Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Afobam przy stanach lękowych

skrytyON

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Stany lękowe mam od jakiegoś pół roku, jest to masakra, nie pozwala normalnie funkcjonować, jazda środkami komunikacji miejskiej to koszmar, siedzenie na wykładach to samo ogólnie nie mogę być w pomieszczeniach z których nie mogę wyjść wtedy kiedy mam na to ochotę bo w tedy panikuje jest mi duszno i źle, byłem u dwóch psychologów którzy mówili że nic mi nie grozi i złego nic się nie może stać. Zbadałem się u kardiologa, neurologa itp i wszystko jest okey, psychiatra zalecił mi AFOBAM (uprzedził - on uzależnia i mam go brać tylko w tedy gdy nie wytrzymuje) po takiej opinii ta temat tego leku wcale go nie biorę bo się boje. Co mam robić?

SkrytON musiałeś trafić na jakiegoś patałacha a nie lekarza To jego zadaniem jest ci pomóc a nie straszyć Jest taka gamma leków wyciszających że mądry lekarz wypisuje leki a potem stopniowo zmniejszać dawki gdy pacjent czuje się lepiej Ale faktycznie AFOBAM uzależnia i to musisz wiedzieć ,ale na twoim miejscu poradź się w aptece i poproś może coś roślinnego . I zmień lekarza ja bym tak zrobiła pozdrawiam

Witaj Skryty. Zapraszam Cie na watek *Z nerwicy się wychgodzi* (czytaj go od poczatku*, na którym starałam się zebrac posty osób, które sobie poradziły z nerwica lub sa w trakcie wychodzenia z niej, oraz inne informacje na ten temat, z którymi się zetknęłam. Mozesz przyjrzec sie też ostatniemu postowi zamieszczonemu przeze mnie dzis z rana, gdyz tez odnosi sie do radzenia sobie z lękiemPozdrawiam..

SkrytyON, zupełnie jakbym przeczytała opis swoich objawów sprzed dwóch lat... Wykłady i komunikacja miejska to był koszmar; wieczorami w domu też nie czułam się komfortowo... nie jestem pewna czy to zastosowane środki mi pomogły, czy *samo przeszło*, niemniej w kolejny sezonie jesienno-zimowym czułam podobny dyskomfort zaledwie dwa razy i to znacznie słabiej i krócej :) Mam dla Ciebie parę wskazówek, może pomogą, poza tym służę wsparciem :) Pisz na yestemin(małpa)onet.eu 3mam kciuki!