Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Poradnik Żywieniowy człowieka w XXI wieku


Rekomendowane odpowiedzi

BH.51. MOTTO: PŻ czł. w XXI w. * OPIS KSIĄŻKI: Publikacja w sposób czytelny i realny biologicznie rozwiązuje problem nadwagi oraz otyłości, również cukrzycy typu 2, u osób, które są dotknięte tymi chorobami. Należy jednak dostosować się do wskazówek dietetycznych i realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w zamieszczonych tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy !! TABELE TE OPRACOWALI NAUKOWCY: Z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie: IRL KRAKÓW. ROZDZIAŁ NR R33 ZWIERA ZESTAW ĆWICZEŃ NA MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE: Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. PŁASKI BRZUCH. P. S. AUTORZY PUBLIKACJI: PŻ człowieka w XXI wieku. (praca zbiorowa) to: Dr inż. Jarosław MICHAŁ (konsultant generalny) oraz cały zespół naukowy IRL KRAKÓW (skład zmienny). * KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW *** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL ___________________________________________________________________________________ ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !! 60. TEMAT. MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !! * ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH: Odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA. Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu: 1. ENERGIA: To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6% Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej; Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL 2. MIĘSA: Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna. 3. RYBY: Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !! 4. OWOCE MORZA: Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów. 5. OWOCE: Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy. 6. WARZYWA: Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz. GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. 7. NABIAŁ: Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !! Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem. Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem. P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m. 7a. JAJA: Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE. P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza. 8. WĘDLINY: Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ. 9. MĄKA: Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. 10. CUKIER: Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !! GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. 11. NAPOJE: Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe. 12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA: Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku. Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik. PUENTA: Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA. WYSTARCZY zapoznać się z treścią publikacji; Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. * Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE: Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób. WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ: Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. * INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00 ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych. Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; prawdziwej i jasnej, oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. *** P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą.

Odnośnik do komentarza

RYŻ. Dieta. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY. BH.240. MOTTO: Ryż, to KONIECZNOŚĆ !! * WIKIPEDIA: Produkty uboczne powstające podczas obróbki ziaren ryżu; czyli otręby i proszek powstały po rozdrobnieniu odpadów z procesu polerowania ziarna, wykorzystuje się jako KARMĘ dla ZWIERZĄT. Z otrąb uzyskuje się olej używany do celów spożywczych i przemysłowych. Pokruszone ziarna wykorzystuje się do warzenia piwa, destylacji alkoholu oraz produkcji skrobi i mączki ryżowej. Plewy stosuje się jako opał i materiał do pakowania, produkuje się z nich również nawóz i furfurol. Słomę używa się na ściółkę, paszę dla zwierząt, pokrycia dachowe oraz do produkcji mat, odzieży, opakowań i mioteł. Ryż wykorzystywany jest także w papiernictwie, do wyrobu przedmiotów plecionych, kleju i kosmetyków (puder). Stanowi źródło skrobi. Podczas młocki usuwa się zwykle zarówno PLEWY, jak i OTRĘBY, czasem dodatkowo stosuje się polerowanie glukozą i talkiem, co nadaje ziarniakom połysk. IRL KRAKÓW: Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, a więc wyjątkowo NISKO, max. po ok. 60 min. czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !! Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. WSKAZANIA TE MOŻNA I TRZEBA ZWERYFIKOWAĆ, RÓWNIEŻ UWIARYGODNIĆ: W trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Wobec tego ryż powinien być jako produkt żywieniowy; ZALECANY lub DOZWOLONY. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. PUENTA: RYŻ biały to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne REALIA !! * NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY: O ryżu i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !! GOŁYM OKIEM WIDAĆ: Że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !! ZOBACZ TEŻ; CHLEB typu KR-IRL, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Odnośnik do komentarza

MARCHEW. DIETA. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY. BH.223. MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !! * ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG = 35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA: Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił. O CO CHODZI ?! Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma. PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK: Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction. GOŁYM OKIEM WIDAĆ: Że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. * RADA JEST JEDNA: Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Odnośnik do komentarza

