Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i uderzenia gorąca przy zażywaniu Alorvasterolu

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuje ślicznie za taką szybką odpowieć ja mam 50 lat moja waga 90 kg lekarz zapisał mi tabletki na cholesterol Atorvasterol 40 mg biorę od tygodnia po 1 na wieczór ale jak zaczełam je brać to robi mi się chwilami duszno i dostaje wybuchy gorąca ale te wybuchy gorąca to może już zmienne lata a co do tabletek to jestem przeciwniczką brania ale dostałam takiego strachu że się nakręcam czarnymi myślami zrobie jeszcze raz te wyniki może to jakaś pomyłka wyszła .
mariolko, ja myslę,że przy takiej wadze powinnaś namówic jakąś puszysta koleżankę i codziennie wyruszajcie póżnym popołudniem na długie marsze,ale szybkie,nie spacerki noga za nogą.Przy twojej wadze samo schudnięcie o jakieś 8 kilo już obniży automatycznie cholesterol.Naprawdę warto schudnąć,by poprawić sobie komfort życia.Dużo się ruszaj.Jak nie pracujesz ,to wcześnie rano po śniadaniu też wyruszaj na marsz[szybki].Lek ,o którym piszesz ma skutki uboczne nop. badanie krwi na wątrobe CK-kinaza kreatyny bardzo się pogarsza w krótkim czasie, bóle mięśni to również skutek uboczny.Ja na twoim miejscu spróbowałabym cynarexu,bo jest skuteczy a nieszkodliwy,zmienić dietę i tryb życia,schudnąć ,dużo się ruszać.A na taki lek przyjdzie pora jak skutek będzie za słaby.Chcę ci jeszcze powiedzieć,że jak będziesz liczyła na to,że łykniesz pigułkę i ona cię uzdrowi,to jesteś w błędzie.Twoje zdrowie nie zależy wyłącznie od tej tabletki.PRZEDE WSZYSTKIM musisz schudnąć 10-15 kilo , na stałe odżywiać się dietą obniżającą cholesterol,i koniecznie codziennie się ruszać.Rozumiem ,że przy dużej nadwadze ciężko sie szybko poruszać.Kup sobie jakiś używany rowerek treningowy i nawet oglądając TV,czytając gazetę można pedałować.Jak nie masz kondycji,to na razie pedałuj nastawiając pedały na luz,aby było lekko.Jak złapiesz kondycje,będzie coraz lepiej.Chyba ,że jesteś leniwa i chcesz w wieku 50 lat stac się niedołężną staruszką.Życzę ci wytrwałości.
mariolko,właśnie przeczytałam w internecie o leku,który bierzes.Jest tam napisane,że lek stosuje się wtedy,gdy ćwiczenia fizyczne,dieta,schudnięcie nie dały rezultatu.Czyli wszystko to,o czym ci napisałam.Bardzo mnie ciekawi czy twój lekarz powiedział ci ,że musisz schudnąć,dużo się ruszać,stosowac dietę obniżającą cholesterol i spróbowac najpierw zioła.A jak to nie pomoże ,to dopiero da ci leki.Czy tylko cie nastraszył i od razu walnął tak szkodliwe tabletki.Jeżeli ci nie powiedział o ziołowym cynarexie,który jest naprawdę skuteczny,to zwykły konował.