Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Alkohol przy zażywaniu Exforge 10 na nadciśnienie tętnicze

Gość Marek555

Rekomendowane odpowiedzi

Zdrowa1 Ale ten osobnik źle się poczuł nie z racji wypitego alkoholu ale z racji że wziął leki a potem dygnął parę kielichów wódzi I było mu niedobrze bolało go serce trzepotało mu się i popłoch z jego powodu był niepotrzebny Nie zgodzę się z tobą że umiarkowane picie przedłuża życie Nie ma reguł ile kto ma żyć Mój tato abstynent żył 85 lat a męża siostra och ja lubiła sobie wypić ale z kulturką żyła tylko 50 lat Tam na górze jest zapisane ile się każdemu należy i nikt tego nie zmieni Przeznaczenia nie uniknie nikt i pijący i nie pijący Pozdrawiam was cieplutko ,fajnie się z wami pisze

Zofio-jeżeli *ten osobnik* wziął tabletki rano a wódkę pił po południu to na pewno Jego samopoczucie nie było spowodowanie tym , że brał leki i wypił alkohol. A jeżeli łyknął sobie tabletkę a potem zaraz wódeczkę to skutki są takie o jakich napisałaś. Jeszcze jest inna możliwość złego samopoczucia szwagra- nerwy( jego żona lub inni goście zaczęli mu opowiadać , co to będzie bo wypił sobie a przecież bierze tabletki a tak nie wolno) no i strach zadziałał i boleści gotowe. Może ta męża siostra piła z kulturą ale za dużo bo i z tą kulturą też nie można pić za dużo. A co do aspiryny ,jak ktoś nie jest uczulony na nią to nie ma obaw o wrzody żołądka czy dwunastnicy. Ogólnie rzecz ujmując , trzeba kontrolować swoje zdrowie i jak na to pozwala zdrowie to na pewno umiarkowane picie nie szkodzi a i można żyć długo bez picia ani picie ani nie picie nie jest gwarancja długiego życia , ale statystyki mówią ,że jednak kieliszeczek dobrego wina czy koniaku przedłuża życie. Zofia , może Tatuś gdyby sobie od czasu do czasu wypił to żyłby jeszcze dłużej. Pozdrawiam , jak komuś * ta wódka* szkodzi bo dostaje *małpiego rozumu* to niech nie pije.

Zdrowa1 przypuszczam ,że on łyknął tabletki za jakąś godz. wódeczkę i stąd jego złe samopoczucie Ale nikt go nie pouczał ze jak wypijesz co to będzie raczej nie .Ale strachula nam napędził Męża siostra nie piła w nadmiarze, wiedziała kiedy można , bardzo mi jej szkoda, tacy ludzie nie powinni schodzić tak wcześnie A tak chciała żyć, a co będę pisać, oczy mi się robią mokre Trudno i tak bywa . A tatuś jakby łyknął to by żył jeszcze, a tak tato chciałby , bo się jeszcze w takim wieku zakochał ło matko Hahahahahaha A wódka jest dla ludzi i to dla ludzi mądrych Pozdrawiam

Zdrowa1 No pewnie ze baby to się zawsze dogadają i bez kielicha.Ja żebym mogła to tez bym sobie tez drinka wypiła, ale nie, bo mam ciężką wadę serca , i leki biorę . i stale dylemat jest u mnie Operacja .Ale żyję i to się liczy św, Piotr mnie nie potrzebuje a na co mu takie pyskate kobiecisko potrzebne ,hahahahahahahhahahaha Tez życzę ci fajnego wejścia w nowy rok i zdróweczka 3 maj się pozdrawiam

Zofio ja wszystko załatwiałam i co chciałam powiedzieć dobrze czy żle o kimś bez wódki.Ja w ogóle też nie pije alkoholu , tylko okazjonalnie maksimum 2 lampki czerwonego wina.Czasami mam nawet takie dni ,że mam alkoholowstręt i wtedy nawet obcy ludzie np. na ulicy mnie denerwują i ogólnie nie znoszę pijanych ludzi nawet tych kulturalnych. Zofio dużo daje pozytywne myślenie nawet przy ciężkich chorobach. Jeszcze napisze o moim mężu ,który 5 ,5 roku temu ciężko zachorował( rak) no i jedynym wyjściem była operacja bo ani na chemię ani na naświetlania nie miał zdrowia( beznadziejna morfologia) i to lekarz powiedział mężowi a mąż mówi do lekarza tnij co będzie to będzie. Po rozmowie ze mną lekarz powiedział ,że mąż ma bardzo duże szanse na przeżycie bo jest bardzo* pozytywnie zakręconym człowiekiem* a sprawa była właściwie beznadziejna no i to pomogło mąż przeżył i się trzyma nieżle ale i lekarz powiedział ,że to jest trochę i moja zasługa bo ja tez zawsze pozytywnie myślę nawet w najgorszych sytuacjach także może moje dobre wibracje przejdą na Ciebie Zofio czego Ci z całego serca życzę. Post trochę nie na temat może zdążysz przeczytać Zofio zanim go Admin usunie. Już teraz DOBRANOC bo my do jutra nie skończymy pisać.