CZEKOLADA. Błędy IG. Czekolada 70%. M. MONTIGNAC. BH.210. MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny. * CZEKOLADA GORZKA: Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę. PRZYKŁAD: Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22. PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK: Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste. CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ: I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów. * GOŁYM OKIEM WIDAĆ: Że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. CZEKOLADA GORZKA: to 35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !! Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Odnośnik do komentarza

KALORIA. KILOKALORIA. Błędy w IG. BH.22. MOTTO: KALORIA, kilokaloria czy Ktoś wie o co CHODZI !? * KALORIA: (łac. calor - ciepło) historyczna jednostka ciepła, obecnie gdy ciepło jest utożsamiane z energią jest pozaukładową jednostką energii (skrót cal); często używana jest jednostka wielokrotna kilokaloria (skrót kcal); 1 kcal = 1000 cal. Dawniej definiowana jako ilość ciepła potrzebna do podgrzania, pod ciśnieniem 1 atmosfery, 1 g czystej chemicznie wody o 1°C od temperatury 14,5 °C do 15,5 °C. 1 cal = 4,1855 J 1 KALORIA OGRZEWA 1 GRAM WODY O 1 STOPIEŃ C: 1 KILOKALORIA ogrzewa 1000 gram wody o 1 stC. 1 gram węglowodanów to 4 kcal, tzn. ogrzeje 4000 gram wody czyli 4 litry. ILOŚĆ CIEPŁA PO SPALENIU NP. 100 GRAM FASOLI, TO OK. 300 KILOKALORII: Ilość ciepła po spaleniu np. 100 gram fasoli, tj. ok. 300 kilokalorii. 300 kilokalorii ogrzewa = 300 000 gramów wody tj. 300 litrów wody. CO DALEJ, GDZIE TO CIEPŁO Z PRZEMIAN ?! GDZIE jest spalarnia, który to piec do spalania realizuje, gdzie ciepło jest odprowadzane ? GDZIE mamy ciepłownię lub piec ciepłowniczy kumulujący tę ENERGIĘ ? GDZIE ? Kto odpowie na te pytania ? Czy niektórym ROZUM odebrało ?! Kto tę bzdurę wyjaśni, GDZIE się spala w żołądku jest ognisko, czy w jelitach i jak to ciepło jest odprowadzone, z przemian biochemicznych, CIEPŁO !? BAWMY SIĘ W DOBRY KABARET I WYJAŚNIJMY TĘ BZDURĘ ?! Przypominam WSZYSTKIM, że żyjemy na planecie o nazwie Ziemia i jeszcze nie postradaliśmy swoich zmysłów. SPOSTRZEŻENIE: Ci którzy głoszą teorię o kilokaloriach mają: NIEREALNY odbiór rzeczywistości, to najdelikatniej mówiąc, lub inaczej plotą od rzeczy, a MY to słuchamy i mamy to podobno swoimi organizmami REALIZOWAĆ. UFFF !! Jak gorąco od tych kilokalorii w tym irracjonalnym i nierealnym przecież przekazie. Mamy dobitny, oczywisty wynik tej teorii: czyli rosnącą plagę otyłości i cukrzycy typu 2. I co, i NIC, a to już jest przykre. ARTYŚCI ODMALOWALI, TAK SOLIDNIE NAMALOWALI; PLAGĘ OTYŁOŚCI I PLAGĘ CUKRZYCY TYPU 2: I chcą tymi samymi farbami malować dalej. Czas zapytać o farby !! * PUENTA KIERUNKOWA: 1. Elementarz dla 7 letniego dziecka napisany jest bez błędów. WYNIK: wszyscy umiemy bezbłędnie i czytać, i pisać. 2. Książki o żywieniu dla ludzi napisane są oto tak, że: przedstawiona w nich wiedza jest: niepełna, niespójna i nie oddaje prawd przyrodniczych realistycznie. Nie umiemy wobec tego, czytać zależności żywieniowych ułożonych przez gospodarza planety ZIEMIA, tj. przez PRZYRODĘ !! WYNIK: wszyscy tyjemy, no i zaczynamy mieć cukrzycę typu 2. KALORIA, KILOKALORIA KTO POTRAFI TO WYJAŚNIĆ !! Czy Nikt się nie orientuje w identyfikacji kalorii i kilokalorii. UWAGA: Powinniśmy zatem zaopatrzyć się w PATYCZEK, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CHLEB na OTYŁOŚĆ, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Odnośnik do komentarza

