Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Burczenie w brzuchu, zaparcia, ból w klatce piersiowej i osłabienie przy neuralgii międzyżebrowej

pawellaby1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. juz zakladalem 1 post ale do czego dąże,,, 7 miesiecy temu w zwykly fajny dzien zaczelo burczec mi w brzuchu , zareagowałem na to normalnie- jedzac, ale burczalo i burczalo nie moglem przestac byc glodny... myslalem ze normalnie przejdzie za godzine , dwie, za 2 dni za tydzien... problem ciagnial sie ponad miesiac , do czego nagle zaczalem miec bol w klatce piersiowej od mostka z lewej strony... razem z glodem towarzyszyly mi zaparcia, chodzilem do ubikacji raz na 5 dni moze 2 razy na tydzien to bylo wszystko, brzuch jak bombka ! poszedlem do lekarza przedstawilem mu sytuacje, lekarz dal mi skierowanie do laboratorium , wyszlo ze mam lamblie . za miesiac podszedlem zrobic test , pasozytow nie ma , dolegliswosci zostaly.. ale co dalej ? zaczalem robic sie baaardzo zmeczony , nie mialem na nic sily... i to ciagle sie miesiac za miesiacem , bole glowy, zaparcia, stolec jak juz byl to ciemnyyy strasznie bobkowaty wyschniety caly w sluzie, ale co dalej ? bole glowy nie pozwalaly mi na nic, co lepsze ? apetyt idealny ! moglem sobie jesc i jesc :) i tak wytrzymywalem to wszystko, wreszcie 2 tygodnie temu trafilem do szpitala... ? bol glowy okropny . oddzial neurologia ... robiono mi rezonans magnetyczny glowy, tomografie komputerowa glowy, eeg,rtg pluc,kregoslupa, badania krwi,moczu. wszystko pozytywne ? yh.nic tylko sie cieszyc. konsultacja z kardiologiem , stwierdzil badajac mnie sluchawkami ze to nie jest choroba serca , stwierdzono umnie neuralgie miedzyzebrowa przez dyskretne skrzywienie peirsiowego odcinka kregoslupa. wyszedlem ze szpitala po 2 tyg. i co teraz ? dopada mnie zmeczenie coraz wieksze, nie wiem dlaczego ale strasznie oslably mi nogi i rece , tak jak by nie byly moje.... bylem takze wczesniej u gastrologa ktory stwierdzil ze to zwykle zaburzenia jelitowe i przepisal mi tabletki . jadlem je 5 miesiecy co chwila inne... co najlepsze 5 miesiecy zaparc a teraz nagle yyy biegunka? chwile cos porobie i jestem do wymiany poprostu do lozka i nic wiecej. nie wiem o co chodzi . 8 lat gry wpilke, 6 lat lekkoatletyki na strzeblach mistrzowskich w biegach srednich (600, 800m) 3,5 roku silowni.... i nagle bach ni z tad ni z owad ... co ja mam ze soba zrobic ? tata mi moze zalatwic kardiologa prywatnie na dniach bo to jego kolega ... jest sens ? pomocy . zapomnialem dodac, przed tym wszystkim wazylem 83 kg... teraz 73...

w książce zielarskiej mam taki sposób na wspomaganie farmakologicznego leczenia lamblii,których wyleczenie nie jest zawsze skuteczne:Nalewka bursztynowa-30 kropli 3 x dziennie dla dorosłych na ćwierć szklanki wody.przez 14 dni .Następnie nalewkę propolisową 7% również 30 kropli 3x dziennie przez 14 dni[na cukier lub mleko].Po tej kuracji 2 tygodnie przerwy i jeszcze raz tę kurację powtórzyć j.w.Wskazane też jedzenie pestek z dyni.

Nie można wszystkiego kłaść na karb nerwicy(CZEMU ZNALAZŁEŚ SIĘ NA TEJ STRONIE), ale skoro porobiłeś już tyle badań, leżałeś w szpitalu, to myślę że warto wybrać się do psychiatry.TO ŻADEN WSTYD.Dziwię ci się, że tak długo się męczysz.Co nerwy mogą *wyprawiać z organizmem człowieka, to się w pale nie mieści.Nerwica, mimo swej nazwy z nerwowością nie ma nic wspólnego.

A słyszałeś o nerwicy żołądka, jelit??????Wejdż na fora o nerwicach, poczytaj, zobaczysz jakie ludzie mieli dolegliwosci.Ja miałam tysiące *pewnych* objawów chorób(wykluczałam jedynie prostatę) i co już kilka....ąt lat żyje, nie umarłam - mówię ci , idż do psychiatry - DOBREGO!!!!!!!!!!!!!

