Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty i ból głowy, duszący kaszel po papierosach a rak płuc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam ostatnio taki problem i bardzo sie boje... mam 17 lat, nigdy nie palilem papierosow i 3 tygodnie temu kolega zawolal mnie na papierosa, spalilem jednego (strasznie mi sie krecilo w glowie) na drugi dzien tez poszedlem i tak przez 3 dni... w sumie spalilem okolo 4 papierosow... w sylwestra spalilem okolo 4... 4 dni temu mialem polmetek i spalilem z 2 papierosy, znow mi sie bardzo krecilo w glowie po spaleniu... mam ostatnio dziwne objawy, od 3 dni mam dziwny kaszel.. strasznie suchy taki duszący (ale tylko w nocy, w sumie to mi to nie przeszkadza) no i dzisiaj rano jak wstalem to strasznie mnie bolała głowa i mi sie kręciło ale powoli robi mi sie coraz lepiej. a wiec czy to mozliwe zeby po 10~ papierosach zachorowac na raka pluc? jeszcze dodam ze czasami palilismy na zmiane

Jak ci to szkodzi ,to po prostu nie pal.Po co masz sobie szkodzić? Nie bądż palantem, który nie potrafi koledze odmówić. I kup sobie tabl. ziołowe labofarm na uspokojenie, bo wystraszyłeś się tymi objawami.Uspokoisz się i będzie Ok. Zajmij się lepiej sportem- rower- wiosna idzie.

Pale ponad rok paczke, dwie na tydzień też mam okres że mam napady kaszlu ból głowy jak wypale za dużo o raku nawet nie myśle .. bo taka prawda że można wogóle nie palić i umrzeć na raka, chyba jesteś zbyt przewrażliwiony dobra rada poprostu przestań bo papieros powinien być przyjemnością a skoro po każdym wypalonym będziesz się zastanawiał czy za chwile nie umrzesz to troche bez sensu ;) pozdrawiam

Ja pale paczke dziennie od 18 lat i nie mam zadnego raka,co 2 lata robie sobie rezonans magnetyczny zeby ocenic pluca i usg stan zyl plus d-dimer test krwi zeby wykluczyc zakrzep,nie sadze aby to bylo realne po kilku papierosach na cos zachorowac:),ale w razie problemow z oddychaniem trzeba natychmiast isc do lekarza.