becik64 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jesteśmy w sytuacji podbramkowej - kończy nam się Alupent Jest to lek sprowadzany drogą importu docelowego, wydawanego na 3mc kurację. Niestety ostatni wniosek zaginął w NFZ i dlatego mamy duży problem. Od 2 tygodni jedziemy na własnych zapasach i tym co mogła nam dać Pani Dr.... Sprowadzamy na szybko lek z USA na własną rękę (ale to potrwa ok tygodnia, o ile kontrola celna nie przetrzyma dłużej), no i apteka w Poznaniu też nam sprowadza na podstawie nowego wniosku wypełnionego przez Panią Dr i podpisanego przez Ministra Zdrowia (sprowadzanie przez aptekę trwa średnio ok 3 tyg, wniosek zostawiłam 5 dni temu w aptece). Leku mamy do czwartku, może piątku a potem będziemy jechać do szpitala do Warszawy o ile nie dotrze ten z USA lub apteki. Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was ma pożyczyć Alupent, który oddamy jak tylko dotrze do nas z apteki lub z USA? Postać obojętna - może być syrop mogą być tabletki. Jeśli ktoś nas może poratować to będziemy wdzięczni! Cytuj Odnośnik do komentarza
rgalach Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam Mam podobny problem - mogłabyś mi podpowiedzieć jak ściągasz leki z zagranicy - do tej pory robiła to dla mnie apteka ale w hurtowni lek się skończył i zostałam na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aska762 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam, ściągnełam przez mamę mojej koleżanki, która mieszka w stanach. Jest możliwość zakupu w aptekach polonijnych. Też czekam na lek sprowadzany przez aptekę od 3 tyg - nawet nie wiedziałam że tą drogą jest problem ze ściągnięciem leku.... To jakiś horror! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AnnaKW Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Cześć Witam, Spróbujcie przez e-apteki.net to poznańska apteka, mi kiedyś pomogli przy namierzeniu jednego specyfiku! Cytuj Odnośnik do komentarza
surroundub Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam serdecznie! Jestem mama ponad jednorocznej dziewczynki. Wlasnie konczy sie nam alupent, starczy nam do niedzieli. Bardzo sie boje co dalej, bo zanim lek sprowadzimy, minie troche czasu. Ostatnio czekalismy dluzej niz to bylo przewidywane. Moze jest ktos, kto moglby nam pozyczyc chociaz kilka tabletek? Bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi