Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Concor cor przy dodatkowych skurczach komorowych a ciąża

kala1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,niedawno stwierdzono u mnie dodatkowe skurcze komorowe . dostałam powyższe tabletki jednak mimo to dalej odczuwam przewracanie się serca jednak znacznie słabiej, lekarka stwierdziła że to wynik emocji bo ekg okazało się b. ładne jednak concor cor kazała brać dlaej i wysłała do p.kardiologicznej podkreślając że mam zabrać ze sobą poprzednier ekg bo mi nikt nie uwierzy...tak się składa że chce mieć dziecko ale na ulotce dokładnie pisze że nie wolno tego brac będąc w ciąży ..pani doktor powiedziała miże bez obaw mogę zachodzicd w ciążę ginekolog natomiast powiedział mi coś na zasadzie że trzeba wybrac mniejsze zło... i mimo ryzyka przyjmować leki ... proszę napiszcie jakie są wasze doświadczenbia w tej kwestii...brac czy nie??a może odstawić?

Witam, Warto zrobić holtera - EKG, żeby zobaczyć, jakiego rodzaju zaburzenia rytmu u Pani występują? Rzeczywiście, niektórych leków lepiej jest nie stosować w czasie ciąży. Warto też wypróbować działanie potasu i magnezu, które mogą być przyjmowane w ciąży, a w niektórych zaburzeniach rytmu mogą okazać się wystarczające.