Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja założenia bajpasów i przęseł w Gdańsku

mamafelicka

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż miał operację by-passy we wrzesniu 2008r.Wykonanu Mu 4 by-passy i 2 przęsła.Operację miął zrobiona w Gdańsku.Wcześniej miał kilka zawałów.Trudno powiedzieć ile,bo pracował na morzu,a zawały były maskowane przeziębieniem.Ostatni zawał w maju 2008r.już leczony w szpitalu.Po koronarografii zakwalifikowany do operacji.Czekał 3 miesiące.Wydolność mięśnia sercowego niska.Jeśli dobrze pamietam,to okreśłona liczbą 26.Generalnie serce słabiutkie.Palił od wielu lat papierosy ,ok.10 szt.dziennie.Operacja w AMG w Gdańsku udała sie znakomicie.Bez powikłań.Bez żadnych pieniędzy i tzw.wejść.Opieka pooperacyjna też super.Wyszedł do domu po ok.10 dniach w dobrym stanie.Zapamiętałam osoby przyjmowane na tę operację w tym samym dniu co mąż,i na sali pooperacyjnej byli Ci sami.Nikogo mi nie brakowało.Potem miał 3 tyg.rehabilitacji w szpitalu w Redłowie,ale ja polecam ośrodek w Sopocie.AMG tam daje skierowania przy wyjściu po operacji.Dochodzenie do zdrowia trwało około pół roku,a teraz razem bawimy 8 miesięcznego Wnuka.Oczywiście,musi dbać o siebie,ale nie odczuwa zadnych dolegliwości.Piszę ten swój post,po to,aby dodać otuchy wahającym się.Wiem,że nie każda operacja musi się udać.To są bardzo trudne operacje,ryzykowne,ale wiem na pewno,gdyby nie poddał się jej już byłabym wdową.Polecam AMG w Gdańsku,to dobry ośrodek.