Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, duszności, ból w klatce piersiowej i pleców

Gość RENATA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;mam problemy z oddychaniem,bólami w klatce piersiowej,oraz bólem pleców między łopatkami,nie wiem czy to ma coś wspólnego z sercem,robiłam ekg,echo serca ok.4 lata temu,lekarz powiedział ze mam pęknięcie lewego płata sercowego,czy coś tam,ale nie skierował na żadne badania,ani nie przepisał żadnych leków,na wizycie się skończyło.Mam 42 lata i wszyscy myślą że symuluje,ale od ok.roku zaobserwowałam u siebie dziwne kołatania serca,mam wrażenie że czasami musi się rozbujać żeby mogło bić,najczęściej zdarza się to jak leże,w pewnym momencie czuje takie silne kołatanie a po chwili wszystko jest ok.bywa tak że mam tak silny ból w klatce piersiowej że jest on nie do wytrzymania,byłam kilka razy na pogotowiu,dostałam jakiś zastrzyk i znowu wszystko wraca do normy,Czy powinnam zacząć się martwić?Robiłam teraz wyniki cholesterol całkowity mam 235,trójglicerydy 223,CRP 4,21 no i TSH 5,89 .Może ktoś mi coś podpowie,bardzo proszę bo u naszego kardiologa ciężko coś się dowiedzieć.Pozdrawiam

Polecam jeść często leczo[duszone warzywa na małym ogniu pod przykryciem -20 minut] Skład: cebula,papryka,cukinia i pomidory-na koniec 2 ząbki czosnku,przyprawić ziołami prowansalskimi.Dusić na oleju ,podlać troche wodą.Jest to potrawa,którą mozna jeść na ciepłao i na zimno i pomaga obniżyć cholesterol.Codziennie pić 2 łyzki oliwy z oliwek.Wszystko w tym artykule.Zero alkoholu,codziennie godzine ruchu.