Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odwrócone przepływy w zastawce aortalnej i opuszcze aorty

Gość woj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 22 lata na jesien dostalem wezwanie do wojska i skierowano mnie na badania ekg echo dno oka itp ze wzgledu ze zaslanialem sie papierami ze mam nadcisnienie ;) wczasie tych badan wyszlo ze mam podobno wade serca ze jestem wogule jakims fenomenem ze oni sie pierwszy raz z czyms takim spotkali duzo szumu poprostu zeby sie udac do krakowa do specjalisty i takie tam ... pokazalem ten caly papier rodzinnemu i skierowal mnie do lekarza w rzeszowie tam mnie przebadal i nic nie sterdzil zadny nieprawidlowosci tyle ze ja odnioslem wrazenie ze on niema pojecia oco chodzi calej tej komisji lekasrkiej z WKU oto ten komentarz: Poszerzenie jam Lewego serca oraz prawej komory. przerost miesnia lewej komory bez widocznych deficytow kurczliosci. Niedomyklanosc mitralna W zastawce aotralnej i opuszce aorty ODWROCONE PRZEPLYWY. Do diagnostyki wrodzonej wady serca (przetoka aortalna plucna?) Wysoki VSD? to jest slowo w slowo nooo i niewiem udac sie do innego lekaza czy co ? moze sie ktos wypowiedziec
Proponuje wizyte u dobrego kardiologa i dobre echo serca! Opis wskzuje na podejrzenie istnienia wrodzonej nieprawidlowosci(przetrwaly Botall, okienko aortalno-plucne , Ubytek w przegrodzie miedzykomorowej)? Wizyta u specjalisty w Krakowie jak najbardziej zasadna!