę minut. Najczęściej to występuje przy glębszym wdechu. Nie wiem co o tym myśleć... Wiecie może coś więcej o tej przypadlości? Czy powinienem udać się z tym do lekarza? Aha, dodam jeszcze ze raz tak mnie zlapalo, ze nie moglem się ruszyć przez okolo 10 sekund, mialem ręke na bicepsie i poczulem palcami jak mi w tym miejscu bardzo mocno wyszla zyla (na glowie na pewno tez), na szczęscie po chwili udpuścilo. Bardzo proszę o jakieś porady, bo trochę się niepokoje. Pozdrawiam

Witam, Wizyta u lekarza może okazać się przydatna. Warto przed spotkaniem z lekarzem zaopatrzyć się w ciśnieniomierz przystosowany do samokontroli - elektroniczny z mankietem na ramię, kupiony w aptece, ale raczej nie w supermarkecie. Warto zacząć mierzyć regularnie ciśnienie tętnicze i tętno, szczególnie w sytuacjach, kiedy się Pan gorzej czuje. Warto zapisywać wyniki pomiarów, które będzie można przedstawić lekarzowi przy najbliższej wizycie.