Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Woda w płucach i brak apetytu po operacji zastawki i bajpasów

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama jest po operacji zastawki i bajpasów . Niby czuje się dobrze jednak jest słaba i ma z ciąganą wodę z płuc . Denerwuję się bo lekarze nie chcą wyjaśnić do końca dlaczego tak się dzieję . Do tego nadal nie ma apetytu tak jak przed operacją . Rozumiem że czas rekonwalescencji po takiej operacji jest długi ale nie pokoi mnie jednak ta woda :( Proszę jeśli ktoś z Państwa miał taką sytuację o opisanie tego .

Leszkowa 37 .Nie nerwuj się bo zdarza się to .Mojej bratowej tata tez miał kłopoty z t ą ,wodą w płucach po bajpasach .Ściągnęli mu i jest już okej ,ale nie wiem ile razy mu to robili .A był tak słabiutki, że jak go zobaczyłam to ciarki mnie przeszły A za jakiś czas widzę i nie dowierzam Wesoły , zadowolony i żyje fajnie się czuje ,i pracuje u córki na działce latem Tak że proszę się nie martwić,. Po prostu mama potrzebuje więcej czasu na dojście do siebie i będzie dobrze .Ja usunę zęba to muszę to odchorować tydzień bo taki mam organizm Ale musi jeść , bez tego ani rusz, zmusić choćby do paru kęsów tego co lubi powodzenia życzę 3 maj się

Płyn w płucach to bardzo częste zjawisko po tego typu zabiegach. Ze mną leżał facet, który wrócił już po tygodniu pobytu w domu i okazało się że z płuca sciągnięto mu ponad litr płynu. Więc lepiej nich sciągną wszystko jeszcze przed wypisem to zaoszczędzą Państwu późniejszych zmartwień. Jeżeli chodzi o apetyt to w moim przypadku po zabiegu przez kilka dni nie mogłem nawet spojrzeć na jedzenie. Żona karmiła mnie na siłe. Będzie dobrze. Pozdrawiam.

Gość Ewa29 z Tetralogią F

Woda w płucach to bardzo częste powikłania po operacji serca. Ja przeszłam trzy takie operacje i płyn miałam po dwóch, w czasie której otwierali mi klatkę. Skoro mama jest przytomna i już chodzi, to jest już dobrze :-) Pozdrawiam.