IRL KRAKÓW. U Nich: ciągły postęp to standard. BH.1951. *** USTALENIA IRL KRAKÓW, DOCENIA OBECNIE CORAZ WIĘCEJ OSÓB; Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB ( z przewodniczącym PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO na czele). OSTATNIO ZNAJOMYM ZOSTAŁ (AKCEPTUJĄC ODKRYCIA) PRZYSZŁY KRÓL ANGLII WILL WINDSOR: POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ** Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL

Odnośnik do komentarza

AKTUALIZACJA 2011. IRL KRAKÓW. U Nich: realny postęp to standard. BH.1951. MOTTO: Logiczne ANALIZY, rzetelne badania, tworzą WYNIK i służą CZŁOWIEKOWI. * USTALENIA IRL KRAKÓW, DOCENIA OBECNIE CORAZ WIĘCEJ OSÓB; Są to zwyczajne reakcje, na precyzyjnie opracowane teorie (osiągnięcia), naukowców z krakowskiego instytutu. Przedstawiciel IRL KRAKÓW na facebooku (Krawczyk Piotr) został przyjęty w poczet znajomych (po niezbędnej identyfikacji), przez wiele znamienitych i szanowanych OSÓB (z bardzo wpływowymi POLITYKAMI na czele). OSTATNIO ZNAJOMYMI ZOSTAŁY (AKCEPTUJĄC ODKRYCIA) PROMINENTNE OSOBY Z WSZYSTKICH KONTYNENTÓW NASZEJ PLANETY: POLACY zaczynają być dumni z KRAKOWIAN. WZRASTA ZAINTERESOWANIE I OCZEKIWANIE NA WERSJĘ ANGIELSKĄ KSIĄŻKI: Publikacja (PŻ czł. w XXI wieku.) oraz informacje ze strony internetowej instytutu IRL KRAKÓW (artykuły: BH.305., 60.TEMAT, oraz pozostałe) stanowią dzisiaj REALNE i FINALNE rozwiązanie, także zwalczenie problemów nadwagi, otyłości, cukrzycy typu 2 oraz bólów kręgosłupa, u wszystkich zainteresowanych. Dla wielu z nas ma to kluczowe znaczenie. * ZE SZCZEGÓLNYM ZAINTERESOWANIEM NA KSIĄŻKĘ OCZEKUJĄ OSOBY NIE TYLKO W USA, KANADZIE I WE WŁOSZECH: Ale także w Chinach, Australii i Japonii, co wyrażają elitarne i reprezentatywne OSOBY, w każdej rozmowie z IRL KRAKÓW. KLIKNIJ NA LINK: ADRES_______: http://pl-pl.facebook.com/profile.php?id=100000134717487 ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL BH.1951. ENGLISH VERSION_______