Pawle,warto spróbowac ,,leczyć się ** ruchem.Jeżeli po bieganiu poczujesz sie lepiej tzn.,że może rzeczywiście być to od nerwów.Wszechstronnie zostałeś przebadany,więc pewnie fizycznie nic ci nie jest.Pij dużo wody.Na czczo wypij ze dwoie szkl. ciepłej gotowanej wody i siądż na rowerek treningowy.Taka gimnastyka pomoże rozruszać się twoim leniwym jelito.Wieczorem wyoij 2 łyzki oleju lnianego lub oliwy z oliwek,co rozmiekcza masy kałowe.Rano masaż brzucha dookoła zgodnie z ruchem wskazówek zegara.I ruszą się wreszcie te jelita.Co daj Boże,amen.

eh bieg tylko nasilil bol kregoslupa... kał ciemny okropnie... i w ogole w znikomych ilosciach prawie zadnych... oslabiony organizm totalnie ledwo trzymam sie na nogach... mialem tą sonde przez przelyk , czyli endoskopie tak ? i lekarz powiedzial ze jest ok... kolonoskopii nie mialem wstaje rano jest ok na 5 min , chwile cos porobie i jestem totalnie zmeczony .... co moze byc tego skutkiem . serce ? co sie okazalo ? ze przez 7 meisiecy nic mi nie bylo . i nie musialem isc do zadnego psychiatry , poprostu powiedzialem sobie, dobra koniec kur*** albo bede normalnie funkcjonowal i robil wszystko jak zawsze a jak sie kopyrtne to trudno , i co ?:D nie ma mi nic , nic mnie nie boli czuje sie swietnie , gram w noge nie jestem juz zmeczony moge nie chodzic w ogole spac :D nerwy ludzie nie znaja granic ... : ) !

Gość Edukator zdrowia

Myślę, że to dobry pomysł z ponownym badaniem ale osobno na posożyty i osobno na lamblie co 4 dni oraz proponuje bad mykologiczne na grzyby. Jestem w trakcie diagnozowania córki i czytam wszystko co tylko znajdę polecam artykuł Pani dr Ireny Wartołowskiej dostępny w necie. Życzę dużo zdrowia i polecam lakcid lub inny środek na odnowę bakterii jelitowych

Lambie są do wykrycia w okresie wylęgowym, inaczej możesz przezyc cale życie i nic o nich nie wiedzieć. Zakładam, iz miewasz bóle brzucha z wzdęciamiu ale co jakis czas są śilniejsze ni to żołodek ni to pod mostkiem, wtedy zrób sobie badanie na lambie- antygen kałowy lambi, najlepiej prywatnie, ok. 25 zł. Wszystko psuło mi się w organiżmie, 1.5 roku u gastrologa i garść leków + kilka innych wersji przez ostatnie 8 lat. Aż wyladowałam u dermatologa z plamka , na której były jakby 3 pryszczyki, znalazła mi wszystko. Teraz po kilku kuracjach mam moc energii, no i lambie ale juz nie tak zatoksyczniony przez nie organizm, powodzenia.

Gość EMILIA HISZPANIA

witam co do zaparc to mam problem od paru lat w ostatnich miestacach czulam sie ciagle oslabnieta nogi i rece mi sie uginaly jak gabka nie mozna ustac na wlasnych nogach wiec odwiedzilam lekaza prywatnie wizyta kosztuje 60-80 euro za kazde badania osobno hiszpania za granica najlepiej lecza bo tak muwia ze najlepiej tam lecza prywatnie wiec udalam sie i co lekaz badanie krwi nic nie bylo wszystko o.k wiec stwierdzil ze mam nerwice wiec mi przepisal leki psychotropowe diazepan 2mg 3 razy dziennie co 8 godzin tak se to bralam bo wsumie wszyscy wiezymy lekaza mija okolo 6 miesiecy i omdleecia coraz gorsze ze na wlaasnych nogach niemozna ustac bule w klatce piersiowej i przy kazdej wizycie w toalecie poty i bule serca i coras gorsze oslabniecia wiec spowrotem wizyta u prywatnego lekaza powiekszzyl mi dawke leku 2 tabletki 2 mg diazepan 3 razy dziennie i nic leze i czekam na ulge ale co raz to gozej tylko spac i czekac na smierc tak spedzilam juz 2miesiac w luzku wiec znuw wizyta zmienil mi tabletki cipralax 10mg 1 rano diazepan w 2mg w poludnie i nastepna wieczur po pierwszej tabletce obudzilam sie rano z ogromnymi bulami nug myslalam ze to od lezenia 2 miesiace to normalne moze mie cos bolec wiec polknelam 2 tabletke cipralaxu 10mg i 2 tabletki diazepanu 4mg po drugiej dawce tych lekuw mialam chalucynacje otwozyl mi sie tunel i babcia niebozczka mnie wolala muwiac ze oni mnie zatruwaja wystawiala reke ze na guze nikt tu sie nie meczy tak jak ja na tej ziemi wiec ja muwie ze nie ide do ciebie bo tu mamn rodzine i wszystko zniklo obudzzilam sie o godzinie 6 rano w niedziele w szoku z wielkimi bulami calego ciala wszystkie miesnie mnie bolaly niesamowite oslabniecie organizmu coraz gorszenie moglam wstac z luzka wiec dzwonie po pomoc po karetke czy lekaza domowego bo mieszkam sama wiec odpowiedz dostalam ze jak tak lezysz 2 miesiace to ci sie nic nie stanie jak polezysz do rana i zglosisz sie do lekaza domowego wiec tak lezalam nieprzytomna modlac sie bym nie umarla od takiej wielkoej dawki psychotropuw bo te chalucynacje dowiedzialam sie ze to jest smierc kliniczna dozylam ranka 5 godzin menczarni lekaz kazal mi odstawic te leki i przepisal mi 0.50 trankimazin 3 razy dziennie wiec bralam bo to prywatny to jak nie wiezyc ze cie postawi na nogi czulam sie coraz gozej wiec ood poniedzialku biorac te leki niedotrzymalam srody coraz to gozej i gozej wiec dzwonie do lekaza i muwie objawy a on na to ze tabletki dopiero zaczynaja dzialac do piatku mam to brac i w piatek sie zobaczymy jak niebedzie poprawy to da mi mocniejsze wiec ja dlugo nie myslac do szpitala szzpital lapal sie zaglowe ze takie smiertelne dawki podaje lekaz rodzinny i o tej haalucynacji muwilam to jest smierc kazali mi to odstawic bo stwierdzili ze jak to lekaze moga przepisywac takie leki nierobiac wszystkich badan nie tylko krwi na oslabniecie wiec odstawilam leki i przepisali mi tylko na oslabniecie i pobranie krwi z badaniem na tarczyce wiec ja prosto ze sz[itala do lekaza zeby mi zrobil badania krwi wiec on wiedzac o mojej wizycie w szpitalu niechcial mnie widziec w srode muwil ze w piatek sekretarka jego xero zrobila wynikuw i odwiedzilam go w piatek wygladal jak pidbul wsciekly dlaczego zmieniam lekazy i wogule ze musze sluchac jego i stwierdzil ze badan mi nie zrobi bo byly robione 6 miesiecy temu i odrazu mi wystawil papier o wizyte z psychiatra i opis 6 miesiecy uzywania psychotropuw ataki paniki tylko szpital sie zdziwil bo ja przyszlam z oslabnieciem a nie atakiem paniki i z zatwardzeniem co zawsze lekaz muwil dieta ci pomoze i psychotropy no tak najlepiej ze strachu odrazu po pul roku do psychiatry co muwil ze w piatek da mi wieksza dawke no i jak zmieniali nazwy to co ja nie lekaz ze mam wiedziec co lykam wiec ide spowrotem do lekaza opowiedziec ta historie ze badan mi nie zrobi i juz mnie niehce widziec bo bylam zglosic to w szpitalu caly worek psychotropuw az tam muwili on tylko zmienia nazwy leku a to co lykam to jest wszystko to samo i zwiekszal mi dawki na mocniejsze by gozej sie z luzka niepodniesc i spac wieki az do smierci bo po takich dawkach by rece se wyczyscil smierc naturalna serce nie wytrzymalo i h..a co jeszcze muwil ze mam nieprzestawac brac tych lekuw do wizyty z psychiatra a ja do niego ze szpital muwil ze nie mam odstawic a on ja twym lekazem jestem masz brac dobre by zdechnac tylko sluchac prywatnego lekaza odstawilam te tabletki i zaczelam zyc normalnie przez 10 dni puzniej co raz jak zjadlam obiad znuw oslabniecie i niemoge isc do ubikacji wiec znuw do szpitala dali mi butelke wody tak zwana lewatywe i nic wyszlo zaledwie 2 kulki twarde wielkosci malego paznokcia muwil szpital jesc owoce i warzywa ale ciagle nic rece i nogi jak gabka i ciagle w luzku nic ubikacji wiec dali wezwanie mi na badanie wewnatrz i nie wiem co dalej bedzie tyle mnie trul lekaz psychotropami 2 miesiace spania bez ruchu to calkowicie mi gozej jelita wszystko tam wysluszone jest przez 2 miesisace bez ruchu tylko spanie co mam robic idzie zwariowac boje sie smierci bo tyle czasu byc trutym psychotropami dzieki bogu mi serce nie wysiadlo a to ze mam zatwardzenie to tym lekaza prywatnym jednym uchem wchodzi drugim wychodzi najprosciej slabo ci bo masz nerwice psychotrop i do trumny odrazu po co sie truc jak zywcem mozna sie wylozyc w kiblu bo przy kazdej kulce kau bul niesamowity serca i poty i oslabniecie coraz wieksze a kupa dalej w miejscu stoi dobrze ze szpital istnieje dzieki bogu ale cuz z tego szpitala lewatywa i do domu i cuz z tego jak ciagle to samo zaczyna sie 3 miesiac w luzku co mam robic by powrucic do normalnosci i funkcjonowania prosze o pomoc nie chcem jeszcze umierac pozdrowionka caluski