Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mdłości i flegma w gardle a zakażenie gronkowcem złocistym

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłem wymaz bo podejrzewałem u siebie candidę. Przypomnę moje objawy (mdłości, odruchy wymiotne przy jedzeniu szczególnie rano, uczucie flegmy w gardle, częściej korzystam z toalety, ogólna niechęć do wszystkiego objawy nasilają się z końcem wakacji i tak do wiosny. Wynik *gronkowiec złocisty* może miał ktoś coś takiego i jakie miał objawy. Podobno wiele ludzi jest nosicielami tego paskudztwa ale nie mają z tego powodu problemów. Nie wiem czy on jest odpowiedzialny za moje objawy bo przecież występują co roku mniej więcej w tym samym czasie. Może to nerwica ?

trzeba było zrobić wymaz z antybiogramem tzn., ustaleniem na jaki antybiotyk ten gronkowiec jest wrażliwy i który antybiotyk mógłby go zabic.Wtedy laryngolog da ci celowany antybiotyk,który go wykończy.Idz z wynikiem do laryngologa.TYlko nie znam się czy be z antybiogramu utrafi z sedno.Jak wykończysz gronkowca spytaj lekarza czy jakieś inhalacje by ci się nie przydały czy coś.Podczas brania antybiotyku pij zsiadłe mleko albo jogurt naturalny.