Gość Natalina Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Witam :) Już ze 2 razy miałam robione echo serca, bo dokuczało mi kołatanie serca, kóre spowodowane było niedoborem pierwiastków takich jak potas, magnez, sód itd... Za drugim echo serca wyszła śladowa fala zwrotna mitralna.Mam pytanie, co to takiego??/Lekarz powiedział, że to nic poważnego.Jeśli ktoś ma coś podobnego do mnie prosę o kontakt na maila :) Życzę wszystkim spokoju i zdrówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jola Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Mnie lekarz powiedział że nic.Jak będzie duża to problem .Mam to po ablacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość wojtek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Mi też wyszła taka fala-śladowa i lekarz powiedział że to ok i dostałęm nawet zaświadczenie że mogę uprawiać sport. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Paweł Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No cześć ja mam falę zwrotną na mitralnej oraz na trójdzielnej.Niema powodów do obaw jeśli nieszczelność zbyt się nie powiększy,to ma bardzo dóżo ludzi,trzeba unikać czynników mogących żle wpływać na serce.nie brać żadnej chemi,zaszkodzić może tylko ciężka praca,można uprawiać jakiś sport prócz siłowych i wytrzymałościowych.Tak siak czy owak gdy przeprowadzałem taką osobistą rozmowę z kardiologiem to dowiedziałem się że jak by do tego podchodzić to i tak jest serce od któreko pracy zależy dłógość życia a nie palec u nogi,więc echo serca raz w roku jest co najmniej wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Paweł Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 jedzenie na noc ma zły wpływ oraz powoduje zwiększanie nieszczelnościW odpowiedzi na : śladowa fala zwrotna mitralna - co to takiego? wyslane przez Natalina dnia 2005-08-01 23:58:57: : Witam :) : Już ze 2 razy miałam robione echo serca, bo dokuczało mi kołatanie serca, kóre spowodowane było niedoborem pierwiastków takich jak potas, magnez, sód itd... : Za drugim echo serca wyszła śladowa fala zwrotna mitralna.Mam pytanie, co to takiego??/Lekarz powiedział, że to nic poważnego.Jeśli ktoś ma coś podobnego do mnie prosę o kontakt na maila :) : Życzę wszystkim spokoju i zdrówka :) Cytuj Odnośnik do komentarza
karpiczek69 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam wydaje mi się że najlepiej jak by na temat fali zwrotnej jednak wypowiedział się ,się kardiolog,bo wyszło mi to samo co opisujecie,a jednak z sercem nie ma żartów,u mnie objawy wyszły po nieleczonym nadciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stracatella Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 śladowa = fizjologiczna czyli tak jakby jej nie było. pozdrawiam stracatella Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi