Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekłe zaparcia, burczenie w brzuchu i kłucie w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kadeceusz

Witam mam identyczne objawy. Zaparcia pojawily sie nagle i meczylem się z nimi parę miesięcy.. pojawiły sie przerzuty, klucie klatki i serca, ciągły ucisk w brzuchu w różnych miejscach. Znalazlem sposób. Olej lniany koniecznie tłoczony na zimno (duża łyżka dziennie na czczo) i do tego naturalny blonnik Jeliton (5g na 100ml wody lub soku) 180g w aptece kosztuje ponad 20zl. Czasami biore tabletke 15 min przed jedzeniem *debretin* przepisywany na recepte, ale nie ufam farmakologi wiec ofraniczam do minimum. Unikac wszelkich fastfoodow, dużo zieleniny i malo smażonego! Wyproznianie zmieniło się z 1 co 3-4 dni na 1-2 CODZIENNIE! Nie wiecie jaka radość :) a może i wiecie jeśli macie to samo.. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość Cos ode mnie

Miałem takie objawy, zaprcia (1 na 2/3/4 dni) zmęcznie po dłuższym czasie przerzuty, kłucie w klatce i sercu. Wyszło że to przełyk i żołądek. Po gastroskopi stwierdzono refluksowe zapalenie przełyku do tego nadżerkę w żołądku ok. 3mm. Jeden lek (controloc) i trzymanie diety. Po 6 miesiącach (przed diagnozą) sięgałem takich stanów że myślałem że umieram.. Minęło mi to ale dieta jest bardzo ważna. Mimo 2 miesięcy leczenia zjesz coś co nie powinieneś i może coś wrócić. Może nie w takim wielkim stopniu ale jest to bardzo niekomfortowe. Często też mam kłucie z tylu pleców przy garbieniu się i wzięciu głębokiego oddechu. Przy wyprostowanych plecach tego nie mam. Nie wiem czy to jest związane ale mam nadzieje ze coś pomogłem ;p pozdroo