Kurcze juz sam nie wiem . Na tej stronie www.medykamenty.info jest napisane ,ze nie wolno pic alkoholu po tym leku.Jedna osoba mowi co innego , druga co innego, zdrowa pisze ,ze 2 - 3 drinki tylko - tylko tyle bede mogl wypic , nie da sie wiecej ? Jezeli ten lek nie wchodzi w interakcje z alkoholem , to chyba zadnych komplikacji nie bedzie ,nawet jak wypije kilkanascie drinkow :P W koncu to sylwester - chce sie pozadnie napic i bawic , nie pilem od 6 miesiecy , raz na jakis czas nalezy skosztowac uzywki . Prosze o konkretne odpowiedzi :))

Zdrowa1 napiszę do ciebie potem. Najpierw odpiszę Markowi.Juz ci pisałam że na 3 dni przed sylwestrem nie bierz leków .Nie będzie stężenia tego leku w twoim organizmie ,bo o to chodzi I pij do rana ,ale się nie ubzdryngol żebyś o bożym świecie nie wiedział Dotarło chyba tak pozdrawiam Zdrowa1 jak Adamin ma nas wykasować to znajdź niżej post, [Operacja wymiany aorty wstępującej] i napisz co cokolwiek a ja tam wejdę i stąd nas nie przegonią bo post będzie na temat Oczywiście jak masz czas i chęć popisać trochę pozdrawiam

Marku , po 1 nie wiem ile masz lat , po 2 co jest przyczyną Twojego nadciśnienia , po 3 nie wiem jakie wysokie było to ciśnienie przed zażywaniem leku , po 4 dlaczego lekarz przepisał Ci jednak dość silny lek ? Jeżeli ktoś się pyta na forum odnośnie wypicia alkoholu przy braniu leków to by mi nie przyszło nigdy do głowy ,że ktoś chce się uwalić bo jest sylwester.Ja pojmuje wypicie alkoholu zawsze na poziomie 1-2 lampek wina lub kieliszek koniaczku no może latem na spacerze małe piwko z sokiem. Zofia radzi odstawić lek na trzy dni i wtedy można wypić więcej , gdybym ja to była to bym nie odstawiała leku tylko rano zażyła( na ogół się wtedy bierze) a wieczorem te 2-3 drinki wypiła( bym skończyła pić o 2 nad ranem aby wziąć znowu rano ok. godz.9 swoją tabletkę. Ja bym się bała nie brać leku i się napić. Decyzja należy do Ciebie. Miłej zabawy jednak bez nadmiaru alkoholu.

Alkohol ? ... co to jest i ile ? browarek ? jak w Kiepskich ... na umór (?) każdy pije na tyle, na ile rozum mu pozwala (nie lekarz, nie zdrowie, kumple - o,tak!) każdy ŻYJE tak długo, jak ZASŁUŻYŁ ... ... ... każdy ma łeb do picia i głowę do myślenia ... (albo i nie) każdy panem swojego losu, a inni mogą doradzić/pomóc lepiej lub gorzej alkohol ma pewne działania wspomagające leczenie (np. rozszerza naczynia), ale tylko niektóre, w większości zaś (szczególnie w ilości rzędu większego niż 20-30 ml na dobę) ROZSTRAJA organizm, a chory tym bardziej (!!!) ________________________ alkohol można traktować jak lekarstwo, ale trzeba umieć/wiedzieć/mieć świadomość, alkohol może nie zabijać, ale lepiej się do niego o to pomodlić, niż go chlać ________________________ pij, pij, pij bracie...

NIE OWIJAJMY W BAWEŁNĘ... ====================== Marek, szczerze tak: jesteś alkoholikiem czy nie, - bo jeśli nie, to jakie pieprzone znaczenia ma dla Ciebie ten łyk (lub 3-5 łyków) alkoholu? /trzymaj fason/ - bo jeśli tak, to i tak popłyniesz i nic Cię nie uratuje - bo jeśli nie, to po co te pytania? /NIE PIJ/ - bo jeśli tak, to BACZNOŚĆ! /JAK ZAPIJESZ, TO TYLKO TWOJA STRATA/

Gość dorota wska

Wiem, wiem, że juz po Sylwestrze. Tez biorę EXFORGE i lekarz powiedział mi, że można spożywać alkohol. Dodał, że jest to b. dobry lek. Zdarza mi się wypić mniej lub więcej alkoholu (zależy od okoliczności) i nigdy nic się nie działo. A o alkohol w połączeniu z w/w lekiem pytałam kilku lekarzy i każdy mówił: okazjonalnie można pić, exforge nie wchodzi w interakcję z alkoholem!!! Mam 40 lat i do końca życia mam nie pić? To po co żyć? :)))