Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i przeskoki w klatce piersiowej a wypadanie płatka zastawki

Gość adamjac5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich ! Jestem 31 letnim facetem o średniej kondycji zawsze coś tam trenowałem przeważnie siłownia mam 178 cm wzrostu i ważę ok. 84 kg . Nigdy wcześniej nie miałem żadnych problemow z sercem do czasu, około 3 miesięcy temu lekko się przedźwigałem i w ogóle miałem dość napięty okres muszę sie przyznać że jestem też osobą bardzo nerwową. Po tym małym wypadku zaczeły się dziać ze mną dziwne sprawy a to cały czas cos mnie ćmiło w klatce a to pojawiły się jakieś dziwne przeskoki w klacie, jakieś dziwne uczucie cięzkości w górnej części brzucha. Objawy troszkie mnie przeraziły ale bywało tak że na kilka dni ustępowały i myślałem że mam to już za sobą, jedak za każdym razem następowały nawroty. Czasami miałem przeskoki w klacie czasami miałem wrażenie że to coś od żołądka i takie dziwne uczucie pełnego żołądka w górnej części jamy brzusznej. drganie i lekkie zatykanie pod mostkiem w tkz splocie słonecznym. Wszystko mnie przeraziłęo wpadłem w popłoch i udałem się do lekarza rodzinnego tam zostałem osłuchany nie stwierdzono żadnych zmian osłuchowych ciśnienie miałem ok , skierowano mnie na EKG również ok , pani dokto powiedziała że to zwyczajner przedźwiganie ucieszyłem się . Niestety po 2 tygodniach wszystko wróciło od nowa z mocnieejszymi objawami skórcze były silniejsze i postanowiłem znów udać się do pani doktor. Znów EKG ok dostałem skierowanie na badania RTG klatki ,morfologia, TSH , mocz, elektolity i skierowanie do kardiologa. Pani doktor sądziła że sobie coś wmawiam.Wszystkie badania zrobiłem wszystkie okazały się wręcz wzorcowe jak powiedział mi kardiolog ale przez ten czas nic się nie zmieniło popadłem w mocnego stresa wcześniej nie miałem problemów z ciśnieniem teraz mam 140/70 kardiolog wypytał mnie o pare spraw osłuchał stwierdził że jakieś tam znikome zmiany osłuchowe są powiedział że podejżewa że to wypada płatek zastawki i żebym się nie przejmował bo to nic takiego i że zdrowy ze mnie chłop dał mi skierowanie na usg serca ale zaznaczył że to tylko tak profilaktycznie i nie muszę się spieszyć przepisał concor 2,5 mg i magnefar i tyle usg mam w tym tygodniu cieszę się bo przeczytałem troszkie o wypadającym płatku i dziś wiem że to nie jest takie niewinne. Concoru nie biore postanowiłem na razie brać magnefar w sumie do dziwnych przeskoków się już przyzwyczaiłem po tych 3 miesiącach a i trochę się wszystko uspokoiło przestalem ćwiczyć na siłowni , a trenuje lżej w domu przysiady i pompki oraz bieganie lekkie. Codziennie mierze puls zawsze mam od 62 do 78 maksymalnie. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje że w piątek po usg będzie ok.