Odnośnik do komentarza

GŁÓD. Podjadanie. Błędy IG. ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥ BH.30. MOTTO: Stabilny poziom cukru we krwi przez 24h !! *** PODJADANIE W NOCY LUB PODCZAS DNIA TO ZAWSZE JEST Z GŁODU, KTÓRY ODCZUWAMY WTEDY: Gdy poziom cukru we krwi spada. Podwyższamy go zawsze; dużą oczywiście proporcjonalną ilością tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu; czyli naszym ludzkim paliwem, a więc GLUKOZĄ naturalną. Głód u człowieka to czerwona lampka w samochodzie pokazująca, że paliwo się kończy. Zatankuj i Ty. Musisz podnosić sobie poziom cukru szybko, w kategoriach dozwolonych i utrzymać długo, wtedy nie czujesz głodu. ŁAKNIENIE, STAN PUSTKI W ŻOŁĄDKU, TZW. SSANIE: Odczuwamy także wówczas, gdy do pustego żołądka (np. 2 godziny przed obiadem) wydziela się sok trawienny (kwas solny). Neutralizujemy go skutecznie zasadotwórczym sokiem z cytryny (np. dodając do herbaty). Eliminujemy zatem, również i to źródło odczuwania GŁODU. TAK UŁOŻYŁA TO PRZYRODA PLANETY O NAZWIE ZIEMIA. JEŚLI KTOŚ MÓWI INACZEJ: Nawet ten z tytułami to zwyczajnie powinien sobie wykonać najprostsze badania, a wtedy dostrzeże, iż przyroda naszej planety jest jedna i finalnie tworzy logiczną perfekcję. Ułożone są zatem przez PRZYRODĘ wszelkie zależności pierwiastkowe, czyli żywieniowe również. Problem jedynie jest z identyfikacją ewolucyjnych dokonań naszej przyrody, bo to można zrealizować jedynie poprzez wykonanie setek elementarnych badań laboratoryjnych. Ten kto je wykona dopiero może mówić: REALNĄ prawdę. * POCZYTAJ, ZAPOZNAJ SIĘ TO WYSTARCZA: Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBie typu KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie odczuwasz głodu. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

Otyłość. ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW. BH.502. MOTTO: Człowiek jak każdy organizm żywy na naszej planecie, TYJE z dwóch powodów GŁÓWNYCH. *** 1. PIERWSZY POWÓD: To spożycie zbyt dużej ilości tłuszczu, który wchłania się szybko w jelicie cienkim i odkłada jako tłuszcz już ludzki. Tyjemy od tłuszczu w tempie ekspresowym. 2. DRUGI POWÓD: Konsumpcja węglowodanów, ale tylko i WYŁĄCZNIE tych, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru wysoko, zmuszając trzustkę do wydzielania zbyt dużej ilości INSULINY, co skutkuje utworzeniem trójglicerydów, czyli również tłuszczu, głównie w górnych partiach ciała np. wychudzone osoby, a z fałdami tłuszczu na twarzy. PUENTA KIERUNKOWA: CHLEB typu KR-IRL, zawiera dużo węglowodanów, ale NISKICH, tzn. daje energię, a nie powoduje otyłości oraz tworzy uczucie sytości. Zdecydowanie niezbędny w procesie odchudzania. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !! KAŻDY CHLEB UPIECZONY W OPARCIU O JAKĄKOLWIEK MĄKĘ, ZAWIERA WYSOKIE WĘGLOWODANY: Oraz ogrom toksyn tj. konserwanty, spulchniacze, barwniki, polepszacze zapachu i smaku, przyczynia się do plagi otyłości i cukrzycy typu 2, u ludzi, ale u kotów i psów nim karmionych również. * WIEDZĄ O TYM CHIŃCZYCY (1,2 MLD LUDZI) ORAZ HINDUSI (900 MLN): Którzy ciągle pracują i skutecznie się rozmnażają, ponieważ jedzą ogromnie dużo energetycznych węglowodanów, lecz tych niskich w ryżu i w kaszach. Ich energia nie ma sobie równych, nawet w sztukach walki gdzie jest to wyraźnie widoczne. Sukces życia dla współczesnego człowieka to konsumpcja NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, a wzorem są ludy Dalekiego Wschodu. PIWO jest dozwolone i po piwie się nie tyje, lecz po tym co się przy piwku zje np. tłuszcz i WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

