Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Założenie by-passów przy miażdżycy kończyn

juskna

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż też ma miażdżycę nóg .16 lat temu miał operacje w Bydgoszczy Wstawili mu sztuczną tętnice w brzuch i w udo . A w szpitalu był 10 dni ,dosyć długo dochodził do siebie Ale juskna ale to było już dawno Może dzisiaj ma to inny przebieg ale żyje już tyle lat Wrócił do pracy po 6 miesiącach Pracował ciężko i się nie oszczędzał i prowadził normalne życie Nie ma się czego denerwować tylko odważyć się bo lepsze to niż amputacja nogi a to groziło mojemu mężowi pozdrawiam Gdyby coś to proszę pytać odpowiem Pozdrawiam
Juskna posłuchaj mnie uważnie. Mo mąż był wtedy jeszcze młody .Nie robiło sie jeszcze wtedy przepływów tętnic Dzisiaj medycyna jest na wyższym poziomie niż wtedy Ale tak go noga bolała że nie mógł już chodzić co 2 metry przystawał i sie zatrzymywał Baliśmy się to normalne ale naprawdę nie warto było Tylko napisz ile lat ma tata i co lekarze na to Bo mój musiał iść bo noga robiła sie już sina Ale on był zdrowy miał wtedy 45 lat tylko nawalała ta noga Nie wymaga ta operacja żadnej całodziennnej opieki A mąż wrócił ze szwami z Bydgoszczy i po czasie pojechał żeby mu je zdjęli A wyobraź sobie że po tych 10 dniach pobytu on sam wrócił do domu pociągiem bo nie mógł sie doczekać karetki z szpitala On im po prostu uciekł a ja nic nie wiedziałam o tym Zadzwoniono do mnie że go nie ma i go szukano Przeżyłam to okropnie ale dałam im znać jak się zjawił w domu Tak że sie nie martw nie będzie źle sądząc po moim uciekinierze To już tyle lat i czuje się dobrze Jak cos to pytaj Ale daj znać co dalej z tatą Będe czekała Na forum zaglądam codziennie Pozdrawiam tatusia i ciebie A może sam napisze jak wróci ża wszystko okej Trzymajcie się pa
Gość Kiepska sprawa
Ja odradzam operację bo usuwa tylko następstwa a nie przyczyny.Możliwe że przy zastsowaniu glodówki a później odpowiedniej diety nie bedzie to konieczne.Z tym że to tak odrazu sie nie wyzdrowieje-ta miażdżyca też predko się nie tworzyła.
zofia5014 ja nie pomyślałam nic złego jak przeczytałam to zdanie, a przeczytałam zaraz jak napisałaś tylko nie miałam kiedy odpisać. Ojciec na pewno nie odpiszę bo nie wie do czego myszka komputerowa służy :)Ale ja napiszę. Mam nadzieję że to będą dobre informacje. Właśnie nie jest on już taki młody-po 70. Palce nie sinieją ale skóra jest bardzo blada i łuszczy się i swędzi. To niezbyt dobrze. Boję się bo naczytałam się o możliwych komplikacjach i jak o tym myślę to zaczynam płakać. Mam nadzieję że będz8e dobrze. Kiepska sprawa - lecz się tymi swoimi metodami a innym pozostaw wolny wybór.
Gość Kiepska sprawa
W razie czego tatusia będziesz miała na sumieniu.A tymi metyodami jak najbardziej doprowadzam się do odpowiedniego stanu.Już cześci problemów się pozbyłem albo je znacznie zmniejszyłem.A innym nie zabraniam stosować byle metod.Mniej emerytur będzie trzeba wypłacać.