Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam coś dziwnego z sercem wczoraj słuchałem sobie muzyki na komputerze a tu nagle serce uderzyło tak mocno i jak by mnie zatkało to musiałem odkaszlnąć trwało to dosłownie 2 sekundy ale i tak się tym wystraszyłem. Dzisiaj musiałem pojechać na zakupy i cały czas miałem takie uderzenia i musiałem zakaszleć ale nie były one już takie mocne.Jak wróciłem usiadłem przed komputerem i nagle znowu takie bardzo mocne uderzenie aż mnie zatkało. Dodam ,że zmagam się też z nerwicą od pół roku. Byłem u kardiologa miesiąc temu zrobiłem echo,4 razy ekq,badanie krwi,tarczycy,holter 24h i wszystkie badania wyszły dobrze to pani kardiolog powiedziała ,że na tym kończymy nasze wizyty. Bardzo się teraz boje bo nie wiem co to może być takie jedno mocne uderzenie serca. Proszę o pomoc !!
To nie musi byc nic powaznego, moj brat mial wlasnie cos takiego, meczylo go przez kilka tygodni, a pozniej przeszlo samo, tez tak sie wystraszyl, robil wszystkie badania, wszystko wyszlo dobrze, takze nie przejmus sie tak od razu, moze to tylko takie nerwowe drgania, miewalam cos podobnego w dziecinstwie tyle ze taki bucie trwalo dluzej az zatykalo gardlo i tez musialam odkaszlnac, pozdrawiam cie cieplutko! :)
Ja od 14 lat zmagam sie z dodatkowymi skurczami serca tez mam nerwice i wszystkie jej dolegliwosci juz chyba przerabiałam ale te dodatkowe skurcze zalamuja mnie nie potrafie z nimi sobie poradzic ....to one doprowadzaja mnie do nerwicy ................pierwszy atak miałam 14 lat temu całkiem niewinnie sie zaczeło po prostu sprzatałam sobie mieszkanie i nagle serce zaczęło szybciej bic , szybciej i szybciej puls tak walił ze słyszałam go wszedzie ......zaczęlo mi sie robic słabo ....mdłości , zawroty głowy , zaburzenia widzenia tak sie przestraszyłam że mąż szybko wiózł mnie na pogotowie tam dostałam zasrzyk uspakajajacy i do domu .......od tego czasu moje zycie zmieniło sie w koszmar .......wszystko przez moje serce które które straciło wiele lat temu swój naturalny rytm
Ja miałem trochę inaczej przez parę dni czułem jak by coś mi stanęło w gardle bardzo się tym przestraszyłem ponieważ paliłem papierosy a u mnie w rodzinie parę osób umarło na raka niestety ;/ i wbiłem sobie do głowy ,że mam raka. Siedziałem sobie spokojnie przed telewizorem a tu nagle nie mogłem przełknąć śliny i w tedy miałem pierwszy atak nerwicy duszności,mrowienie,serce waliło jak młot. Przyjechało pogotowie ekq,cukier,ciśnienie,tętno wyniki było dobre oczywiście ciśnienie i tętno bardzo wysokie ale byłem w tędy bardzo przestraszony i powiedzieli ,że to nerwica żebym pił melise itp i pojechali a ja i tak czułem się fatalnie przez kolejne dni. Teraz mam już więcej dolegliwości nerwicy atak gorąca,silny ból głowy,nogi jak z waty i ogólnie nic mi się nie chce a trwa to już jak pisałem pół roku.I teraz jeszcze te mocne uderzenia serca. Tak ja napisała Ania serce jak by się na chwile zatrzymało i uderzyło bardzo mocno.Nie powinienem się tym przejmować bo miałem wszystkie badania na sercu i wszystko wyszło dobrze.Ale z nerwicą nie jest takie to łatwe.
To masz identycznie jak ja. Najlepiej jest w domu jak nigdzie nie wychodzę, ale jak juz muszę gdzieś iść to tylko myślę czy zacznie szaleć serce czy nie. Zazwyczaj szaleje. Dostałem od lekarki potas i magnez i bisocard pół tabletki. Tydzień temu było tak że czułem te uderzenia bez przerwy z może 10 minutową przerwą co wtedy serce dobrze biło. Po tych tabletkach i tak sądzę ze się uspokoiło, bo nei męczy mnie to cały czas tyulko sporadycznie. Miłaem robione echo serca jakieś 2 miesiące temu kiedy tych dolegliwości nie miałem i wyszło ok, Ekg tez wszystko ok, i ja już nie wiem. Najgorsze jest to że nie można tego samemu opanować tylko trzeba czekać az samo przestanie.