Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i kołatanie serca

tenPan

Rekomendowane odpowiedzi

a może to nie serce,tylko ból mięśni.Może ćwiczysz na siłowni i z przeciążenia chwytają cie takie bóle.A serce wali dlatego,że jak cię ten ból złapie ,to się denerwujesz,że to coś z sercem.Weż nervosol i kwas foliowy,wit.B comlex.zobacz czy ci przejdzie jak się uspokoisz.Jeśli rzeczywiście ćwiczysz,to posmaruj jakąś maścią na kontuzje mięśni i ścięgien.Nie musi to być serce,ale musisz to sprawdzić,a sam dojdziesz do tego czy to serce czy nie.Nikt ci tu diagnozy nie postawi zaocznie.Ty lepiej obserwujesz swój organizm i sam wiesz czy robiłeś coś ,co mogło mieć wpływ na serce czy system nerwowy.

Witam, mam bóle w klatce piersiowej i kołatanie serca. EKG ok, RTG klatki ok, TSH ok, kreatynina ok, CRP ok, ciśnienie i puls ok. W sierpniu miałam podobne bóle i straszny ból na ucisk żołądka - lekarka stwierdziła, że to może być przepuklina i refluks i dała mi Ortanol 2x20mg. Miałam 2 miesiące spokoju aż do zeszłego tygodnia. Łykam Polprazol 40mg i nic nie pomaga. Dziś lekarz ogólny stwierdził, że to nerwica, kazał nadal łykać Polprazol i do tego Hydrokortyzon na uspokojenie i Naproxen przeciwbólowo (bo może to od kręgosłupa - co najzabawniejsze - Naproxen działa). Do gastrologa nie raczył skierować. Dodam jeszcze, że bóle są dziwne, nie występują codziennie i nie są związane z wysiłkiem fizycznym. Co to może być? Czuję ciągły niepokój, że to może być choroba niedokrwienna serca...

Chyba hydroxyzinum na uspokojenie.Tylko naproxenu nie można długo brać.Przeczytaj ulotkę.PIj siemię lniane i stosuj odpowiednie odżywianie,które ma odczyn zasadowy i nie poowoduje wydzielania kasów.Np. Na śniadanie sam chudy biały ser i białko z dwóch jajek na twardo.Po tym na pewno kwasy w zołądku nie będą sie zwiększać.Przeczytaj o oleju z rokitnika.

Nie dziwię się że masz dolegliwości skoro bierzesz Naproksen ,myslę że marichuana ma zdrowsze działanie :)Oczywiście nie namawiam .Jeśli Ortanol na ciebie działał to wróć do niego .W sumie to to samo co Polprazol ale leki o tym samym składzie nie zawsze jednakowo działają na danego delikwenta .Skończ z tym Naproxenem bo rozwalisz zołądek i wątrobę na amen .I nie wymuślaj choroby niedokrwiennej serca .Już byłęs u dr.Google widzę skoro wymyślasz takie cuda wianki .