Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak żyć i funkcjonować normalnie z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje hexe,przekaze jej,ale chodzi po ginekologach,bierze duphaston i nie spada ta prolaktyna,chyba zmieni kolejnego lekarza albo endokrynolog pozostaje.a mi nic nie było,bede zyła:)po miodowecze cisza była...Ale ogolnie to ciagle cholernie zmeczona jestem,troche popracuje a wieczorem zmeczona jak nie weim,zimno przy tym i wogole jakos do niczego jestem,nie wiem co to jest:((((((

Justa, Duphaston to progesteron. Nie wiem jak to ma obnizyc prolaktyne, nie znam takiej metody, ale moze czegos nie wiem. To jest hormon podawany w ciazy zagrozonej lub w jego brakach. Zeby obnizyc prolaktyne powinna brac Norprolac lub Bromergon. Pogoda jest beznadziejna. Heh, mowic mi, ze mi nic nie jest, chociaz mam zawroty.

Ja dziś znów walczę z przeziebieniem :( , i nadal w domu leżę , czekam na maila od terapeuty, w nocy mi sie kołatały mysli co zrobić? czy faktycznie dam sobie rade? ale wydaje mi sie ze sobie dam rade w grupie, zazwyczaj nie makm problemu z nawiazywaniem kontaktu, chyba ze kogos nie znosze od poczatku to wtedy problem mogłby być, poczytam zachwile na temat takiej terapii. Hexe dzięki za rady :) Tobie też zdrowka spokojnego życzę :) A co u reszty ? miłego dnia.

Dziewczyny dostałam maila , że zostałam zakwalifikowana do terapii grupowej, jednak nie bede musiała szukać innego terapeuty uffff :) mam nadzieję że to początek czegoś dobrego w moim życiu . W piątek pierwsze spotkanie i tak aż do lipca, słuchajcie czy ja muszę coś tam ze soba zabrać czy specjalnie sie ubrać????? będę Wam pisać jak tam będzie , jestem ciekawa nowych ludzi z nerwicami i schizami podobnymi do mnie, mam nadzieje że dam sobie radę !! ja dziś nawet spokojnie ogl. tv i tylko mam lekką panikę przed piątkiem.. muszę sie wykurować do piątku. Co do Kielce i jego pomocy podzielam zdanie zdrowej i egzaltacji.... Egzaltacjo też czekam na wiosnę, wreszcie ruszę sie z domu na działkę ... Hexe dobrze sie czujesz??? Justa czytasz???:)

Hexe miałaś dobry humor wczoraj o ty ty, nie noszę sukienek heh , nosisz aparat? oj współczuję ja w listopadzie sciągłam :) więc wiem jakie katusze przechodzisz!! ale warto!! a gdzie reszta dziewuszek?? ja jeszcze w domu :( ale juz mi przeziebienie przechodzi, tylko usłabłam bardzo co mnie wkurza . Trochę paniki mam przed piątkiem, podświadomość działa niestety.. pozdrawiam

Witajcie,hexe kolezanko droga,nic ci nie jest ,nic ci nie jest:) a jak zemdlejesz to cie uratruja dobrzy ludzie,ja tez sie boje,ze zemdleje zwłaszcza jak biore prysznic i sobie mysle,ze goła bede lezec:)hi Ale teraz serio,niedawno tez miałam zawroty i to codziennie ,jak mierzyłam cisnienie miałam podnosione,moze to kontroluj,ale znajac ciebie to juz masz skontrolowane.Co do mojej kolezanki to tylke tyle wiem,ona dziekuje za wiadomosc:)...a cos mnie zainteresowało,dlaczego byłas u ortodonty???Ja ide w kwietniu,zakładam apart stały,ale sie boje!!!!!!!!!!!jak sie nawkrecam...zreszta mi wystrczy ze cos jest-wkrecona na maxa ,a jak nic nie dolega to bohaterka,i mam choroby gdzies,pozdrawiam Gosiulke i nowych forumowiczow na tym temacie:)dobrej nocki moi drodzy:)

Egzaltacjo wspołczuje meczarni ..Teraz doczytałam Gosiu 27 ,miałas aparat???kurcze napisz mi jak to jest ,bo jestem zapisana do załozenia ,ale mam takiego stracha,juz sie przygotowałm,wszystkie plomby wymienione,zab wyrwany ,w kwietniu ma byc doł potem wyrwana 4 i gora...jezu oszalałam,z moim słabym zdrowiem ,czy to wytrwam...a na dodatek marze tez o dziecku jeszcze, ale sie boje ,ze jestem za stara i ze newrica mnie załatwi i dzidzie...Zaczełam terapie,rycze jak woł na niej ale jest fajna pani psycholog...odpowiada mi...to moje 3 i ostanie podejscie!!!pozdrawiam babeczki ...

