Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie włosów przy zażywaniu Betalocu ZOK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chcialam prosic o rade,bo nie wiem czy powinnam sie jakos szczegolenie martwic,od miesiaca przyjmuje betaloc zok 25 pol tabletki codziennie rano,zauwazylam od niedawna,ze strasznie wypadaj mi wlosy,az jestem przerazona.Wyczytalam w ulotce,ze mozliwe jest ze moga wypadac,ale az tak?prosze,napiszcie,czy powinnam sie jakosc szczegolnie martwic...
Ja przyjmuje betalok zok 50 od pół roku i nic takiego nie zauważyłam ale wiadomo,że tabletki na każdego inaczej działają, wypadanie włosów to objaw wielu chorób dlatego powinnaś iść do lekarza, na początek radziłabym udać się do endokrynologa lub lekarza pierwszego kontaktu aby zbadać hormony tarczycy, ponieważ wypadanie włosów to jeden z pierwszych objawów niedoczynności tarczycy. Pozdrawiam

Ja biorę betaloc od 10 m-cy, włosy zaczęły mi wypadać po ok 4 m-cach. Wpadłam w panikę , jadłam revalid, gelacet przez parę m-cy a one dalej wypadały.... Zapytałam lekarza czy to może być po betalocu. A on potwierdził, że rzadko tak działają, ale jest to jak najbardziej możliwe. Poprosiłam o zmianę tabletek, ale podobno wszystkie blokery tak działają i nic nie da ich zmiana.... Wyć się chce, jeszcze trochę i będę łysa. Zwłaszcza, że nigdy nie miałam gęstych włosów. :(((

Ja brałem ten lek i to z 3 lata z przerwą bo sie zbuntowałem. Dział namnie fatalnie włosy sie trzymały ale samopoczucie spadło. Kardiolog mi cos marudził że lek jest dobry ze tak musi byc, Jak byłem ostatnio w szpitalu lekarz stwierdział że da mi cos dla ludzi i zmienił mi lek chodz niestety tez nie za dobrze sie po nim czuje ale wkoncu utrafie lek który pomoże a nie bede sie po nim źle czuł.