M. MONTIGNAC; był POLITOLOGIEM. IG to BŁĘDY i NIEprawdy !! 42.TEMAT. TRAGIFARSA dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH. *** PODPOWIEDŹ: Na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości dotyczące zwalczania nadwagi i otyłości, również opanowania poziomu cukru w cukrzycy typu 2, także eliminacji bólów kręgosłupa znajdziesz odpowiedzi w książce, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. JA TĘ KSIĄŻKĘ CZYTAŁAM WIELOKROTNIE. POUKŁADAŁAM SOBIE WG NIEJ DIETĘ: To łatwe. Pamiętaj, że GŁÓD odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i utrzymała tenże poziom we krwi przez parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec; CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej oczywistości i prostocie, odkryciem naukowców z krakowskiego instytutu: IRL KRAKÓW. Jest w nim odpowiednia (bardzo duża) ilość ok. 80% węglowodanów, tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. PROBLEM PODSTAWOWY DLA CIEBIE, TO FAKT: Iż nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go ugotować i upiec, sama np. 1 x na 2 tygodnie. GDY ZAPOZNASZ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI, TO JEJ STRONY WYJAŚNIĄ CI: Sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie. Omówiona jest też na przykładach praktycznych i realnych ok. 5 stron ciekawego, merytorycznego tekstu cała metoda, OTYŁEGO mocno pana o nazwisku Michel Montignac, który *After studying Political Science and specializing in the Social Sciences* nie był ani lekarzem kardiologiem, ani ŻADNYM innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał NIC badać, nie musiał być logiczny, bo oczywiście nie jest. To właśnie On wylansował Twój INDEKS GLIKEMICZNY, o którym z nadzieją piszesz. JEGO METODA, PANA POLITOLOGA MA BYĆ: Przyjemna i miła, łatwa do psychicznej akceptacji. Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek NIE można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce wierzyć. Glukometr zakupiony w Internecie za ok. 40 zł, na pewno Ci pomoże w odrzuceniu teorii, JAKOBY: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można. MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna !? * DOPRAWDY, Z UWAGI NA TO, IŻ BYŁ TO POLITOLOG: To ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma medycyna i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog jednoznacznie głosił swoje teorie o IG (w tabelach masa błędów) od lat 80-tych. Jak Mu ufać ?! Można tylko wierzyć w nierealną Jego wizję, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam glukometrowi i medycynie. Wygrałam !! TEN WŁAŚNIE PAN, MICHEL MONTIGNAC: Stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty można spożywać bez, tak bez ograniczeń, a nadmiar spożytych pokarmów (masa tłuszczów i wysokich węglowodanów) organizm człowieka wydali zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią, naraził się w środowisku lekarskim na ŚMIESZNOŚĆ itd. itd. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Takich przykładów jest w tej TEORII tak wiele, że niejeden zespół KABARETOWY, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów. CHOĆBY TEORIA TEGO OTYŁEGO PANA: Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ: 70.TEMAT. Michel Montignac, był POLITOLOGIEM, nie lekarzem, jednak tak !! ___: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IRL-KRAK%C3%93W/MICHEL-MONTIGNAC-jest-POLITOLOGIEM-nie-LEKARZEM-ale%C5%BC-TAK-10356 Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski instytut: IRL KRAKÓW. WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU: Produktów zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie na stronie internetowej; *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. PRZEPIS WYPIEKU: Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej; *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

