Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, krew z nosa i zaczerwienione oczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 23 lata od dłuższego czasu mam bóle głowy nad oczami czasem wydaje mi się,że to są bóle skroniowe ale ból jakby rozchodził się po całej czaszce, już od tygodnia ból mi nie ustępuje. Temperatury nie mam wręcz mam 35 stopni dodatkowo mam krwawienie z nosa (tylko lewa dziurka) oczy są opuchnięte i zaczerwienione, twarz blada. Jak tylko wstaje to odrazu mam ból głowy.Jestem strasznie senna mogłabym spać 24 godziny na dobę a i tak bym była śpiąca ciągle. Strasznie przy tym się irytuje małe rzeczy wywołują u mnie złość. Dodam ,że nie jestem przemęczona wróciłam teraz do pracy po urlopie.
może zrób prześwietlenie zatok,wymaz z nosa.Badanie krwi- OB,morfologia z rozmazem,CRP.Z wynikami do laryngologa i okulisty.Bez wyników na oko lekarz może ci coś przepisać ,,na pałe**- znam to z autopsji.Jak mnie bolały oczy,to dał mi 3 rodzaj e leków: antybiotyk,na alergię i jeszcze na coś tam---to stały numer-a nuż z którymś lekiem trafi....Taka loteria.A nie obchodzi go jaki charakter ma choroba,czy wirusowy czy bakteryjny-wsio rawno.A pacjent być może niepotrzebnie tyle leków bierze.Jak są wyniki,to przynajmniej może coś wykluczyć.A ty być może alergię masz.Albo przewlekłe zapalenie zatok.Od alergii może być w nosie obrzęk śluzówki w nosie i oczu.Może pościel wyrzuć,kup nową ,antyalergiczną,może poduszkę z pierza masz i masz uczulenie.Ko to wie...może zrób test na roztocza kurzu domowego...
jak jeden lekarz pojęcia nie ma,to należy iść do innego.Co pół roku każdy pacjent może zmienić lekarza pierwszego kontaktu.Weż skierowanie do laryngologa .Idz też do dobrego dentysty,może on ci cos poradzi ,bądż da skierowanie do specjalisty chorób przyzębia.Tylko koniecznie idż z wynikami krwi,o których pisałam.
jeszcze mi przyszła do głowy jedna rzecz: czy masz jakiś zepsuty ząb w szczęce,,korzeń niewyrwany albo ząb leczony kanałowo? Czasem ząb leczony kanałowo psuje się od środka[nie boli,bo nerwu już nie ma] i stan zapalny praenosi się do oczu i bolec może głowa.Wsztstko do sprawdzenia.Powiedz to dentyście czy to może być to .Trzeba po prostu wszystko sprawdzić.Na krwawiące dziąsła płukaj usta nalewką propolisową.Działa p.zapalnie.
tez myślałam ze to od zębów już mam za sobą kontakt ze stomatologiem mam zero ubytków, kanałówkę kiedyś miałam . Stomatolog stwierdził,że wszystko z moim uzębieniem w porządku. Porada stomatologa na krwawiące dziąsła płukać parę razy dziennie szałwią... Nie wydaję mi się żebym źle się odżywiała fakt w biegu wszystko robię,ale czas na posiłki mam zawsze. Nie odchudzam się bo i tak nie przybieram na wadze;/ moja waga zatrzymała się w miejscu.. przy 160 cm ważę 43kg.. w sprawie mojej wagi byłam u 2 lekarzy to stwierdzili,że się odchudzam i ich recepta to jeść gdzie ja jem i nic.

Ból głowy, krew z ust lub z nosa oraz zaczerwienione oczy to także objawy nadciśnienia. Radzę zbadać ciśnienie i to nie raz ale kilka razy w ciągu doby, zwłaszcza przy stresie i tzw brzydkiej pogodzie, tj przed i w czasie ulewnego deszczu.Rośnie wtedy ciśnienie krwi.

Gość Gość 1989
W dniu 29.07.2010 o 10:50, Gość ania05111971 napisał:

Laryngolog i kup sobie nowy termometr .Najlepiej rtęciowy .Przy temperaturze 35 stopni byłabyś trupem ......

Hahaha...  Dobre jeżeli koleżanko nic Ci się nie pomyliło, to wiedz że rozbawilas mnie.