Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potliwość przy wysiłku, skurcze łydek i kołatanie serca

Rekomendowane odpowiedzi

Damian Lat 15 Może zacznę od początku opisania mojego objawu : Idąc na trening piłkarski wziołem łyk piwa, na treningu strasznie oblewały mnie poty. Do domu wróciłem jak zawsze z skurczami łydek a już wcześniej je miałem czyli niedobór magnezu. W nocy nie mogłem spać budziłem się z uczuciem jak by mi serce miało stanąć towarzyszyło temu gorsze samopoczucie musiałem wstać żeby serce uspokoić. Po paru dniach ustąpiło to ale pojawił się ucisk w klatce piersiowej i płytki oddech i bol prawego ramienia na internecie poczytałem ze to niedobór magnezu i potasu. Kupiłem potas biorę od 2 dni i nic nie ustąpiło.Mój puls najczęstszy to koło 60~ Gdy po szarżuje w biegu to serce mocno bije że muszę przystanąć. Chciałbym spytać jakie są przyczyny tego i objawy ?

a nie pijesz coli i napojów energetycznych?Przesadzanie z tymi napojami może powodować,że serce fika.Lepiej pij np. wodę a sokiem z cytryny, herbatę z głogu lub z dzikiej róży [to przynajmniej zdrowe jest ] a nie te debilne napoje.A jak chcesz wiedzieć co jest ,to idż do lekarza ,niech ci da skierowanie na bad. krwi poziom elektrolitów i EKG.Może za mało pijesz jak się wypocisz na treningu i jesteś odwodniony..kto to wie....

Myslisz żę po dwóch dniach brania potasu wszystko minie ?W moim mieście był taki przypadek żę facet umarł przy stoliku w barze po wypiciu piwa .........tak mu spadł potas ...więc pobierz potas plus magnez a najlepiej zrób sobie poziomy i będziesz w domu ..

Przerzuć się najlepiej z tych sztucznych napojow na jakąś dobrą wodę mineralna (np. Staropolankę), która pomoże Ci zuzupełnic niedobory niektórych skladników. Pij ją regularnie, to z pewnością poczujesz roznicę. a poza ty przyda się wizyta u lekarza i dodatkowe badania. Powodzenia