Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, zawroty głowy, senność, lęk przy wysiłku a nerwica lub tarczyca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! ponad rok temu zaczeły się moje problemy. Kołatanie serca zerwane noce itp... udałem się do lekarza i on skierował mnie na badania które nic niewykazały jednak prywatna wizyta u kardiologa wykazała,że mam niedomykalność zastawki mitralnej i dostałem propranolol 10 mg i objawy ustały. Czasem zdarzały się gorsze dni ale szło przeżyć i normalnie funkcjonować :) przed świętami jak spacerowałem do dziadków nagle zle się poczułem i od tamtej pory mam ciągle to uczucie. zawroty głowy,senność,uczucie zmeczęnia,lęk uczucie zemdlenia i ze zaraz zjade. zaczełem mierzyc cisnienie i wychodzi ze wacha się pomiedzy 11070 puls 70 do 160110 puls 110 w spoczynku. Przy wysokim pulsie mam uczucie uderzenia ciepła do głowy i zwolnione tępo tak jakby cały świat zwolnił. Zauwarzylem ze zdarza mi sie to najczesciej przy wysilku. byłem u lekarza i zlecila mi badania wszystko w normie oprocz hormonu TSH (tarczyca) delikatnie powyzej normy (0.27-4.20) a ja miałem 4.23 czyli niedoczynność ale wyniki t3 i t4 w normie. zostalo mi udanie sie do endokrynologa na ktorego trzeba (troszke) poczekać. moja pytanie czy to moze byc niedoczynność tarczycy skoro wyniki t3 i t4 są w normie czy udanie się do endokrynologa coś wyjaśni? sam niewiem czy jestem na coś chory czy to nerwy bo nie ukrywam ze mam troszkę stresów. Proszę o jakieś porady może ktoś miał podobny przypadek. za wszelkie odpowiedzi bedę wdzięczny Pozdrawiam

Gość milutkakhujbh

Ja mialam tak samo wyniki nieco ponad norme ale zazwyczaj w gornej granicy normy. wg rodzinnego jestem zdrowa ale cchialam sama skierowanie do chirurga od tarczyc i on chcial mi dac tabletki ale ja nie bralam. tarczyce na usg mam niewiele powiekszona, wlasciwie w normie. Ft3 i 4 mam tez w normie. Mialam isc tok temu ponownie na kontrolne badania ale olalam i chyba sie teraz znowu wybiorew. Tez mam kiepskie samopoczucie i problemy z kopiącym sercem i jego szarpaniami plus wypadajace wlosy ale mysle ze to stres i nerwica

To jest własnie powód dla którego na endo czeka się 2 lata w kolejce ....Idzie taka pacjentka do lekarza ,robi wyniki ,lekarz zleca dodatkowe badania więc idzie drugi raz ,lakarz zleca tabletki których sie nie bierze i potem idzie nastepny raz bo sie żle czuje .Podziękujecie sobie nawzajem za taki stan rzeczy .A jakbym ja miała czekać na wizytę 2 lata to albo poszłabym do nfz z awanturą albo do izby lekarskiej ile powinna wynosic opłata za wizytę prywatnie bo chyba 200 to troszke za duzo .....

Witam. Mam to samo od mniej więcej roku. Zaczelo sie od silnych bóli w okolicach wątroby. Myślałem, że to woreczek żółciowy, ale badania USG nic nie wykazały a wszystkie wyniki miałem w normie. Później zaczęły się bóle w klatce piersiowej, uczucie słabości, kołatania serca, skoki ciśnienia, zawroty głowy i paranoiczny strach prowadzący do drętwienia kończy i trudności z oddychaniem. Porobiłem wszystkie badania, łącznie z boreliozą i rezonansem. Wynik - zdrowy jak tur. Udałem się do psychiatry, gdzie zdiagnozowano nerwicę lękową a dokładniej zespół lęku napadowego. Leczę się od pół roku, objawy ustąpiły w 80%, wróciłem do pracy. Z zawodu jestem kapitanem żeglugi wielkiej. Pozdrawiam

Gość masakra

Zapierdzielaj do lekarza a nie się radzisz w necie. ilu ludzi tyle przypadków !!! Co do Pani, która sobie olewa to i tamto pytanie : Po co chodzisz babo do lekarza skoro się nie stosujesz do jego zaleceń??? Nie ten lekarz może? Jest wielu innych! ewentualnie sprawdzony prywatnie ;) Tragedia !