Gość serwa777 Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Mój tata ma 58 lat od 35 lat jest na wózku inwalidzkim w 1991 roku miał pierwszy zawał serca w 1998 roku miał drugi zawał serca i był wtedy reanimowany ale od razu odzyskał przytomność teraz 21 lipca rano stracił przytomność ja sam zaczełem go reanimować zanim przyjechała karetka po przyjechaniu karetki oni zaczeli go reanimować był trzy razy reanimowany wszystko to trwało koło godziny i jest teraz w śpiączce pod respiratorem mineły cztery doby i zaczoł poruszać buzią jakby chciał odkasłać ślinę i jakby ziewał przy tym porusza jednocześnie rękami i nogami jakby się napinał nieraz otworzy oczy ale są one bez żadnej reakcji robili mu dwa razy tomografię głowy i nic na niej nie wyszło oprucz starych jakiś zmian ogniskowych miażdżycowych lekarze mówią że trzeba czekać prosił bym o jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 my ślę,że jedyne,co możesz dla niego zrobić, to masować mu ręce,nogi,ruszać rękami[krążenie].... Cytuj Odnośnik do komentarza
serwa777 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Jutro mojemu tacie mają wsadzić rurkę w krtań lekarze powiedzieli że jest sześć dni pod respiratorem i tak długo nie może być ta rurka od respiratora w buzi bo mogą się porobić odleżyny na języku i podrażnienia przełyku lub infekcje ale dzisiaj zaczoł otwierać bardziej oczy choć nadal jest w śpiączce czy ktoś może wie czy potrzebna jest ta rurka w krtani Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość hela754 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witaj serwa777!!! Serdecznie współczuję...,ale taka rurka jest niezbędna, aby mógł oddychać Nie wiadomo jak długo może utrzymać się taki stan śpiączki.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
serwa777 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mój tata jest 12 dzień wśpiączce i od dwóch dni ma gorączkę a lekarze nie wiedzą od czego martwię się czy to nie jest gorączka mózgu czy lekarze mogą to jakoś zdiagnozować czy jest taka możliwość prosił bym o jak najszybsza odpowiedz czy ktoś miał taką sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi