Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy, bóle serca i uderzenia gorąca u nastolatki

mala11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję rady na temat dziwnych objawów. hmm.. nie wiem jak je opisać, ponieważ są bardzo różne. Może zacznę od początku. Mam silne bóle głowy są różne czasami obejmują cała głowe, niekiedy tylko cześć. Innym razem z tyłu. Od jakiegoś czasu zaczeła mnie boleć lewa strona i nie wiem czy ma to coś wspólnego ale także lewe oko mnie boli. Czesto miewam bóle serca, które też są różne czasami są to ukucia lub czuje taki *nacisk*. Miałam także takie dziwne uczucie w wewnątrz gdybym miała pustke a sere ktos by mnie sciskal. Czasami są to po prostu zwykłe bóle. Ostatnio przydażyła mi sie dziwna sytuacja: jechłam autobusem i musiałam w nim stać i nagle zrobilo mi sie strasznie cieplo, gorąco wręcz gdy wszystkim było zimno bo jest zima prawda? z każda chwila bylo coraz gorzej zaczeły drżeć mi ręce. Czułam sie bez silna. oparłam sie wiec o siedzenie. i myslalam tylko nad tym zeby nie zamykac oczu. gdy je chwlowo zakmnelam cos mi migotnelo i je otworzylam i widzial przez jakas chwile ciemnos a potem zamazany obraz. wiem ze moi znajomi cos do mnie mowili i nie moglam ich zrozumiec wszystko tak jakby sie zlewalo. Nie pamietam także wszystkiego co sie dzialo. Wiem że pewnie myślicie ze było to zwykłe omdlenie. ale jestem pewna ze nie straciłam przytomnosci byłam cały czas tak jakby nie obecna. kolezanka powiedziala ze mowila do mnie abym rozebrała kurtke a ja sie na nia spojrzalam i spuściłam głowe. a takiej sytuacji nie pamietam. bylam u lekarza ktory zalecil mi badania ogolne moczu krwi cukru. badała także długo moje serce. mam także skierowanie do neurologa i okulisty.Zmierzono mi temperature i ciśnienie.goraczki nie mialam ale cisnienie bylko niskie nie pamietam jakie bylo dokladnie Ale chciałam sie zapytac bo być może ktoś miał juz takie podobne objawy. Troche sie martwie czy nie ma to nic wspólnego z moim sercem, poniewz jak juz wpomnialam czesto mnie boli. Musze dodać ze jestem młoda. mam 16 lat. Nie mowilam nic o bolach serca lekarzowi ani rodzica bo nie chce ich martwic. Dlatego poszukuje tu jakiegoś specjalisty ktory powie mi czy serce ma z tym jakis zwiazek bo jesli nie to chce martwic rodzicow i wpominac o tym. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam. Mała

Najlepiej wybrać się do kardiologa! Wtedy będziesz spokojna. Zrobi Ci ekg, echo serca, zmierzy ciśnienie, zważy i przeprowadzi z Tobą wywiad. Głównym powodem takich rzeczy jest przede wszystkim okres dojrzewania (też go teraz przechodzę). Kolejnym powodem jest też stres, który również działa negatywnie na wszystko. Mam 18 lat, ale w Twoim wieku miałam identyczne objawy tego:) Bóle głowy, kłucia serca, ataki nerwicy(czyt. drżały mi ręce, było mi gorąco) Trzeba nauczyć się z tym żyć, zaakceptować to i wszystko będzie okej :)! Najlepszym sposobem na to jest - aktywny tryb życia! Zacznij biegać, jeździć na rowerze, poczujesz się od razu lepiej :) Polecam też zażywanie magnezu i picie melisy :)

JA tak mam od 4 klasy podstawówki i jak byłam 3 razy u lekarza rodzinnego ta zawsze tlumaczyła ze to sa nerwobóle itp a do bólu głowy ze nie mam jeszcze miesiaczkia później jak juz ja miałam to ze od wady wzroku ...powiem szczerze ze zdenerwowała mnie takim olaniem sprawy teraz obecnie mam 24 lata a rok temu poszłam prywatnie do kardiologa na badania okazało sie że mam wade zastawki mitralnej oraz hyperkineze lewej komory ( z tego co wiem to znaczy ze serce jest natpobudliwe). Musze zrobic jeszcze inne badania ale powiem CI jedno nie lekceważ takich dolegliowści tylko udaj sie do kardiologa i powiedz o wszystkim ale to musi byc dobry kardiolog lepiej dmuchac na zimno niz nic nie robic.Co do Twoich omdleń doskonale Cie rozumie nie zemdlałas tylko omdlalas nic nie widzialas a sie orientowalas co sie dzieje ja tez tak mialam tylko 3 razy w oczach mialam mroczki slyszalam co do mnie mówi narzeczony ale nie umiałam odpowiedziec a w konczynach w dloniach i stopach czulam dziwne uczucie takze nie martw sie doskonale rozumiem co czułas. Wybierz sie do kardiologa i moze dobrze by bylo powiedziec rodzica co sie dzieje by wrazie np Twojego omdlenia w domu wiedzieli by zadzwonili szybko po pogotowie i powiedzieli np ze masz tez bóle serca , glowy itp by lekarz wiedzial i szybciej zadzialal ...aaa i moje bóle głowy sa zwiazane z problemami cisnienia oraz wysokiego tetna moze masz podobnie...Pozdrawiam

Gość kiczkens

Witam mam 20 lat pierwszy raz zemdlalam 4 lata temu od tam tej pory mam uderzenia goraca po czym od razu zaczyna mi byc slabo mam bardzo silne bole glowy z lewej strony bol jest nie do zniesienia jakby ktos mi miazdzyl glowe do tego mam jeszcze silne krwotoki ,bylam w szpitalu na kardiologii robili mi badania aparatem Holtera ale nic nie wykazal ,za pare dni mam wizyte u neurologa mam nadzieje ze nie oleje mojego stanu zdrowia i cos ustali bo sie bardzo nie pokoje