Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Po 16 latach wyszłam z nerwicy lękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Ja walcze z nerwicą od 12 lat,i powiem szczerze Ze był taki okres w moim życiu kiedy myślałam że już pokonałam nerwice.Przez 2 lata było normalnie znikneły lęki, zaczełam pracować, spotykać ze znajomymi nawet zrobiłam prawo jazdy.Czułam sie tak świetnie że mogłam góry przenosić...aż tu nagle trach........2 miesiące temu to cholerstwo wróciło do mnie i to ze zdwojoną siłą. Byłam wtedy w domu i w pewnym momencie poczułam tak wielki lęk serducho waliło chyba ze 150 brak powietrza zawroty głowy zaczeło mnie zwalać z nóg zrobienie kroku było nie lada wyczynem i silny ból kregosłupa ledzwiowego Miałam w domu pramolan wiec wziełam i po gdzinie usnełam, wiem ze to słaby lek nanerwice ale doraznie pomaga przynajmniej na uśniecie i wtedy chociaż troche organizm sie uspokoi.Poszłam do lekarza zrobiłam badania prześwietlenie kregosłupa i dowiedziałam sie ze mam wypadający dysk czyli dyskopatie i zrobił sie stan zapalny w kregosłupie.Przyjełam serie leków zaliczyłam fizykoterapie na plecy. ból kregosłupa pomału mija ale nerwica daje dalej popalić Boje sie zostać sama w domu wyjść po zakupy czy znajomych gdyż lęk przed tym że zrobi mi sie znowu słabo i nikogo nie bedzie przymnie napawa mnie jeszcze wiekszym strachem i tak w kółko zwariowac idzie. a było już tak dobrze.Dodam ze byłam u psychiatry i przepisał mi fluoksetyne a neurolog histigen na zawroty głowy do tego dużo magnezu 500mg. Agnieszko napisz prosze jak ci sie udało pozbyc tej choroby i jak długo jestes na wolnosci tak tak nerwica to wiezienie umysłu. ja cieszyłam sie wolnością 2 lata i znowu nerwica mnie złapała.Co zrobić zeby nie dać sie złapać i zamknąc.........Kto wie niech powie.Pozdrowienia

Tez mogę pochwalić się moim sukcesem 🙂 Oprócz zmiany otoczenia, wyeliminowania stresów i zmiana diety po 5 latach nie mam już nawrotów choroby:) Jednak najważniejszym czynnikiem w drodze do całkowitego wyleczenia była jednak terapia w ośrodku Psychologgia w Warszawie. Moja wspaniała Pani terapeutka wiele mnie nauczyła i bardzo mi pomogła.. Nie wiem co bym bez niej zrobiła.. Teraz jestem zdrowa i ciesze się życiem!! 

Gość Moja historia pokonania lę

Kochani ja również wyszłam z nerwicy lękowej zaczęło się to tak że w maju 2016r dostałam pierwszego ataku paniki, na początku byłam przekonana że umieram to już mój koniec i   zostawię na tym świecie moje dzieci, lament i wylądowałam na SOR okazało się zdrowa. Jednak czółam się osłabiona i barki mnie bardzo bolały  dostałam skierowanie do Psychiatry ale nic mi nie pomógł przepisał depresanty i tyle nie brałam tego gówna bo wyczytałam że to uzależnia czytałam wypowiedzi osób które z tego schodziły i nic im to nie dało z tym że musieli jeszcze się zmagać z dużym dyskomfortem po odstawieniu, po ścianach chodzili, to mnie skutecznie odstraszyło od depresantów . Jednak dalej bałam się wychodzić ręce mi się trzęsły serce kołatało i zaczęłam co 15 min mierzyć ciśnienie obsesyjnie, sprawdzać każda głupote  w Google bardzo obserwowałam swoje ciało. Bardzo źle mi było miałam natrętne myśli i bałam się że wariuje . Miałam ataki  ściągnięcia mięśni napięciowe, takie silne że leżałam i płakałam że nie chcę tak żyć. Szukałam co jest tego powodem i doszukałam  się o witaminach i minerałach i powiedziałam sobie muszę spróbować zacząć się suplementować nic mi innego nie pozostało. Koleżanka moja leczyła się już na nerwicę i poleciła mi super witaminy i minerały oraz omega 3 i astaksantynę, od sprawdzonej firmy  100% naturalne suplementy które mają badania kliniczne. Po 3 miesiącach poczułam się lepiej i miałam siłę na walkę z nerwicą.Wiec suplementy naprawdę mi pomogły lecz nie wygrały za mnie tej walki ale dobrze mnie przygotowali do niej. Nie miałam już kołatania czy też mięśnie mi nie drżały po całym ciele jak wcześniej.

W kolejnym etapie kupiłam sporo książek o nerwicy zaczęłam czytać,kroki po kroczku wprowadzałam w życie np: Jeśli boisz się wyjść to właśnie wyjdź z domu nawet jak byś miał (a) posiedzieć  przed domem na ławce. Tak stopniowo wydłużałam czas na zewnątrz czułam się źle ale się nie poddawałam .Z tygodnia na tydzień, dawałam sobie większe wyzwania np: Pójść do banku załatwić urzędowe sprawy . Cholernie się bałam serce mi telepotało ale nie poddawałam się i tak po roku różne technik stosowałam i już  nie mam nerwicy lękowej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo to nie choroba tylko wymysł w naszej głowie musisz po pierwsze -zakceptowac że to nerwica i nie jesteś śmiertelnie chory (a) przestać się bać to tak jak jazda rollercoaster boisz się ale jak uświadomisz sobie że jesteś bezpieczny a twoje lęki są nie uzasadnione przestajesz się bać.Teraz jest już 3 lata po tym incydencie wiem że wygrałam z tym ponieważ uświadomiłam sobie że do ja stwarzam te chore myśli napędzany ten pociąg.Na dzień dzisiejszy nabyłam tyle odwagi że jestem na menedżerskim stanowisku często prowadzę szkolenia i już nie boję się że mnie złapie atak paniki po prostu żyję. Jeśli masz pytania chętnie ci odpowiem pisz iska.pyska@wp.pl

Psychiatra Abram Hoffer wyleczył w ten sposób masę ludzi ze schizofrenią, nerwicą każdego rodzaju, dwubiegunówką itd.

Niedożywiony mózg zaczyna świrować, terapię są ok, ale dadzą zbyt dużego rezultatu, nie odżywią mózgu. Witamina B3 (niacyna).

https://goldengalaxy.ru/investitsii/investitsii-v-zemlyu ?Торговля ациями на бирже 10 лучших сайтов поиска работы в России – рейтинг 2022 Как открыть свой розничный магазин с нуля: пошаговая инструкция с советами, бизнес-план. Что лучше для магазина: ИП или ООО. Стоит ли открывать свой магазин: плюсы и минусы.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)"Нетворкинг – что это?" - спросите вы. Это создание круга знакомых для ведения бизнеса. Каждый из нас знает, что связи решают все. Если перечитать биографии успешных людей, то можно заметить, что когда-то кто-то им в чем-то помог. Только благодаря другим людям они смогли стать известными и богатыми. В этой статье речь пойдет о нетворкинге - умении создавать связи и поддерживать их. Подробнее об этом мастерстве читайте ниже.