Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Paciorkowiec a zapalenie stawów

Gość Sam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć jakie badania powienienem zrobić na wykrycie paciorkowca, od ponad roku mam problem ze stawami na poczatku dotyczylo to palcow rak (lekko podpuchniete w miejscach zginania, bol przy zginaniu) natomiast od kilku miesiecy zaczalem miec problem z kolanami (raz puchnie lekko lewe, za kilka dni prawe i tak na zmiane z przerwami). Czy moze miec to rowniez jakis zwiazek z tradzikiem od jakiegos roku z przerwami mnie nawiedza. Chce wreszcie to wszystko wyleczyc, wiec chcialbym dowiedziec sie do jakich specjalistow mam sie udac i jakie badania porobic. Dziekuję.
Może idż do dermatologa, niech ci zrobi wymaz z tego trądziku,może skóra zakażona paciorkowcem,albo wymaz z gardła ,oczywiściee z antybiogramem,który powie jaki antybiotyk zadziała na tego paciorkowca.Poza tym przeczytaj w internecie o witaminie B compositum.Jest to zbiór witamin z grupy B,który działa korzystnie również na trądzik,po infekcjach ,po antybiotykach.Zrób sobie tez bad. krwi- w kier. reumatyzmu- latex,seromukoidy,ASO. i z wynikami do reumatologa.