Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam ponownie, chcialbym sie dowiedziec jakie narzadu wew, bierze pod uwage tomografia jamy brzusznej ? zgory dzieki Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Tomografia jamy brzusznej uwidacznia wszystkie narządy tam sie znajdujące .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Mozesz wymienic wszystkie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Jezeli bedzie cos nie tak z trzuska, lub jelitami wykryje to abdanie jamy brzusznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 JUż pisałam że tomograf to takie podrasowane rtg i na nim widac jakby poplasterkowane narządy .Lepszym badaniem jest rezonans tzn.dokładniejszym .A już super jest badanie PET które jest w stanie wykryć zmiany na poziomie komórki .Jeśli jest jakaś zmiana to powinna wyjśc na tomo .Ale nie jest to badanie super dokładne . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 O PET nie ma co marzyć zwykły pacjent bo chyba 2 ośrodki w Polsce go wykonują a fundusz refunduje ich tak mało że w miesiącu wykonują chyba kilka sztuk .Prywatnie kosztuje chyba 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ale ja rok mecze sie z gastrologicznymi objawami zaparcia, brzuch jak kula ! złe samopoczucie ogolne oslabienie : Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pablo Zacznij pić zmielone siemię lniane. Ale codziennie. Dobrą łyżeczkę rozpuść w dobrze ciepłej wodzie powinno pomóc . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Czy z powodu jelit i czegos tam dziejacego sie w zoladku moge byc tak oslabiony ?;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zamiast siemienia polecam nasiona babki płesznik .Po prostu łyżeczkę nasion popijamy szklanką gorącej ...hm...ciepłej wody i już .O ile siemię wyciąga wodę z jelit o tyle babka pokrywa śluzem jelita i jest lepszy poślizg .Na czczo oczywiście .Są tez tabletki Tribux które regulują wypróżnienia i popędzaja jelita bez szaleństw oczywiście i bezpiecznie można wyjśc z domu .A nie bir=erzesz żadnych leków ?Na początek proponowałabym zwykłe usg brzucha jeśli już .A jeśli nie chudniesz i nie masz innych objawów to nie przejmuj się tak .Może masz jakies pasożyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Czuje rekoma ze mam powieksozne z lewej strony wezly chlonne obecnie,, nawet czuje jak mi tam PULSUJE czasami chodzby mi tam serce bilo hehe ... w 8 miesiecy schudlem 10 kg oslabienie nog i rak poczulem nie dawno i tak si eutrzymuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 A pasozyty mialem na samym poczatku mojej historii , znalazly sie w kaly jak robilem badanie byly to lamblie, po miesiacy zrobilem testowe badania i bylo czysto, ale to bylo ok 7 miesiecy temu.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pulsowanie to norma więc masz to z głowy .Ja też czuje pulsowanie.Co do lamblii to może znowu się roapanoszyły i stąd te sensacje ,węzły chłonne ?Co znaczy że czujesz że masz powiększone .Niektórzy maja taką urode że wszędzie im czuć węzły .A u lekarza się było? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ostatnio nawet bylem u irydologa, babki ktora czyta z oczu wchodze do niej on a wyciaga lupe i gada co mnie boli , pelen podziwu dla lekarza , nawet wiedziala ze rano dretwieja mi nogi , ze mam ssanie w zaladku i ze jest to z tego ze tworza sie tam stany zapalne gdzies w 12-stnicy czy cus , przepisala mi chyba z 20 ziol- kupilem wszystkie ze soba wymieszalem i pije teraz 3 razy dziennie. ps. po lekarzach to ja biegam od roku, i kazdy na mnie patrzy i mowi *a pan to jest za mlody zeby cos moglo byc *... pzdr dla lekarzy :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 I w dodatku jeszcze mnie tak *scina* ztylu plecow, prawa strona na dole zaraz nad boczkiem albo czasami mi sie cos gotuje tam chodzby, bardzo silny bol, ale nie caly czas tylko tak z 2-3 razy na dzien... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pablo1991 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wie ktos jaka jest cena TK jamy brzusznej ? w poneidzialek mam zamiar sie zapisac . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi