Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wrażenie zamierania serca przy regularnym biciu

Gość Leszek

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ale poprzednio podałem zły e-mail mam 43 lata, nie palę, szczupły, ciśnienie 130+ /80. Puls 50-60 Czuję się marnie, serce jakbty zamierało, choć bije regularnie. Nie ma żadnych dodatkowych skurczów, bółow itp. Biegam dwa razy w tygodniu 10 km i ćwiczę w inne dni. Po wysiłku czuję sie dobrze, nawet lekko nakręcony, zdolny do np dalszego biegu bez problemu. Po dniu bez wysiłku fizycznego serce jakby znów zamierało. Co to jest? może nerwica jakaś.Odczuwam te dolegliwości przy nadejści frontu atm. - tak mi się wydaje przynajmniej. Czuję poprostu to serce!!! Cholesterol całk. 130. Ekg dwa lata temu wykazało lekki przeros lewej komory, kontrolnie zrobiłem echi - w normie. Proszę o poradę.

Cześć! ja też z zapytaniem, co to może być: ostatnio mam od czasu do czasu takie jakby małe zaburzenia rytmu serca. bije dobrze, ale potem jakby zatrzymuje się na chwilę i bije znowu. boję się trochę o swoje zdrowie. czasami też czuję jakby takie dławienie w mostku. nie wiem, co to może być. a wczoraj miałam ciśnienie 128 i ręce mi trochę zsiniały. bardzo się boję, czy to nie jest nic poważnego. z góry dzięki za szybką odpowiedź