Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Jakiś czas temu zauważyłam narośl z lewej strony krtani. Ostatnio mam problemy z przełykaniem, odczuwam to tak, jakbym miała zwężony przełyk. Nie mam objawów towarzyszących typu brak łaknienia, spadek masy ciała, krwioplucie, chrypka itp. Kiedyś robiłam badania tarczycy wyszły w normie. Ta narośl czuje przy przełykaniu - mam wrażenie jakby zatrzymywała mi pokarm w przełyku. Powinnam sie martwić??
Gość nika2222

Mam to samo jako dziecko laryngolog powiedzial ze to narosl tzn ktora utrudnia polykanie i oddychanie malotego ona sie kurczy i zwieksza i moze mnie udusic w czasie snu mowil ze trzeba to jak najszybciej usunac lecz mam waska szczeke i nie da rady wiec przepisal mi leki i kazal zalozyc aparat teraz gdy minelo pare lat nadal to mam i doskwiera to zaczyna mnie dusic wiec wybralam sie do lekarza w dzisiejszych czasach nic nie stoi teraz na przeszkodzie by mi to usuneli czekam na zabieg lekarz sie dziwil ze do tej pory sie nie udusilam nie BAGATELIZUJCIE takich zeczy tylko raz dwa i do laryngologa to nie boli a dzieki temu bedziecie zyc bez stresu i obawy ze sie mozecie udusic pozdrawiam