Hej dziewuszki!! Justa z aparatem to była taka historia że marzyłam o nim bardzo bo miałam krzywy zgryz i górne jedynki miałam skierowane do środka , było to 2 lata temu. Też najpierw leczenie, zmiana plomb, zdjęcia i w koncu najpierw na górne zęby mi założyli aparacik, ucieszyłam się bo bardzo szybko ząbki się naprostowały :) , potem dół po ok. 6-7miesiacach i comiesieczne wizyty do zmiany drucików i gumek (ja za każdym razem brałam sobie rózne kolorki gumek, bawiło mnie to) Jeśli chodzi o ból to był , ale u każdego jest inaczej ponoć, mnie bardzo bolały szczęki 2-3dni po zmianie drucika, głowa okrutnie bolała, chodziłam na akupuknkture dla złagodzenia tych bóli, namęczyłam sie powiem szczerze bardzo i jeśli ktoś naprawdę nie musi zakładać aparatu to niech tego nie robi.. Miałam też podwyżesznia zakładane i gumki na noc (naciagają rzuchwę) Po ściągnieciu aparatu odrzyłam, mam mniejsze dolegliwości jeśli chodzi o głowę (cierpiałam na migreny, teraz sa ale słabsze) aparat pomaga zwalczyć migreny jesli ktoś mka krzywy zgryz, co do zębów to nie słuchaj że się bardzo psują pod aparatem!! ja miałam raptem 3 ząbki do leczenia, tylko jeszcze po sciagnieciu znow trzeba wymienić wypełnienia bo się obluzowały po ich prostowaniu. Teraz mam nakładki silikonowe ktore zakładam na noc żeby zęby się nie skrzywiły, bo u dorosłych lubią wracać do poprzedniego stanu jak sie nie bedziemy pilnować . Nadal jeżdzę na kontrole do ortodonty czy sa proste a na koniec mam miec załozony drucik od wewnątrz taki do końca życia:) Ale ja wreszcie mogę się uśmiechać , bo kiedyś sie wstydziłam i układ twarzy sie trochę zmienił :) Justa nie ma sie czego bać, zawsze jak masz jakis problem mozna iśc do ortodonty , wyjaśnią i uspokoją!! ja tak robiłam i wytrzymałam.

Justa ty ryczysz na terapii? ja jestem chyba zablokowana jesli chodzi o płacz, zbiera mi sie ale sie powstrzymuję... jutro jak wam pisałam ide na grupową i się boję!!!!!!!!! panikuję i musze pić hydroxyzynę :( grypa prawie mi przeszła, ale do konca tyg. jestem w domu. Jestem zła jeszcze bo okresu nie dostałam a tak już cierpię... brałam duphaston i nic :( same problemy dziewuszki!!!! Justa czemu tak długo pracujesz? czy tak daleko dojeżdzasz że Cię nie ma cały dzień w domku? Hexe dobrze sie czujesz :) :)

Justa - heh, utraty przytomnosci nie boje sie jakos bardzo. Nie mierze cisnienia, cale zycie mam niskie, jak mi sprawdzaja. Zawroty sa u mnie, jak twierdzi dr, klasyczna somatyzacja w nerwicy. 2 dni temu czulam jakbym sie miala przeziebic i dzis tez, wszyscy wokol chorzy. Generalnie ja mam lepsze popoludnia i wieczory, niz dni. Tak, mam aparat. Ja mialam nie tyle krzywe zeby (jedynki gorne byly) ile stloczone, to przez osemki, ktore sie u mnie dlugo wyrzynaly i scisnely mi reszte. Gdybym je wyrwala od razu byloby ok. Ale ze byly zdrowe - nie wyrywalam. W koncu sie zdecydowalam, dlugo sie zastanawialam, bo wiekszosc dentystow mowila mi o koniecznosci wyrywania 4ek, a to mnie przerazalo - chodzic z widocznym ubytkiem. Trafilam do polecanej ortodontki, okazalo sie, ze wystarczy wyrwac dwie osemki z jednej strony. Aparat mam prawie rok, na oba luki. Trzeba sie zaprzec, pilnowac wizyt, jest to upierdliwe. Miewa sie bole glowy, szczeki, zuchwy. Czasami po naciaganiu drutow zeby bola tak, ze nie mozesz gryzc. W ogole gryzienie bedzie inne, czesci rzeczy (twardych, klejacych, wlazacych w zeby, jak orzechy) juz sie nie je. No i inne czyszczenie, zaprzyjaznisz sie z niciami do aparatow, szczoteczkami do przestrz. miedzyzebowych itd.

Hej.dziekuje dziewczyny za wyczerpujace wiadomosci..cholerka nie wiem jak to przezyje,ale jak Wam sie udało.........,ja mam tyłozgryz,krzywa jedynke na dole i musze miec jakies podwyzszenie,słyszałam ,ze ciezko,juz sie nie najem ,a ile roboty z tym wszystkim,obym nie z tchorzyła bo juz jestem an pograniczu,ale jak cos to bede Was pytała:) Gosia27rycze jak niewiem,to juz 3 psycholog,nie mam problemu z otwartoscia,chyba potrzebuje to wyrzucic z siebie,wychodze czerwona jak indor.Jak sie przyzwyzaisz do ludzi ,to bedzie Ci łatwiej sie otworzyc.Znam osoby bardzo skryte, a sa super zadowolone z terapii grupowej,bardziej niz z indywidualnej,ja jednak wole byc sam na sam.Gosia pracuje normalnie po 8 h .czasem krocej,ale dostnio długo i strasznie sie mecze,po całym dniu wszystko mnie trzesie... hexe to postaraj sie nie myslec o zawrotach,choc to upierdliwe,ale mysl,ze to nic,minie i tak za kazdym razem,nie wiem co napisac,Ty napewno jestes przebadan ana maxa,wiec nic nie zasugeruje:) Ale zbieg okolicznsoci...ja zdecydowana na aparat a wy ,akurat obie jestescie w temacie:)fajnie... Wiecie ja jak sie nie stresuje jakas trudna sytacji to czuje sie w miare,2010 rok był trudny,ten juz bogatszy w doswiadczenia i inne podejscie,jest troche nadzieii,ale ..sa dni kiepsciutkie....zeszły tydzien taki miałam...ja to tak trace energie.....niby opanowałam jakos te napady paniki ale jeszcze to nie jest to.Chyba wszystkie wiecie jak sie dobrze czujemy to zycie zdaje sie piekniejsze.Ja staram sie byc niezalezna ale jestem juz tym m=zmeczona,nie mam sił czasem ciagnac ten wozek ...Kurde te zeby to wydatki,tez mnie to spala,bo teraz mam tez inne plany,nie wiem jak sobie wszystko ułoze.... A moze aparat załoze za rok???kurde....ja od myslenie i analizy juz dostaje bzika:)

Justa bedzie dobrze :) musi być ja sobie tak powtarzam !!! aparat to faktycznie spory wydatek, ale zapytaj o raty w gabinecie, coś słyszałam że można płacić w ratach (w moim gabinecie tak było) 3majcie proszę za mnie jutro kciuki od 15.30 !!!! stresuję się jak cholera, niby wiem że sobie poradzę bo już czas najwyższy pokonać to guwno i wreszcie normalnie żyć ale strach i panika biorą od wczoraj górę :( ale dziewuszki nie daję się tak łatwo! byłam dziś już na dworzu , spacerek do sklepu po farbkę do włosów i radykalnie zmieniłam kolor na głowie hehehe , czuję że to czas zmian!! :) miłego wieczorku i cieszę się że jesteście...! uzależniłam się od forum ale dzięki Wam czuję się lepiej . pozdrawiam ! chyba pokinomanię dziś z mężem.