Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gniecący ból w klatce piersiowej i mocne bicie serca

yali

Rekomendowane odpowiedzi

Daję do tego działu, bo wydaje mi się, że to coś z sercem... Witam, mam 22 lata. Od wczoraj wieczora czuję gniotący ból w klatce piersiowej ( na środku, w kształcie trójkąta - mostek, okolice sutków). Ciężej mi się oddycha, czuję gniotący, tępy ból o średnim natężeniu, trochę piecze. Czuję jakbym miała położoną cegłówkę na klatce. Jest mi słabo, trochę mini mi się w oczach, serce mocniej bije, mam zawroty głowy. Nieważne czy przy wysiłku czy nie, choć wydaje mi się, że jak rano pobiegałam szybciej po domu to było mi gorzej.To wszystko od wczoraj ok. 23.00. Co to może być? Dodam: Moja mama ma na pewno nadciśnienie( i chyba chorobę wieńcową). Nie choruję na żadne przewlekłe choroby. Biorę tabletki antykoncepcyjne. Mam trochę stresu. Nie palę papierosów ani innych syfów. Czasami piwo wypiję. Nie jem za dużo, bo nie chcę przytyć. Raz już miałam podobne objawy, ale wypiłam wtedy 3 napoje energetyzujące przed egzaminem. Robiłam EKG (2 lata temu) w którym wyszło, że trochę jest podwyższone ciśnienie, ale poza tym wszystko w porządku. Proszę o odpowiedź.

Odstaw tabletki anty jest tyle innych środków .Uwierz mi to najgorsza trucizna jaka może być .Nie palisz papierosów a trujesz się wiadrami chemii.I po drugie prowadzą do zawałów i zakrzepów .A po trzecie nie wiem na co czekasz przy takich bólach w klatce jedzie się na dorażną .

Podzielam opinię wyżej.. tabletki anty na pewno w jakiś sposób wpływają na stan który prezentujesz, w końcu to są hormony...Jestem tego w 100% pewna ponieważ w moim przypadku jak lekarka rodzinna próbowała dociec powodu niemiarowej pracy serca to w wywiadzie lekarskim ze mną pytała o hormony, więc nie jest to obojętne!

Na odległość nikt nie stwierdzi co jest przyczyną twoich dolegliwości, najlepiej idź z tym problemem do lekarza i niech ci zrobią odpowiednie badania. W twoim wieku, jeśli nie miałaś wcześniej problemów z sercem to raczej nie powinno być nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne i szybko udać się do lekarza i wykonać odpowiednie badania.