Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekłe zaparcia, burczenie w brzuchu i kłucie w klatce piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Wracam do tematu bo wszystko wrocilo... Witam ! przejde od razu do rzeczy , nie bede opisywal wszystkiego co sie dzialo przez ten rok bo brakło by mi raczej wieczoru. od około roku mecze się z zaparciami, było to z dnia na dzien, burczało w brzuchu jak by to byla jakas wojna ! poszedlem do lekarza , pobeblal jak to rodzinny lekarz , skierowanie na badanie kału- lamblie , dał mi jakies tabletki za miesiac do badania testowego - lambli nie ma, na co 2 lekarz powiedzial ze te tabletki nie byly na lamblie ale ok. o dziwo jak skonczylem ten cykl w ktorym bralem tabletki przez 2 tygodnie czulem sie jak nowo narodzony ! zaczalem normalnie oddawac stolec i bylem pelen sil a po 2 tyg znowu to samo - zmeczenie totalne, brak jakich kolwiek sily do dzialan. miesiac pozniej kucie w lewej czesci klatki piersiowej, nie wiem czy o tym wspominac , myslalem ze mi klate rozerwie, bol glowy byl niesamowity i to calymi dniami po 24/7. w koncu wyladowalem w szpitalu- neurologia, rezonanse , tomografie glowy - kiedy mnie kur*** cos sie dzialo z jelitami i z klata... (ale nie powiem dostawalem nawet zastrzyki na bol glowy bo poprostu pekala). morfologia i inne tego typu rzeczy wszystko ok, rentgen pluc ok. a teraz powiem cos nowego, od malego bolal mnie kregoslup, nie wiem dlaczego poprostu cos porobilem i bolal. cwicyzlem 6 lat lekkoatletyke - biegi . 8 lat pilke nozna , 3,5 roku silownia - do teraz ale mam przerwe bo nie daje rady z tym wszystkim wiec nie mam ochoty. no ale dalej , robiono mi takze rentgen kregoslupa i wyszlo jakies tam skrzywienie srodkowego odcinka , powiedzieli ze bol klatki wiaze sie z neuralgia miedzyzebrową , na odczepnego chyba zeby mnie wywalic w koncu ze szpitala bo lezalem tam 2 tyg i nic nie wykryli. a jest dalej jak jest , nie jestem juz taki jak rok temu , nie moge juz siedziec calymi dniami na komputerze czy tego typu rzeczy , nie moge po pracy isc na silownie bo nie mam sily a kiedys tego nie bylo... a stolec ? bylem u gastrologa nawet u 2 , *to panu przejdzie to normalne tu ma pan leki - 100 zl za wizyte* leki wzialem i dupa bralem nawet 2 razy to co mi kazali nic nie dawali, nic nie wracalo do normy stolec jest okropnie suchy, slaczony z jakichs bobkow w jedna calosc, jest w sluzie, i jest on raz na 4-5 dni ? co kiedys bylo wyczynem ! bo chodzilem do ubikacji po 2 razy dziennie. nie wiem co mam myslec mecza mnie te wizyty u lekarzy juz... jest mozliwosc ze cos mi siedzi na zaladku lub w jelitach czego nie wykryto ? mialem tez gastroskopie i bylo niby ok. pomocy !!!!! mam 20 lat w styczniu. a samym poczatku bralem vermox ktory mial wyeliminowac te lamblie, bralem worniez lactulose.lactulose mip. debridat , debritan,dicoman,nolpaza,tribux,dicoflor. Zapomniałem dodać, moj apetyt się podwoił, te dziwne uczucie głodu,przez ktore czuje się pełny(dziwnie to brzmi ale nie wiem jak to inaczej opisac) , opada wtedy gdy cos zjem... Wazylem 83 kg, waze 73 kg. dodam jeszcze ze jak np . Biegne i skoncze bieg to cos mi sie tam w srodku trzesie tam gdzie jest brzuch zoladek , hum pod zebrami , albo jak wezme swoj*cycek* i zatrzese nim to tez sie potem w srodku cos trzesie nie wiem jak to inaczej opisac. musze sie przyznac : brałem kiedys omnadren, metanabol,testosteron.

na zaparcia prosty sposób to wypicie na czczo dwóch szklanek ciepłej przegotowanej wody,a następnie połozyc się ,poćwiczyć na leżąco rowerek.Potem zrobić masaż brzucha kręcąc po brzuchu duże kółka,naciskając dłonią w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara.Rozpoczynajac od miejsca,gdzie jest wątroba od prawej do lewej ,potem w dół itd.Dużo pić.Zsiadłe mleko lub jogurt codziennie.Posiłki częste,ale małe.Nieciężkostrawne.Codziennie 2 łyżeczki otrąb owsianych lub pszennych dodanych do jedzenia.Jazda na rowerze też masuje jelita,co sprzyja wypróżnieniom.Często jedz na kolacje ziemniaki gotowane z koperkiem i zsiadłym mlekiem.Tylko mleko nie ze sklepu,a ,,od baby**, sam postaw na zsiadłe i pij.