Odnośnik do komentarza

NISKIE WĘGLOWODANY. ENERGIA. DIETA. BŁĘDY W IG. ♥♥♥♥♥ BH.55. MOTTO: DIETA. Spożywamy wyłącznie produkty NATURALNE. Samo ZDROWIE !! ***** CAŁA SPÓJNA PRAWDA; TA OCZYWISTA I REALNA FINALNIE ORAZ WYNIKOWO: O zwalczaniu otyłości oraz cukrzycy typu 2, zawarta jest aktualnie w jednej, literalnie jednej niestety, publikacji wydanej obecnie w Polsce. JEST TO KSIĄŻKA, pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm, również stabilizować poziom cukru we krwi. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !! SPOŻYCIE PRODUKTU O NAZWIE; CHLEB TYPU KR-IRL: Oraz żywności wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; gwarantują powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem kreatywności myślenia, również dużą energią eliminującą zmęczenie. Swoje zdrowie mamy we własnych rękach, zdecydujmy zatem jak ma wyglądać nasza przyszłość. NIE możemy być GŁODNI !! Jeśli nie potrafimy opanować głodu to żadna dieta nie ma sensu. TA WIEDZA TO PUENTA POZYTYWNEGO I ENERGETYCZNEGO ŻYCIA: Którego jakość należy NIEZWŁOCZNIE poprawić. Spróbujmy tak jeść, a optyka postrzegania rzeczywistości będzie dla nas nowym wartościowym doznaniem. Dobre samopoczucie oraz niskie koszty będą nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo i długo żyć. CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM: Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !! ***** TAKIE ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, A WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE: Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB typu KR-IRL, syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód, gwarantując przy tym odżywienie biologicznie WZORCOWE. POWINNIŚMY TEŻ ZAPOZNAĆ SIĘ Z ĆWICZENIAMI MIĘŚNI OKOŁO KRĘGOSŁUPOWYCH: Eliminujących BÓLE kręgosłupa, zwłaszcza że ćwiczenia te wykonujemy sami indywidualnie we własnym łóżku przez 15-20 minut, 1 x w tygodniu. Jest to darmowa rehabilitacja, co istotne szybka i skuteczna. WAŻNE. GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA: Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER: Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. KLUCZOWE SĄ TEŻ ODKRYCIA I USTALENIA POLSKICH NAUKOWCÓW: Z instytutu IRL KRAKÓW, stanowiące przekaz na stronie; ***** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

Mam nadzieję, że nikt tego nie traktuje poważnie. Całą treść jest spamem napisanym metodą ctrl-C, ctrl-V przez reklamującą swoją książkę osobę wpisaną do rejestru przedsiębiorców dostępnym na stronie www.bip.krakow.pl. Dane przedsiębiorcy: MAGDALENA LORENC INSTYTUT NAUKOWO - BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE WYDAWNICTWO NAUKOWE INSTYTUTU IRL KRAKÓW Jest to *instytut* tylko z nazwy, bo każdy prawdziwy instytut jest zarejestrowany w KRS Osoba ta jest chyba niezrównoważona psychicznie, bo te same treści zamieszcza na wszelkich forach medycznych i dietetycznych, podszywając się pod różne nieistniejące osoby, częśto nawet spoza granic kraju.

