Gość Ewa Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 W bilskiej rodzinie mam kogoś z ta chorobą, czy ktoś się z nią spotkał może poda jakieś wskazówki. Będę widzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Iza Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Oste rozwarstwienie aorty wstepującej jest stanem bezposredniego zagrożenia zycia i wymaga leczenia operacyjnego w trybie pilnym! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość a Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 slyszalem ze jesli ktos pojdzie na operacje to ma 30% szansy ze przezyje i 99% ze nie bedzie chodzil. czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Izabela Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Nie. To są wlasnie wiadomości typu jedna pani powiedziała... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość a Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 czyli kazdego tetniaka rozwarstwiajacego mozna usunac operacyjnie i wszystko bedzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość a Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Aha czyli nie bedzie dobrze skoro nikt nie odpisuje :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Izabela Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Zaden rozsądny lekarz nie powie ,ze na 100% będzie dobrze, bo będzie to nieuczciwe.Powodzenie operacji zalezy od wielu czynnikow , jak rozległość i rodzaj tętniaka , chocby w klasyfikacji de Bakeya czy Stanford , choroby towrzyszące itd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość a Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 A czy kazdego tetniak rozwarstwiajacego mozna usunac i ta osoba przezyje ta operacje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość izabela Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jak napisalam wczesniej , jest to uzalezione od rozleglosci rozwarstwienia,. jest to zabieg powazny ,ale śmiertlenosc na pewno nie sięga 70% W przypadku tętniakow aorty zstępującej jedna z metod alternatywnych jest wszczepienie stent -gtaftow Cytuj Odnośnik do komentarza
bodekbodek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 witam.przykro mi.moja ukochana zmarła na wskutek--tętniak rozwarstwiający aorty--.dosłownie wykończyła się w jeden dzień.zmarła na moich oczach.nie potrafili jej pomóc.miała 34 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kiepska sprawa Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Podobno kuracja wersenianami na to pomaga.Z tym że nie jestem pewien czy konieczna jest kroplówka czy wystarczy to łykać.Tutaj piszą że wystarczy łykać: http://www.parapsycholog.pl/dch.html .Ale było napisane że spożyte jest słabo przyswajalne i trzeba dużo więcej brać.Około 10 razy.Normalnie w kroplówce stosują 3 gramy a spożyte około 30 gramówe by musiało być.Jednak z rachunku kosztów wynika że taniej wychodzi spożywanie.Wersenian sodowy uwodniony kosztuje około 80 zł za kilogram a jest to około 300 dawek na kroplówkę i około 30 dawek do spożycia.Wychodzi za 300 kroplówek więcej bo trzeba dodać aparaturę z kilka złotych.Chyba około 4 złote oraz trzeba dodać oczyszczoną wodę .Przy tym koszt substancji jest symboliczny.To za 300 kroplówek wychodzi około 1300 zł a za spożywane około 800 więc jest znacząca róznica w porównaniu z kroplówkami.Poza tym mimo niezbyt dobrego smaku są to mniejsze nieprzyjemności niż związane z kroplówką.Do tego do spożycia może być brudniejszy a taki też jest tańszy.Podałem cenę czystszego.Ale ostrzegam ze trzeba dodatkowo łykać odżywki bo to wywołuje niedobory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi