Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy i ucisk klatki piersiowej po odwodnieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 16 lat .... ostatnio leżałam w szpitalu w wyniku odwodnienia .... , kiedy wróciłam ze szpitala było przez kilka dni w porządku . PO kilku dniach zaczęłam odczuwać ostry ucisk w głowie ....Zaczął się stopniowo od środka czoła, potem rozszerzył na przednia cześć głowy (mózgu). Obecnie czuje różnie, czasem w całej przedniej części głowy, czasem punktowo (lub liniowo) z przodu głowy i u góry, czasem od czoła w dol za nosem . Od szpital minął już miesiąc a mnie dalej boli . Mam teraz różne uciski na klatce piersiowej . Albo z boku . Nie mogę się w ogóle skupić w szkole ... rano aż tak mocno nie mam tych ucisków , zawsze przychodzi to wieczorem . Robiłam ekg i echo serca , bo miałam mocne kołatanie serca i wszystko w porządku . Robiłam też morfologie krwi i tez w normie . Wszystko jest w porządku , tylko nie z moją głową .... Chodzę do lekarza i on mi leki uspokajające przepisał i żeby pić meliskę . Ale ja wiem że coś jest ze mną nie tak ... co mogę zrobić żeby te uciski w głowie minęły ..... czy ktoś miał cos podobnego ... proszę odpisać i mi pomóc jakoś .... bo się zaczynam już bać tego ....
a może masz coś z zatokami?A może musisz elektrolity uzupełnić.W szpitalu na pewno ci badali poziom elektrolitów.Rano rób takie ćwiczenie.Dotlenia ono serce i mózg.Otwórz okno na oścież.Dłonie na głowie ,jedna na drugiej,nabrać mocno powietrza,z całej siły.Wstrzymać oddech na 10-15 sek.,wypuścić z całej siły powietrze do końca jednocześnie opuszczając ręce i lekko się pochylając.Powt órzyć ponad 5 razy.I tak jak ci radził lekarz używaj zioła na uspokojenie.Bo to też może być od tego,że się zdenerwowałaś pobytem w szpitalu i całą ta sytuacją.I te objawy są od tego lęku,że coś jest nie tak.Myśle,że powinnaś słuchać lekarza,a nie twierdzić,że na pewno ci coś jest.,łykaj magnez z B6,1 op. kwasu foliowego,bo po tym odwodnieniu msz braki i przede wszystkim dużo pij,rób w sokowirówce sok z marchwi+ burak czerwony,albo i jedz pomarańcze.
Gość Lillka1988
a ja bym dalej szukała przyczyny bólu...nie mówię że musi być tak samo...mogą to być np.zatoki....nie chę nikogo straszyć ale moje brata przez rok odsyłali do domku mówiąc żeby do szkoły chodził a na mame zapewne patrzyli jak na wariatke że dziecka do szkoły nie puszcza....a po roku dzięki Bogu trafił na lekarza myślącego który zrobił mu tomografie i dzięki niemu żyje bo dzisiaj nie wiadomo co by było...jest rok po operacji guza mózgu... SZUKAĆ DOBREGO LEKARZA TO JAK IGŁY W STOGU SIANA!!!.... ja też szukam diagnozy i nie mogę znaleśc,,,,