Odnośnik do komentarza

INDEKS GLIKEMICZNY: TO OBŁUDA I BIOLOGICZNE KŁAMSTWO !! ♥♥♥♥♥ MM.1. MOTTO: OSZUSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?! ***** Dotyczy; wyjaśnienia anonimowego wpisu: powyżej Opinię, dodano dn. jw ~krakowianin, 2011-10-24, 20:57, IP: 195.150.92.** WPIS TEN BĘDĄCY CAŁKOWITĄ NIEPRAWDĄ, O WYSSANEJ Z PALCA TREŚCI: Podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ, ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników instytutu IRL KRAKÓW, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. CELEM WPISU JEST ZNIECHĘCENIE CZYTELNIKA: Do zakupu książki napisanej przez naukowców z krakowskiego instytutu, oraz poznania realnej PRAWDY !! Dla niewtajemniczonych jest to ekscytujące i stanowi absolutną SENSACJĘ. W TEJŻE PUBLIKACJI MIANOWICIE, ROZDZIAŁ NR R46, PIĘĆ STRON CIEKAWEGO: I merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. Indeksie Glikemicznym, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na cukrzycę typu 2. ZAMIERZENIEM NIKCZEMNEGO WPISU JEST PRÓBA, PODWAŻENIA WIARYGODNOŚCI NAUKOWEJ INSTYTUTU: IRL KRAKÓW, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna terminologia, są niekwestionowane i widoczne gołym okiem. NALEŻY TYLKO DODAĆ, IŻ W JASNO I MERYTORYCZNIE NAPISANEJ PUBLIKACJI: Znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Zastosowanie tabel IŻ produktu, skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje Otyłość, również Cukrzycę typu 2. DO TEGO WŁAŚNIE NIE CHCĄ DOPUŚCIĆ PIEWCY, CZYLI PROPAGATORZY: Tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria jasno, prosto i czytelnie została zdemaskowana i wyjaśniona w książce wydanej przez instytut IRL. ***** MUSIMY MIEĆ ŚWIADOMOŚĆ KTO DO NAS O TYM IG PISZE, TO ANONIMOWI: Oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ !! P. S. AUTORZY PUBLIKACJI: PŻ człowieka w XXI wieku. (praca zbiorowa) to: Dr inż. Jarosław MICHAŁ (konsultant generalny) oraz cały zespół naukowy IRL KRAKÓW (skład zmienny). CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; Cukrzyca typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL MM.1. ENGLISH VERSION Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

M. MONTIGNAC. PSEUDO METODA: BŁĘDY I NIEPRAWDY W IG. MM.6. MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO. ***** Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowego wpisu: powyżej ~krakowianin, 2011-10-24, 20:57, IP: 195.150.92.** WPISU TEGO DOKONAŁA OSOBA SPRZEDAJĄCA KSIĄŻKI O TZW. IG: Czyli o Indeksie Glikemicznym, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie szybko tyją i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto. WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: Się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE POTWIERDZAJĄ NIEPRAWDY BIOLOGICZNE: Które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). TE PRYMITYWNE OSZCZERSTWA I KŁAMSTWA, PISZE NIEGODZIWIEC: Tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale Polaków (podaje fałszywe nazwiska oraz fikcyjne nick-i). To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** NAUKOWCY Z INSTYTUTU IRL, PRZEDSTAWILI WYNIKI BADAŃ OD ROKU 1970: I skuteczną terapię zwalczenia Otyłości i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP, PROKURATURA. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz Dzieci z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. ***** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL MM.6. ENGLISH VERSION Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

IRL KRAKÓW. NAUKA. WIEDZA. BADANIA. BŁĘDY W IG !! ***** BH.15. MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie: INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE. Skrót nazwy, to: IRL KRAKÓW. ***** PRZEDMIOTEM BADAŃ IRL JEST IDENTYFIKACJA: Wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej wpływ pierwiastków zawartych w tym produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu, precyzyjniej to chodzi o IDENTYFIKACJĘ reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany, które to NARZĄDY wykonują określone reakcje, wyuczone w długim okresie ewolucji na naszej planecie, procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na Ziemi. IRL KRAKÓW: Nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu JAŁOWEGO przekazu pseudo merytorycznego. NIE, i stanowczo NIE !! Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji OBOWIĄZUJE klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie. WSZYSTKIE PORADY ŻYWIENIOWE, ZE SWYM POZIOMEM SKUTECZNOŚCI: Stanowią ROZWIĄZANIE problemów otyłości i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu. Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL KRAKÓW. ***** CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. OPŁATA ZA KAŻDY WYKŁAD, JEST OBOWIĄZKOWA; TO WYŁĄCZNIE: Słowo; dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa; bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo. Jest to, taka już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancja. Publikacja, którą napisali robi wrażenie. KSIĄŻKA, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka. AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL Biologia, medycyna.

Odnośnik do komentarza

IRL KRAKÓW. NISKIE WĘGLOWODANY. IDENTYFIKATOR. IG TO BŁĘDY. ***** BH.54. MOTTO: NAUKA. Wiedza. Badania; czyli ustalenia w krakowskim IRL. ***** NAUKOWCY Z KRAKOWSKIEGO INSTYTUTU IRL KRAKÓW: 1. SKOMPONOWALI: Przepis na energetyczny CHLEB typu KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, oraz przepis na CHLEB na OSTEOPOROZĘ-IRL, jak również CHLEB na OTYŁOŚĆ-IRL, oraz CHLEB na CUKRZYCĘ-IRL. 2. SKLASYFIKOWALI: Prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. 3. PRZEDSTAWILI: Spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2011 tj. 41 lat), która daje FINALNE rozwiązanie problemów: Otyłości, również Cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !! ***** 4. OPRACOWALI: Zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka. 5. PRZYGOTOWALI: Realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia. PUENTA: IMPONUJĄCE !! Uwaga, okres badań to lata 1970-2011 (41 lat). CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

Odnośnik do komentarza

INDEKS GLIKEMICZNY. BŁĘDY I NIEPRAWDY TO STANDARD W IG. ***** MM.4. Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! ***** POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ; DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW: Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego. DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE: Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków. PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE: Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych. WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO: Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie. MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne. ***** PRZYKŁAD 1: Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA. PRZYKŁAD 2: FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA: Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów. DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW: Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów. NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI: I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU). ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL: Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE: Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !! KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK: W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież. CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; Prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

Odnośnik do komentarza

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ***** 1. Ewa Somrowska. W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Poczawszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest, a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy. Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami.....! I znalazłam. Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegołów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna). Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !! Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa. Odrzucić należy cukier i mąkę. ( www.instytutirl.com.pl ) Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających makę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem. Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro juz po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić! Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20

Odnośnik do komentarza

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ***** 1. Gena Janczewska-Korczagin. Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ???? Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam. A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!! No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego. Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę. I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2. Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie. No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia - okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa. Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła.... więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę. Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!!! ( www.instytutirl.com.pl ) Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny. Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum. Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc. To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody. 1 października 2011 o 18:09

Odnośnik do komentarza

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ***** 2. Gena Janczewska-Korczagin. Dziękuję Pani za interpretację, ale moich wypowiedzi proszę nie odnosić ich jako potwierdzających jakieś wyznanie religijne. Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z ( www.instytutirl.com.pl ) a ja sprawdziłam to w działaniu - jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca. Co od tego czasu wiem więcej na ten temat? Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa. Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód. Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i ) Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie. Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G. Natomiast wszystkie analizy ( www.instytutirl.com.pl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki???? A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu. 23 października 2011 o 17:37

Odnośnik do komentarza

Pytanie: Ewo, czy TY szczuplejesz ?! 15 grudnia 2011 (DOKŁADNY CYTAT). ***** 2. Ewa Somrowska. Tak, ginę w oczach "ha, ha. A tak na poważnie-to tak, udało mi się zrzucić 20 kg w 6 miesięcy. Teraz przeszłam 2 tyg. oczyszczania na samych warzywkach i zaczynam dalej stosować (instytutirl) dietę . Zmodyfikowałam ją jednak, ponieważ nie jem i nigdy nie jadłam mięsa-nie cierpię, a z mądrością mego organizmu nie będę dyskutować. Zastąpiłam mięso rybami i soją. Czuję się świetnie. Zostało mi jeszcze ok. 10 kg do zrzucenia. Pozdrawiam 16 grudnia 2011

Odnośnik do komentarza

OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW): Każdy CHLEB-IRL tj. upieczone MINI CHLEBKI, mielimy (mikser) uzyskując tzw. OKRUSZKI czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem ENERGII dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku/24h. Organizm człowieka pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi zwiększając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego !!).

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×