Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Klatka piersiowa lejkowata

Gość JustynaGr

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, siłą rozpędu zakładam kolejny temat, gdyż ten uważam za priorytetowy u siebie. Otóż chciałabym poznać odczucia, osób, które podobnie do mnie urodziły się z wrodzoną wadą klatki piersiowej typ jak w/w w temacie. Sama jestem po trzech zabiegach, pewnie niektórzy zdziwią się, że tak dużo, ale dopiero ten trzeci dał oczekiwane rezultaty (jeżeli ktoś będzie potrzebował podam na miary na mojego specjalistę, który mnie oporował). Chciałabym także się dowiedzieć, czy nie macie jakiegoś poczucia dyskomfortu z tym związanego, jestem w takim wieku (26 lat), że myśli się już o założeniu własnej rodziny czy nie zastawialiście się, że nasze dzieci to odziedziczą po nas ja osobiście jestem przerażona jak myślę, że moje dzieci by musiały przez to przechodzić ja wiem, że nie jest to wyrok i normalnie z tym się żyję, ale widząc na swoim przykładzie są bariery zwłaszcza w głowie przez co nasze zachowanie nie zawsze jest takie jak u *normalnych*. Pozdrowienia J.

Witam, mam 35 lat, niespełna dwa miesiące temu miałam operację lejkowatej klatki piersiowej. Deformacja przyczyniła się u mnie do problemów z sercem, oddychaniem, słabszej kondycji oraz psychicznych. Wada ta niestety pogłębiała się z wiekiem i nie dało się jej wyeliminować inaczej niż przez operację. Po wypisaniu do domu nie brałam żadnych leków, rana ładnie się goiła, a serce wracało na miejsce, z oddychaniem też u mnie bardzo dobrze. Uważam, że lepiej poczuć dyskomfort po operacji niż narażać na poważne problemy zdrowotne jak w moim przypadku, bo ledwie załapałam się na operację, bo orzekli lekarze *zaczęło się robić niebezpiecznie*. Jeśli chodzi o sprawy dziedziczne to moja córka nie odziedziczyła klatki po mnie,i choć ja sama miałam lejkowatą szewską klatkę od urodzenia, to nikt w mojej rodzinie nie miał takiej klatki, więc nie miałam jej po kim odziedziczyć. surenka@onet.pl

Gość budzik2206

Witam. Ponawiam temat. Miałem lejkowatą klatkę piersiową (szewską). Zabieg został wykonany metodą Nussa. Pierwszy zabieg, czyli wprowadzenia chromowo-niklowych płytek miałem w wieku 16 lat, a drugi czyli ich wyjęcia w wieku 19 lat. Dodam jeszcze, że obecnie mam 24 lata. Po więcej informacji proszę pisać na email tomek14223@wp.pl . Odpiszę w przeciągu 1-2 dni, ponieważ systematycznie korzystam z email*a.

https://goldengalaxy.ru/zarabotok-v-internete/zarabotok-v-internete-na-oprosakh Как заработать на первую машину Общество Курсы рукоделия онлайн на сайте ИнфоХит. Изучайте самые интересные техники рукоделия под руководством мастеров, расширяйте границы творческого мышления.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) ??? С проблемой поиска работы рано или поздно сталкивается каждый.

Gość MichaelSap

невосприимчивость к негативным внешним условиям
Напольное покрытие не теряет свойств под воздействием прямого солнечного света, перепадов температуры, влаги