Gość billymarks

Omnadren to też testosteron:) tylko 4 rodzaje estru teścia. Możesz mieć problem z wątrobą, albo uciskiem kręgów na nerwy co powoduje niewłaściwe działanie organów wewnętrznych. Chiropraktyka o tym tez poczytaj. Skoro nie ustalono dlaczego masz takie objawy chorobowe może kwestia leży w kręgosłupie. O poradę raczej pytaj na forach kulturystycznych, tam gdzie ludzie ćwiczą i mają podobne problemy( dział doping też się przyda).

Gość billymarks

Słuchaj, widać że Ci zależy, ale musisz się zastanowić kiedy i co mogło Ci zaszkodzić. Czy mogły to być sterydy anaboliczne. Muszę wiedzieć jakie cykle miałeś i jak długo trwały. Tomografia kręgosłupa nie wiem co to badanie daje, czy będzie widać nieprawidłowo ułożone kręgi. Zobacz sobie na necie jeszcze jaki odcinek kręgosłupa odpowiada za Twoje dolegliwości. Ja korzystam z usług chiropraktyka, który kocha swoją pracę i wiem, że mi pomoże. Najpierw wykonałem 11 zdjęć kręgosłupa, a on zobaczył co jest nie tak. W wywiadzie pytał się mnie czy występuje np. rwa kulszowa, czy nie mam problemów z trawieniem, czy nie mam zaparć. Zastanów się jaki odcienek kręgosłupa dokuczał Ci w dzieciństwie, może to kręgosłup, a może nie. Niewiem, chciałbym Ci pomóc ,ale mam za mało danych. Mój mail: kamil90000@vp.pl. Acha i musisz pamiętac, że chiropraktyka to nie kręgarstwo!!!!!! Daj znać skąd jesteś zapytam się mojego ,,chirusa** czy zna kogoś dobrego u Ciebie na rejonie, bo o dobrego specjaliste trudno jak cholera:) Trzym się i nie pękaj:)

moim zdasniem to załatwiłeś sobie wątrobę na cacy.I dlatego chudniesz.Może brałes jakies środki na przyrost mięśni? Zrób sobie badania krwi na wątrobe:Alat,Aspat,GGTP,i mocz- urobilinogen,a także poziom kreatyniny.Może to cos wyjaśni. a czy powiedziałeś lekarzowi o tym,że zażywałeś jakieś testosterony.To jest ważna wskazówka dla lekarza.Na 100% wątroba wysiada i nery. Usg jamy brzusznej i nerek.Jestem ciekawa czy w szpitalu się przyznałes czym się szpikowałeś.Może należałoby pic zioła na odtruwanie wątroby?

moge sobie poprostu isc do szpitala do laboratorium i zrobic takie badania ? watroba mnie nie boli... no nie przyznalem sie w szpitalu :** chociaz mialem robione usg watroby i calego brzucha, babka powiedziala ze watroba ok nie powiekszona nic . jaki bedzie koszt takich badan hm prywatnie ?:)

Gość billymarks

? nie możesz wiedzieć na 100% co się dzieje. Tym bardziej wiesz tyle co nic. Każdy kto wie choć trochę o dopingu nie nazywa sterydów anabolicznych ,,testosterony** póknij się w głowe zanim zaczniesz wydawać osądy że na 100% coś wysiada człowieku.

billy , to nie mam robic dla pewnosci badania krwi na watrobe i nerki sprawdzic ? nie wiem zawsze lepiej posprawdzac szybko zanim bedzie za pozno... chociaz jestem ciekawy czy w jelitach nic nie siedzi bo od tego wszystko sie zaczelo... zaczelo burczec w srodku dnia i tak sie potczylo albo od kregoslupa...

Gość billymarks

Zrób wszystkie badania do kolekcji tzn. te których nie Miałeś!!!!! Usg jamy brzusznej też!!! Jak najszybciej się da weź skierowania i się umów, najwyżej trochę poczekasz, ale tak czy siak pójdziesz się zbadać a nie po świętach dopiero zaczniesz się umawiać, bo po świętach możesz mieć już badanie:) Nawet przed:) Jak wykryłeś tego pasożyta???? Spróbuj jeszcze raz . Z tego co wiem nie zawsze za 1 razem wykrywa się z kału takie rzeczy.

tylko ze jak ja bylem w szpitalu to mialem robione badania krwi na watrobe nerki itp . wszystko mi zrobili... bola mnie plecy z lewej strony na dole tak ze mnie scisnaaa na 3-5 skeund i puszcza... a na brzuchu bania dalej zaparcia hyh... jutro pojde do lekarza po skierowanie zrobie sobie jeszcze cukier . ale tez mialem robiony i byl ok , zrobie dla pewnosci jeszcze raz. mam wrazenie jak by we mnie jakis robal siedzial ktory mnie zjada .