Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sporadyczne uciski klatki piersiowej a palenie papierosów

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mam 17 lat i od jakichś dwóch miesięcy pojawiają mi się znikąd i równie nagle też znikają uciski w klatce piersiowej. Pojawiają się w różnych miejscach, bądź na całości. Nie mogę złapać pełnego wdechu. Ostatnio czuję jak mocno i szybko zaczyna bić mi serce. Kompletnie nie wiem co to może być. A boję się iść do lekarza i powiedzieć rodzicom. Gdyż od jakichś dwóch lat popalam papierosy i boję się że lekarz będzie mi kazał zrobić rentgen klatki piersiowej i będzie znać że palę. A objawy się trochę bardziej nasilają gdy o tym wszystkim myślę. A wtedy rodzice nie wiem co mi zrobią. Staram się rzucić palenie. Nie wiem co robić. Proszę o pomoc.
sercu szkodzi:złe odżywianie,siedzący tryb zycia,napięte nerwy,niedospanie,niedotlenienie[papierosy],otyłość.Czy pijesz dużo koli i napojów energetycznych,kolorowych...-to też nie jest bez znaczenia.Spróbuj przy nagłym bólu czy ucisku napić się nervosolu,albo neospasminy.Jak pomoże ,tzn.,że to nerwy.Rzuć palenie,kup litr miodu gryczanego i pij na czczo.Tzn.,wieczorem do pół szklanki zimnej przegotowanej wody wrzuc łyżeczkę miodu.Ma stać całą noc,a rano zamieszać i wypić.Rano rób tez takie ćwiczenie oddechowe,które dotlenia serce i płuca.Okno na oścież,dłonie na głowie,jedna na drugiej,b. głęboki wdech,z calej siły,wstrzymać na 10-15 sekund.Wydech z jednoczesnym opuszcz.rąk.Bardzo głęboki,do oporu.Powtórzeń ponad 5.-idż koniecznie do lekarza.jeśli to nie przechodzi.