Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Piekące ręce, kłujące stopy i czerwone plamki na języku

Gość negcatla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. OD paru dni moje dłonie od spodu zaczęły mnie piec oraz dziwnie kłuć. W kilku miejscach widać malutkie czerwone plamki ktore silnie pieką, gdy poleje ręce woda bol sie nasila.Do tego stopy od spodu mnie od ok miesiaca kłują i dziisaj w lusterku zobaczylem na jezyku czerwone plamki ktore również pieka. PO wakacjach zachorowalem na silna angine bralem antybiotyk potem gyntamecyne w zastrzykach i kolejny antybiotyk choroba ustapila po ok miesiacu. Kilka dni przed wigila znowu zachorowalem ponownie bole gardla oraz zle samopoczucie, nadmierne pocenie itp dostalem augumentin lek nie podzialal gardo bolalo mnie coraz mocniej i dziisaj dostalem od lekarza biseptol. Mam zamiar isc jutro w zwiazku z tymi dloniami stopami i jezykiem bo nie mam pojecia co to moze byc. Czy ktos mial poodbne objawi i wie co jest ich przyczyna? Pozdrawiam :)

Na stopy i ręce Clotrimazol w maści .Doustnie poproś w aptece coś na grzybicę j.ustnej do pędzlowania plus kapsułki z bakteriami Trilac lub coś w podobie ,najlepiej nasypać na język i rozprowadzić tymże .Są już dostępne takie preparaty w saszetkach do wsypywania do paszczy i gardła .Plus dużo jogurtów naturalnych ,kefiru ,maslanki .Powinno przejśc .