Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak żyć i funkcjonować normalnie z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Clauida

Hej dziewuszki, u mnie raz lepiej raz gorzej, ale nie spodziewam sie cudó, bo w nadchodzacym czasi czekaja mnie porzadne zmiany, przeprowadzka, nowa praca, nowi ludzie, wiec moze byc różnie...ale musze walczyc i nie poddawac sie, tak sobie tłumacze i powtarzam. Gosiu kupilam bluzeczki 3,sukienke i buciki...Zaszalalam ale to poprawia humor i samopoczucie.

Hej dziewuszki !!! Martuś to jestesmy jeden wiek :) ty, ja i Clauduś bodajże, fajnie że bedziemy sie tu wspierać wszystkie :) ja też staram sie o dziecko, walczę!! masz długi staz nerwicowy, nie wiem czy to lepiej czy gorzej, ja dziasiaj gorszy dzien miałam, krecenie w głowie z zawrotami, bol głowy, panika że cos mi sie stanie i że boli brzuch ( bo to czeste po zjedzeniu czegokolwiek) i tak sie nakrecam jak szaleniec.. :( a ty jakie miewasz objawy i ile one trwają? Byłam w klinice moje drogie panie i nie wiem co bedzie.. ale wierze ze kiedyś mi sie uda.. modlę sie o to.. A jak Wam mija dzień? Ehzalatcjo co u Ciebie? Justa , kobietko w wolnym czasie napiszzzz co u Ciebie. Najlepiej idzie chyba Hexe! Clauduś a czemu zmieniasz miejsce pracy i zamieszkania? jesli mozesz napisac to czekam. Miłego wieczorku życzę.

Gość Claudia

Gosiu, zmieniam miejsce zamieszkania, bo moj maz dostal prace w innej miejscowosc i dlatego musze sie przeprowadzic.Fajnie ze jestesmy w tym samy wieku , ja tez chce miec dzieciatko, ale jednoczesnie sie boje , kurcze sama ze soba walcze... ale ostatnio moja kolezanka powiedziala mi ze dziecko daje wiecej sily, kobieta staje sie silniejsza, wiec Gosiu Tobie i sobie tego zycze.

:) tak Clauduś, damy radę! ja nadal kiepsko sie czuję, panikuję że coś mi się stanie (zawsze taka sama myśl w głowie) jak ja przerwać? ma może ktoraś z Was jakiś patent na to ? ach te mysli..:( położe się już, kolorowych snów! Clauduś dziękuję że zaspokajasz moja ciekawość, mam nadzieje że nie masz mi tego za złe. pozdrawiam

Hej. Wiosna na calego. Nie uwazam, ze idzie mi najlepiej - czasem odzywaja sie zawroty, ale duzo slabiej, zreszta nauczylam sie je lekcewazyc tak samo jak serce, co uwazam za sukces. Miewam za to leki, nagle, krotkie, ale bywaja, zwiazane ze zdrowiem (a to katar w kwietniu, a to zawianie, pokaslywanie, a ja juz schizuje). Konsultowalam sie z psychiatra, rozwazamy podniesienie dawki antydepresanta, ale zastanawiam sie.

Gość gochaq1563

Witam serdecznie :-D . Jestem tutaj nowa i postanowiłam napisać o swojej chorobie tzn. o nerwicy lękowej.Pierwsze jej objawy miałam w wieku 18 nasilały się aż tak bardzo ,że nie potrafiłam wyjść z domu. Nie byłam u lekarza, bo to głupie,ale mi wstyd. Wstyd mi się przyznać. Czasami nie potrafię normalnie funkcjonować (brak koncentracji, i uczucie że zaraz zemdleję pocą mi sie ręce, nogi mam zawroty głowy, ciężko mi się oddycha:( W nocy nie umiem normalnie zasnąć bo gdy już mi się przyśnie nagle zrywam się z lękiem serce mi wali jakby miało wyskoczyć najczęściej wtedy zaparzam sobie melisy i dopiero po tym udaje mi sie normalnie zasnąć. Mam 2,5 rocznego synka i jak mąż jest w pracy to czasem boję się z nim zostawać sama w domu że coś mi się stanie:( proszę o jakieś rady.... wsparcie pomoc...

Hej dziewuszki ! Hexe dzięki za usppokojenie, po takim pytaniu Marty uffff Martuś u mnie jest panika, lek przed tym że mi się cos stanie, dolegliowsci bólowe całego ciała lub cześci.., serce wali że nie pozwala spać , i własnie juz 3 dzien jest kiepsko i mam znowu dość i ryczeć sie chce..! Gocha mam tak samo więc nie jesteś z tym sama, idź do lekarza to żaden wstyd! mnostwo ludzi choruje , ale sie wstydza powiedzieć że coś biora! Gocha mi pomaga hydroxyzyna wiec lekarz rodzinny nawet zapisze, poproś! a napisz jak udało ci sie zajsc w ciążę, znosić ją, jak to sie działo podczas nerwicy? z góry dzieki! dziaiaj nie pociesze bo sama tego potrzebuję! ale piszcie może najdziemy złoty środek na to g... Clauduś, Justa, Egzalatacja co u was????

Gość Claudia

Hej dziewuszki, u mnie tez różnie bywa,teraz w miare ok. Moje objawy to:lek np przed wyjadem gdzies, zmiana miejsca, niespokojne cialo,wysoki puls,nawet do 160 czasami, czasami nie potrafie miejsca sobie znalezc, strach przed zachorowniem na jakas chorobe,ale przede wszystkim blokady jedzeniowe, jak np gdzies jestem u kogos to jest mi nie dobrze i nie dam rady nic zjesc, wtedy odruchy wymiotne, czasmi wymioty. Gosiu jestes twarda laska, w przyszkosci bedziesz mama i musisz dac rade, musimy dac rade,zycie jest piekne i urodzilysmy sie po to zeby z niego korzystac.Trzeba cieszyc sie kazdym drobizagiem, nie myslec jak bedzie jutro, jutro pokaze....I myslec ze to tylko nerwica, z nia da sie zyc, to taka nasza kolezanka, moze kiedys ja zdradzimy, a ona na nas sie obrazi i zostawi na zwsze. Czego sobie i Wam z calego serca zycze.Milego popoludnia dziewczynki kochane.

U mnie gorzej jakoś, w czwartek cały dzień świat wirował, w piątek miałam drżenia, córka miała objawy zatrucia lub jelitówki, potem na chwilę przeszło a dzisiaj jest gorzej, dziecko właściwie mi zemdlało, pozieleniałam, serce mi klapie, ale trzymam się bo muszę być na tzw *chodzie*, ale potem pewnie odreaguję, a weekend majowy był taki pozytywny dla mnie.... teraz klapa, no nic to trzeba przetrzymać, jak bedzie źle wezmę niesmiertelny syropek...

Tak, hydro... staram się nie brać, ale jak mam przysłowiowy nóż na gardle to nie ma rady, w środę dostałam bardzo wyskoiego cisnienia na tle nerwowym - sytuacja stresująca dla mnie, i wtedy też wzięłam, po hydro i godzince snu wszystko się uspokoiło, na razie stres w związku z chorowaniem małej *wszedł* mi w żołądek, boli mnie tak skurczowo i nie mam apetytu od rana, nie mogę nic zjeść