Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Śpiączka po zatrzymaniu krążenia

Gość serwa777

Rekomendowane odpowiedzi

Gość serwa777
Mój tata ma 58 lat od 35 lat jest na wózku inwalidzkim w 1991 roku miał pierwszy zawał serca w 1998 roku miał drugi zawał serca i był wtedy reanimowany ale od razu odzyskał przytomność teraz 21 lipca rano stracił przytomność ja sam zaczełem go reanimować zanim przyjechała karetka po przyjechaniu karetki oni zaczeli go reanimować był trzy razy reanimowany wszystko to trwało koło godziny i jest teraz w śpiączce pod respiratorem mineły cztery doby i zaczoł poruszać buzią jakby chciał odkasłać ślinę i jakby ziewał przy tym porusza jednocześnie rękami i nogami jakby się napinał nieraz otworzy oczy ale są one bez żadnej reakcji robili mu dwa razy tomografię głowy i nic na niej nie wyszło oprucz starych jakiś zmian ogniskowych miażdżycowych lekarze mówią że trzeba czekać prosił bym o jakieś rady
Jutro mojemu tacie mają wsadzić rurkę w krtań lekarze powiedzieli że jest sześć dni pod respiratorem i tak długo nie może być ta rurka od respiratora w buzi bo mogą się porobić odleżyny na języku i podrażnienia przełyku lub infekcje ale dzisiaj zaczoł otwierać bardziej oczy choć nadal jest w śpiączce czy ktoś może wie czy potrzebna jest ta rurka w krtani