Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica serca, ktoś z was to ma? c.d.

Gość Barbara

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Basiu :)i wszyscy :) Dzieki serdeczne za maila.Apropos skad masz ten temat o wypadaniu platka ? Na forum go nie ma.A co do naszego pisania to moze nalezaloby ich sie spytac? Ostatnio pisalam tam zwierzenia i nawet nie odczytalam odpowiedzi :( Ostatnio wyladowalam w szpitalu,nerwica albo platek znow atakuja.Napisze wam o tym w sobote ,dzis nie mam juz czasu a nie za dobrze sie czuje.Trzymajcie sie kochani :)Caluje goraco
dziewczyny chodze na STEP !!! od poczatku grudnia i jest super mialam straszna paranoje ze jednak lekarze sie myla i ze ja mam cos z sercem i stanie mi sie cos przy wysilku a step przeciez jest jeszcze bardziej intensywny niz aerobik, po pierwszym treningu mialam oczywiscie dodatkowe skurcze ale nastepny raz i nastepny i nastepny...... bylam juz 4 razy po 1,5 godziny i jest coraz lepiej mam lepsza kondycje i wieksza chec do zycia-naprawde!!Przełamamal w sobie mit o chorym sercu i zaraz zyje mi sie lepiej!! Pozdrowionka
WITAJCIE KOCHANI :) Czesc Basiu :) Ciesze sie ,ze juz Ci lepiej i w koncu dotarlo do Ciebie to ze nie masz chorego serca :) Niestety u mnie jest troszke gorzej.Moze najpierw napisze dlaczego bylam w szpitalu...Ostatnio mam duzo stresow i w domu i w pracy,mysle ze to tez poniekad bylo powodem.W piatek poczulam sie bardzo zle wieczorem,ale oczywiscie probowalam przelamac te objawy i zasnac,niestety nie udalo sie.Dostalam ponownie napadu panicznego leku i ten bol w klatce piersiowej.Wezwalam pogotowie i zabrali mnie do szpitala,tam zrobili mi ekg zawalowe,zawalu oczywiscie nie bylo,zrobili tez badania krwi,okazalo sie ze mam bardzo niski poziom elektrolitow,zatrzymali mnie na jeden dzien na obserwacje i podawali kroplowki z potasem.Podobno taki niedobor potasu jaki mialam moze rowniez dawac takie objawy jak bol w klatce piersiowej,najgorsze jest to ze to juz moj 2 taki niedobry wynik.Zastanawiam sie co moze powodowac wyplukiwanie sie potasu i mysle ze jest to stres i nerwica.Basiu z tych wiadomosci ktore mi przeslalas wyczytalam,ze to wypadanie platka ktore mam moglo byc spowodowne przez dlugotrwala depresje(ktora mialam przez 1,5 roku)Poprostu przez nieleczona depresje uszkodzilam sobie serce,w zasadzie z objawami ktore ja mam powinnam brac leki,do tego wszystkiego dochodzi jeszcze nerwica.Az w glowie mi sie kreci jak sobie pomysle o tym wszystkim.Najgorsze ze jeszce nie bylam u kardiologa ,z tymi moimi wynikami USG serca.Jak w najblizszym czasie niezmienie swojego zycia,bedzie mi bardzo ciezko sie wyleczyc.Wiem ze z wypadaniem platka mozna zyc lecz wierzcie mi ze same objawy wpedzaja w straszna nerwice i ten lek..(ktory podobno jest jednym z objwow)Ja postanowilam zwrocic sie do Boga na serio,bo wiem ze tylko On jest w stanie mnie calkowicie wyleczyc.Basiu ciesze sie ze u Ciebie lepiej,napisz mi jeszce tylko czy robilas USG serca i co ci w nim napisali,interesuje mnie to poniewaz chcialabym poronac wyniki.w tym tygodniu chyba nie bede miala czasu udac sie do kardiologa.No i cwicz dalej,sama chetnie bym to robila lecz poprostu nie mam czasu a kazdy ruch jest bardzo zdrowy i dla ciala i dla ducha.Kiedys cwiczylam regularnie streching,polecam, naprawde rewelacyjnie modeluje sylwetke prz mozliwie niewielkim zmeczeniu,polega on glownie na rozciaganiu a wierzcie mi na drugi dzien po pierwszym cwiczeniu boli doslownie kazdy najmniejszy miesien i to jest dowodem na to jak swietnie dziala.Co do stepu to moja kolezanka jest jego instruktorka,wazne Basiu czy ty jestes szczupla osoba i nie traktujesz tego jako metody na odchudzanie?Jesli jest inaczej,uwazaj na uda u osob tezszych niestety powoduje nie za ciekawe wyniki w postaci rozrasnietych miesni nog ,ktore prezentuja sie niezbyt.Ale zycze powodzenia ,kade cwiczenia sa swietne a ja jestem ich zwolenniczka :)Pozdrawiam i caluje wszystkich :*** Gaju co u Ciebie? Napisz cos..