Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak bólu przy zapaleniu wsierdzia

barbarka

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki ale też nie bardzo to rozumiem.Być może to moja wina ale nie potrafię usunąć tych postów ,za odpowiedzi dziękuję Aniu tobie szczególnie miałabym jeszcze pytania do Ciebie ale może na gg . Can po to jest to forum tak przynajmniej myślę aby zadawać pytania jeżeli mamy wątpliwości więc się nie denerwuj ,bardzo Ci dziękuje za informację za wskazanie jakie badania zrobić. Aniu w informacjach na temat tych chorób w internecie właśnie piszą o bólu pleców . dlatego zwróciłam się z pytaniem na forum.

Widzisz Barbarko, objawów jest prawdopodobnie wiele, ale nie zawsze występują one jednocześnie. Wad serca też sporo. Bóle pleców, tak jak pisze Zofia, mogą być od kręgosłupa, osobiście mam skoliozę prawostronną i niestety czasem ból jest mocny (takie *nerwobóle* między żebrami z tyłu). Mąż ma wadę serca (cc-TGA), zapalenie wsierdzia objawiało się tylko i wyłącznie nagłymi gorączkami (do czasu były tzw *niewiadomego pochodzenia*). Skończyło się na 3 miesiącach w szpitalu, operacji kardiochirurgicznej i zawale płuca. Jeżeli masz jakieś podejrzenia co do swoich dolegliwości - pytaj śmiało. Sama znalazłam wiele informacji na tym forum i wielu ludzi mi pomogło, więc teraz staram się pomagać innym w zakresie oczywiście swojej wiedzy :)

To co piszecie jest prawdą ja również mam chory kręgosłup ,ale jestem po zabiegu na sercu i dlatego zadaje takie pytania . Zosiu jutro zaczynam rehabilitacje kręgosłupa i nie ukrywam że liczę na poprawę .Proszę napisz jaka choroba serca powoduje u Ciebie ból pleców. Aniu jaki czas minął od choroby Twojego męża i w jakim wieku ją przechodził i jak się obecnie czuje. Dziękuje Wam bardzo za informacje .

Barbaraka witaj! Co ja mam za wadę oj mam problem z tym sercem. Ja mam tętniaka aorty5,5 i niedomykalność 3 stopnia zastawek przebyty blok przedsionkowo-komorowy . I mam dni że to mi nawala boli mnie to serce od tego plecy, . Trzepie się kilkanaście razy na dzień to serce .A ja uważam że nie jest źle, bo robię dziennie-pieszo z 6 km. Latem jeżdżę na rowerze ,. I operacja przed mną, choć mnie mój kardiolog na nią nie namawia ,to i nie idę Biorę leki na obniżenie ciśnienia [ choć mam dobre] i żyje Byłam w Aninie ale dawn, tam tez mnie Prof. nie poganiał .Czyli nikt mnie nie pogania to nie biegnę pozdrawiam cię Jak coś to pytaj

Barbaraka, Ból pleców a najbardziej w okolicach lewej łopatki występuje przy każdej arytmii serca. Z reduły, każdy w czasie napadu skupia się na bólu w klatce piersiowej a na ból w plecach nie zważa. Ja cierpię na migotanie przedsionków, jestem po ablacjach. U mnie pierwszym zwiastunem arytmii zawsze był bó w plecach. Ps. przed masażami czy innymi zabiegami rehabilitacyjnymi, koniecznie zgłoś jakie miałaś zabiegi na sercu.

Witajcie z nowym dniem,dziękuje za odpowiedzi,zgłosiłam rehabilitantce choroby serca i powiedziałam o co chodzi teraz jeszcze czekam na badanie CRP i INR - biorę na stałe warfin więc nie mogą to byc bardzo rygorystyczne zabiegi . Mój ból umiejscowił się tak w połowie pleców ,najpierw był opasujący a po zastrzykach rozchodzi się z jednego miejsca miedzy żebrami . MYslę że rehabilitacja pomoże . Pozdrawiam ,życzę miłego dnia ,napisze wieczorkiem .